Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » VIITORUL PROGRAM DE CERCETARE ŞI INOVARE AL UE, PREZENTAT ÎN ROMÂNIA! Comisarul european Máire Geoghegan-Quinn se află în ţara noastră

VIITORUL PROGRAM DE CERCETARE ŞI INOVARE AL UE, PREZENTAT ÎN ROMÂNIA! Comisarul european Máire Geoghegan-Quinn se află în ţara noastră 

comisar geoghegan

Máire Geoghegan-Quinn, comisar european pentru cercetare, inovare și știință, efectuează o vizită de 2 zile în România, în perioada 3-4 octombrie 2013. Înaltul oficial european va participa la primul dintr-o serie de evenimente, organizate în statele membre ale UE, în vederea lansării Orizont 2020, viitorul program de cercetare și inovare al Uniunii Europene.

În timpul vizitei, comisarul Geoghegan-Quinn se va întâlni cu dl Victor Ponta, prim-ministru al României, va participa la vernisajul unei expoziții despre realizările sectorului de cercetare românesc și va prezenta programul Orizont 2020, în avanpremieră la lansarea primelor apeluri de propuneri de proiecte ce va avea loc în decembrie, în cadrul unei conferințe ce reunește părțile interesate din domeniul cercetării și inovării.

Comisarul UE va vizita, de asemenea, centrul românesc de cercetări în domeniul fizicii nucleare de la Măgurele, centru ce găzduiește viitorul proiect ELI NP (Extreme Light Infrastructure), finanțat parțial prin intermediul fondurilor structurale și de investiții ale UE.

Adaugă un Comentariu

*