Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 18, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIZITĂ: Ministrul Culturii a inspectat şantierele cultural-religioase din judeţul Dâmboviţa

VIZITĂ: Ministrul Culturii a inspectat şantierele cultural-religioase din judeţul Dâmboviţa 

vizita ionut vulpescu 1

Astăzi, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, dâmboviţean de origine, s-a aflat într-o vizită de lucru în judeţul nostru. Reprezentantul guvernamental, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, a vizitat o serie de obiective culturale de interes naţional aflate într-un stadiu avansat de reabilitare, urmând să fie redate circuitului turistic.

Ionuţ Vulpescu a pornit incursiunea de la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, unde se lucrează intens la consolidarea şi restaurarea întregului complex istoric, proiect ce se derulează prin Programul Operaţional Regional.

„Anul trecut s-au împlinit 300 de ani de la martiriul lui Brâncoveanu şi al fiilor săi şi mă bucur că, în Dâmboviţa, cel mai bun omagiu care se poate aduce marelui domnitor este refacerea ctitoriei sale. Am toată încrederea că termenul de finalizare al lucrărilor va fi respectat şi că Potlogi va deveni un punct extrem de important în ceea ce înseamnă nu numai judeţul, ci sudul ţării”, a declarat Ionuţ Vulpescu.

Adrian Ţuţuianu a insistat pe ideea identificării mai multor evenimente culturale naţionale care ar putea fi organizate cu succes la Potlogi. Preşedintele Consiliului Judeţean, cu o doză de optimism, a mai spus că şi-ar dori ca pe 15 august, de ziua localităţii, să fie inaugurat şi Complexul Brâncovenesc.

De la Potlogi delegaţia a pornit spre Nucet, unde a fost vizitată Mănăstirea din localitate şi şantierul de restaurare din incinta complexului monastic. Ministrul Ionuţ Vulpescu a mai apoi trecut pe la Mănăstirea Stelea, Biblioteca Judeţeană, iar în final s-a oprit la sediul Arhiepiscopiei Târgoviştei, unde a fost întâmpinat de mitropolitul Nifon. Şi aici se lucrează de zor la consolidarea şi recompartimentarea imobilului.

manastirea nucet palat potlogi 1 vizita ionut vulpescu 2 vizita ionut vulpescu 3 vizita ionut vulpescu 4 vizita ionut vulpescu 5 vizita ionut vulpescu 6 vizita ionut vulpescu 7

Adaugă un Comentariu

*