Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » VIZITĂ: Delegaţie din China, prezentă la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

VIZITĂ: Delegaţie din China, prezentă la Consiliul Judeţean Dâmboviţa 

viceguvern ator guangxi 1

Viceguvernatorul Provinciei Guangxi Zhuang – Republica Populară Chineză, Ribo Huang, a efectuat astăzi, 29 noiembrie 2017, o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, ocazie cu care au fost identificate direcţiile de transpunere în practică a obiectivelor incluse în acordul de colaborare încheiat la începutul anului 2016, cât şi dezvoltarea parteneriatului cu Societatea de Cruce Roşie – Filiala Dâmboviţa.

Delegaţia chineză a fost primită de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, vicepreşedintele Alin Manole și secretarul judeţului – Ivan Vasile Ivanoff. De asemenea, la întâlnire au mai luat parte: reprezentantul Instituției Prefectului – Ioan Marinescu, comisar-șef Danil Zepiși – șeful Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, Gheorghe Popescu și Floris Lăzărescu – directorul și, respectiv, președintele Societății Române de Cruce Roşie – Filiala Dâmboviţa, Corneliu Sălișteanu – prorector al Universităţii Valahia Târgovişte și Emanuel Spătaru – primarul comunei Răzvad.

viceguvernator guangxi 2

În cadrul discuțiilor, s-a reafirmat necesitatea realizării de schimburi de experienţă între Universitatea Valahia din Târgovişte şi universități din China, în vederea obţinerii unor progrese notabile şi inovatoare la nivelul activităţilor de cercetare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a subliniat importanța inițierii și menținerii unor relații de colaborare concrete cu statul chinez, necesitatea punerii bazelor unor colaborări şi în domeniul industrial, având în vedere înaltul nivel de dezvoltare socio-economică al statului chinez. Provincia Guangxi Zhuang are o populație de aproximativ 55 milioane de locuitori și un PIB de circa 270 miliarde dolari.

Întâlnirea a continuat cu o vizită la Ansamblul Monumental Curtea Domnească Târgovişte, urmând ca mâine, 30 noiembrie, delegația chineză să ajungă la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi și la Palatul Parlamentului.

Adaugă un Comentariu

*