Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 21, 2018
Sunteți Aici Home » OPINII » Visul urât al unei nopţi de vară!

Visul urât al unei nopţi de vară! 

ion obagila 1Chiar nu mai are ţara asta salvare? Suntem puşi aici la răscrucea marilor furtuni, cum au titrat de-a lungul vremii mulţi istorici şi oameni de litere, şi acest fapt ne determină să stăm tot timpul încovoiaţi, cu gândul spre aiurea, cu speranţele făcute zob de fluşturatica clasă politică?

Ne aşteptam că vin social-democraţii la putere şi pun lucrurile la punct. Repornesc motorul economiei, îi domolesc pe cei care alcătuiesc sistemul de forţă şi care vor să ne ţină sub papucul lor pregătit în permanenţă să ne zdrobească, la fel ca în anii 50. Că reaşează legile în spiritul Europei pe care o tot divinizăm…

Speram să văd şi să aud sclipiri în politică, să mă minuneze şi să mă emoţioneze mesajele unor lideri, fie de la dreapta, fie de la stânga. Să nu-i văd doar ţinând de coroane şi colive şi exaltaţi în congrese şi conferinţe, citind alocuţiuni sterile scrise de corifei care nu ies din notele banalului. Invitaţi la tot soiul de petreceri cu nume de tradiţie locală, izvorâte din megalomania unor edili.

Aş fi vrut să nu mai văd clanuri, bisericuţe, grupuri de interese, cumetrii şi alte tipuri de naşi şi fini care să arunce în aer obiectivitatea şi credibilitatea unui partid, a unei idei, a unei credinţe. Am ajuns în vară şi, în loc de linişte, de consens, de entuziasm al reconstrucţiei normalităţii, democraţiei, libertăţii, prosperităţii, ce văd românii?

Partidul aflat la putere se comportă ca un soi de organism căruia i-au crescut prea repede mai multe capete şi fiecare vrea să preia controlul. Drept urmare, imensul trup începe să se împleticească. Capetele luminate, sau nu, nu se mai tolerează. Nu se mai suportă. Nu vor să se vadă aşa de des, ba chiar deloc. Evită comunicarea. Dacă la început se ciupeau un pic de urechi, acum există intenţia de a se înghiţi unul pe altul. Tuşesc de aude toată ţara! Se îneacă! Nici nu-şi dau seama cât rău fac propriului trup politic care poate cădea în boală, poate să-şi piardă elanul, vlaga, vederea, încrederea.

Lupta apărută tam-nisam între Dragnea şi Grindeanu, în plină criză a comisiilor care cercetează ba pe Coldea, ba binomul, ba dosarele SIPA, ba alegerile prezidenţiale din 2009, ba întâlnirile boşilor din sistem, oameni cu aceeaşi culoare a sângelui ca şi noi, dar care au decretat că ei sunt statul, are arome de scenariu bine ticluit. Ce mai urmează? Poate căderea Guvernului Grindeanu. Înlăturarea lui Dragnea sau alegeri anticipate. Unii zic că doar serviciile ştiu!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*