Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIZITĂ: Ambasadoarea Cubei a luat „pulsul” învăţământului românesc la Şcoala „Paul Bănică” din Târgovişte

VIZITĂ: Ambasadoarea Cubei a luat „pulsul” învăţământului românesc la Şcoala „Paul Bănică” din Târgovişte 

vizita ambasadoare cuba 1

Ambasadoarea Cubei în România – Excelenţa Sa Nieves Iliana Hernandez Portales a efectuat astăzi, 22 aprilie 2016, o vizită în judeţul Dâmboviţa, la invitaţia Asociaţiei de Prietenie „Jose Marti”, condusă de Ion Hotinceanu. Prima oprire, la Şcoala „Paul Bănică” din Târgovişte, recunoscută ca fiind între primele instituţii de învăţământ din România care au introdus clasele „Step by step”, în anul 1996.

Ambasadoarea Cubei a fost interesată să afle cum se desfăşoară activităţile educative într-o şcoală românească de cartier, neasaltată de elite, o şcoală care a reuşit să integreze în învăţământul de masă şi copii cu cerinţe speciale.

vizita ambasadoare cuba 2Excelenţa Sa a fost surprinsă plăcut cu un program artistic ad-hoc, oferit cu bucurie de copiii de la clasele pregătitoare A (Cosmina Voinescu şi Elena Rizescu) şi B (învăţătoare: Gabriela Ungureanu şi Alina Firăţoiu) şi cei din clasa a III-a B (învăţătoare: Alina Stafie şi Alina Gaie). Elevii au fost pur şi simplu fantastici, dovedind că, într-adevăr, învăţământul step by step în ajută să-şi depăşească limitele.

„Copiii învaţă să pună întrebări. Fac aprecieri, îşi dezvoltă spiritul critic, nu acceptă pur şi simplu un răspuns. Programa şcolară este aceeaşi ca în toate unităţile de învăţământ, doar stilul diferă”, a punctat prof. Nela Costea – director Şcoala „Paul Bănică” Târgovişte.

vizita ambasadoare cuba 6Români sau cubanezi, toţi cei care s-au aflat astăzi la Şcoala „Paul Bănică” din Târgovişte au rămas impresionaţi de Loredana Ion, o copilă de clasa a III-a înzestrată cu un talent extraordinar la gimnastică şi dans. Şi dacă vorbim de dans, trebuie să-i amintim şi pe colegii Loredanei – Elisa Burlacu şi Iulian Olteanu, care au excelat pe ritmuri latino.

Programul delegaţiei cubaneze în Dâmboviţa a mai cuprins o întânire cu membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Omenia” şi vizite la Muzeul de Artă şi Muzeul Revoluţiei.

vizita ambasadoare cuba 4 vizita ambasadoare cuba 3 vizita ambasadoare cuba 5

Adaugă un Comentariu

*