Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » VIZITĂ: Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei, iniţiator de parteneriate cu municipiul Târgovişte

VIZITĂ: Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei, iniţiator de parteneriate cu municipiul Târgovişte 

vizita ambasador bosnia 1

Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei în România, Excelenţa Sa Dr. Mile Vasic, a efectuat astăzi o vizită în judeţul Dâmboviţa, la invitaţia conducerii Camerei de Comerţ şi Industrie, ocazie cu care s-a întâlnit şi cu primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan. Excelenţa Sa Dr. Mile Vasic a mărturisit că şi-a propus să dezvolte relaţii de colaborare atât între autorităţile locale din cele două ţări, cât şi între oamenii de afaceri. Prin urmare, discuţiile purtate cu edilul Târgoviştei au vizat aceste două aspecte.

„Am discutat cu domnul ambasador şi asupra condiţiilor deosebit de stricte pe care UE le impune, având în vedere că în septembrie 2016 a fost acceptată cererea Bosniei şi Herţegovinei de aderare la Uniunea Europeană şi a început, din acel moment, demersurile de negociere pentru aderarea efectivă. Excelenţa Sa a menţionat că şi-a schimbat total percepţia despre ţara noastră, în momentul în care a venit în România. A fost foarte plăcut impresionat de realităţile din România, spre deosebire de percepţia care exista de la distanţă”, a precizat Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

vizita ambasador bosnia 2Edilul este convins că vizita de astăzi reprezintă primul pas în dezvoltarea unor parteneriate între Târgovişte şi oraşe din Bosnia şi Herţegovina, precum şi între reprezentanţii mediului de afaceri din cele două state. La aceeaşi concluzie a ajuns şi Excelenţa Sa Mile Vasic.

„Sunt foarte bucuros că mă aflu aici şi nu în altă parte. Am ajuns în România în 2015 şi, de atunci, am încercat să fac legătura între oameni şi între firme din cele două ţări. Există foarte multe lucruri comune şi sunt sigur că putem să profităm de asta mai mult decât o facem în prezent. Schimburile comerciale nu sunt atât de dezvoltate pe cât ar trebui şi pot să fie. Pentru a corecta acest lucru, anul trecut, am organizat în Bosnia 14 întâlniri, în cadrul cărora am prezentat oportunităţile de afaceri din România, explicând că este o ţară cu extrem de multe posibilităţi şi că ar trebui să ne consultăm mai mult unii cu ceilalţi, fiind şi vecini, decât am făcut-o până în acest moment. În ultimele luni am vizitat mai multe judeţe din România şi am încercat să iau legătura cu cât mai multe camere de comerţ şi să stabilesc cât mai multe legături între oraşe din cele două ţări, relaţii de înfrăţire. Cred că, în momentul în care ne vom vizita unii pe ceilalţi, vom identifica oportunităţile, nu doar comerciale, ci şi culturale şi educaţionale, ceea ce reprezintă un alt aspect foarte important”, a declarat Excelenţa Sa Mile Vasic.

În contextul în care ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei în România s-a arătat interesat de investiţiile realizate cu fonduri europene nerambursabile, primarul municipiului Târgovişte a inclus în agenda întâlnirii o vizită la Complexul Turistic de Nataţie.

Adaugă un Comentariu

*