Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIZITĂ: Carabinierii italieni sunt interasaţi să colaboreze cu jandarmii români

VIZITĂ: Carabinierii italieni sunt interasaţi să colaboreze cu jandarmii români 

vizita carabinieri italieni 1

Doi ofiţeri superiori din cadrul Unităţii de Carabinieri pentru Păduri, Mediu Înconjurător şi Agricultură s-au aflat, marţi – 23 mai 2017, în vizită la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa. Colonelul Amedeo De Franceschi şi maiorul Roberto Capriolo, aflaţi pentru prima dată în România, au fost primiţi de inspectorul şef al IJJ Dâmboviţa – col. Viorel Matei. După ce au trecut în revistă unitatea de jandarmi din Târgovişte, cei doi înalţi oaspeţi au vrut să viziteze zona montană a judeţului Dâmboviţa, mai precis subunităţile de jandarmi care funcţionează pe platoul turistic Padina-Peştera din Masivul Bucegi.

vizita carabinieri italieni 2

Ofiţerii italieni au fost încântaţi de frumuseţile judeţului Dâmboviţa, de pădurile montane, de aerul curat. Prima oprire, la Zănoaga. Carabinierii italieni au vizitat sediul Postului de Jandarmi, au discutat cu subofiţerii care îşi desfăşoară activitatea aici despre rolul lor, despre modul de intervenţie şi interacţiunea cu comunitatea.

vizita carabinieri italieni 3

A urmat un scurt popas pe digul barajului de la Bolboci, după care s-a pornit spre următoarea destinaţie – subunitatea de jandarmi de la Peştera. Ofiţerii italieni s-au interesat de turismul din Bucegi, de comportamentul celor care vin la munte, de acţiunile jandarmilor cu privire la respectarea şi protejarea mediului înconjurător.

Colonelul Amedeo De Franceschi şi-a arătat disponibilitatea de a colabora în viitorul foarte apropiat cu structurile Jandarmeriei Române, de a găsi puncte comune în domeniile de pregătire dar şi posibilitatea cooperării în activităţile de protecţie a mediului înconjurător.

vizita carabinieri italieni 5

Nu putea să lipsească din itinerar perla turismului dâmboviţean, Peştera Ialomiţei. Carabinierii au fost uimiţi de frumuseţea şi măreţia grotelor de sub munte, de izvoarele subterane, de energia degajată de acest spaţiu sacru.

vizita carabinieri italieni 4

La final, ofiţerii italieni au savurat cu plăcere bucatele tradiţional româneşti pregătite la Mănăstirea Peştera. La plecare, s-a mai consumat un moment plăcut pentru carabinierii apărători ai naturii din Italia. O vulpe s-a apropiat fără teamă de grup, privind cu atenţie şi aşteptând, evident, să primească ceva de mâncare…

vulpe

Adaugă un Comentariu

*