Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIZITĂ: Ambasadorul Poloniei, întâlnire de lucru cu autorităţile din judeţul Dâmboviţa

VIZITĂ: Ambasadorul Poloniei, întâlnire de lucru cu autorităţile din judeţul Dâmboviţa 

E.S. Marcin Wilczek - ambasadorul Republicii Polone în România (Sursa foto: Digi24.ro)

Ambasadorul Republicii Polone în România, E.S. Domnul Marcin Wilczek, va efectua, marţi – 16 februarie 2016, o vizită de lucru în Târgovişte, ocazie cu care se va întâlni cu prefectul Ioan Marinescu, cu vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi cu primarul municipiului, Cristian Daniel Stan. De asemenea, Excelenţa Sa va participa, împreună cu rectorul Universităţii Valahia – conf. univ. dr. Călin Oros, vernisajul expoziţiei de fotografie „Zbor deasupra Poloniei”.

„Ȋn timpul vizitei la Târgovişte, la invitaţia firmei poloneze Kruk, Ambasadorul Marcin Wilczek va participa la inaugurarea noului sediu de birouri al acestei firme. Compania Kruk România a luat fiinţă la începutul anului 2007 ca o societate specializată în gestionarea completă a creanţelor. Ȋn 2008 firma Kruk a deschis un centru de contact cu o echipă de 34 de persoane. Ȋn prezent, Kruk România are un total 520 de angajaţi în România, dintre care 230 de persoane lucrează la sediul din Târgovişte. Compania Kruk este unul dintre principalii angajatori din Târgovişte şi este lider în România pe piaţa colectării de creanțe. La inaugurarea noului sediu vor participa toţi membrii consiliului de administraţie din cadrul firmei poloneze, în frunte cu preşedintele şi fondatorul companiei Domnul Piotr Krupa.

Polonia este un partener comercial important pentru România, clasându-se pe locul 6 în topul partenerilor comerciali. Ȋn anul 2015, schimburile comerciale au depăşit 4 miliarde de euro, crescând cu 11% faţă de anul precedent. Conforn Institului Naţionale de Statistică al României, Polonia ocupă locul 5 în topul principalelor ţări partenere la import şi locul 9 în topul principalelor ţări partenere la export.

România este una dintre cele mai importante direcţii pentru expansiunea companiilor poloneze, întreprinzătorii polonezi fiind deosebit de interesaţi de piaţa românescă. Conform datelor Băncii Naţionale a Poloniei de la sfârşitul anului 2014, România s-a clasat pe locul al 12-lea printre ţările unde au fost plasate investiţiile poloneze. Valoarea investiţiilor poloneze directe în România a ajuns la 477 milioane de euro. La sfârşitul anului 2015 în România erau înregistrate 862 societăţi cu participare poloneză la capitalul social. Ȋn afară de firma Kruk România, printre cele mai mari firme poloneze prezente în Romania se numără Tymbark Maspex, Ciech Soda Romania, Idea Bank, Canpack, Orlen Asfalt, Viking Pruszyński, Porta Doors, Atlas Cesal, Barlinek, Cersanit. Investiţiile poloneze din România sunt localizate, printre altele, în judeţele Arad, Bacău, Bihor, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Neamţ, Vâlcea şi în Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Poloniei la Bucureşti.

Adaugă un Comentariu

*