Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIN INUNDAŢIILE! Giurgiu şi Teleorman, sub cod portocaliu, Dâmboviţa „scapă” cu cod galben

VIN INUNDAŢIILE! Giurgiu şi Teleorman, sub cod portocaliu, Dâmboviţa „scapă” cu cod galben 

Foto: lideruldeopinie.ro

Institutul Naţional de Hidrologie şi gospodărire a Apelor a instituit astăzi cod portocaliu de inundaţii pe râul Teleorman, pe sectorul aval de Tărărăşti – Olteni, judeţul Teleorman, şi pe râul Neajlov, pe sectorul Vadu Lat – Călugăreni, judeţul Giurgiu.

De asemena, se menţine codul galben râurile din bazinul Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), pe Călmăţui (judeţul Teleorman) şi pe Neajlov, amonte Vadu Lat (judeţele Arges şi Dâmboviţa).

Sunt vizate creşteri de debite şi niveluri pe aceste râuri, cu depşiri ale cotelor de atenţie şi inundaţie.

Situaţia de vineri, 7 martie

TELEORMAN

Ca urmare a depășirii cotelor de pericol pe râurile Teleormanul și Câinelui, au fost afectate următoarele localități:
– Comuna Tătărăştii de Sus, sat Udupu – au fost afectate 70 ha teren arabil, 30 ha păşuni și 45 ha păduri (suprafeţele afectate sunt situate în zona inundabilă);
– Comuna Ciolănești, satul Ciolăneștii din Deal – au fost afectate (inundate parțial) 26 de gospodării, 3 podețe, 0,5 km de drum comunal – (de Pârâul Câinelui);
– Comuna Ciolănești, satul Ciolăneștii din Vale – au fost afectate 30 ha de teren arabil, 26 de fântâni, 10 gospodării inundate, 2 ha de pășuni, 0,3 Km de DJ și 2 km de drum comunal, 6 persoane sinistrate; Total localitate Ciolănești: 6 persoane sinistrate, 36 de gospodării, 5 podețe, 0,3 km de DJ și 2,5 km de drum comunal, 2 ha de pășuni și 36 de fântâni;
– Comuna Tătărăștii de Jos – au fost afectate 270 ha de teren arabil, 290 ha de pășuni/fânețe, 150 ha de pădure, 1 pod și 4 km de drum comunal.

Măsuri luate de comitetele locale pentru situații de urgență din localitățile afectate au fost: avertizarea populației, intervenția cu mijloace proprii pentru limitarea pagubelor, evacuarea persoanelor afectate din zona inundabilă și cazarea acestora, alimentarea cu apă potabilă a locuitorilor afectați și distribuirea obiectelor de primă necesitate.

DÂMBOVIŢA:

– In urma ploilor abundente, in comuna Rascaieti, satul Vultureanca, paraiele Holboca si Jirnov au iesit din matca, inundand 16 gospodarii si afectand 10 fantani.

La dispozitia Presedintelui Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita, ing. Victor Sanda, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta – Rascaieti, va asigura apa potabila cu o cisterna, familiilor afectate.De asemenea Crucea Rosie Dambovita va distribui familiilor afectate, apa plata si minerala.

– Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (C.L.S.U.) Petreşti ne aduce la cunoştinţă faptul că în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă s-a inundat o suprafaţă de teren de cca. 4.000mp, situată la intrarea în satul Puntea de Greci din comuna Petreşti. Totodată, se menţionează şi faptul că în acea zonă sunt şi 3(trei) curţi în care a pătruns apa.

La faţa locului s-au prezentat lucrători din cadrul postului de Poliţie Petreşti, reprezentanţi ai C.L.S.U. Petreşti şi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (S.V.S.U.) Petreşti care acţionează cu ajutorul unor motopompe pentru evacuarea apei.

Adaugă un Comentariu

*