Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIZITĂ: Ministrul Transporturilor, dezamăgit de cum arată Gara Titu!

VIZITĂ: Ministrul Transporturilor, dezamăgit de cum arată Gara Titu! 

ministru cuc gara titu 2

Încă un ministru al Transporturilor se perindă prin judeţul Dâmboviţa şi promite că, gata, infrastructura rutieră va fi pusă la punct! Ar fi al treilea ministru în patru ani care ne tot garantează, nouă şi reprezentanţilor Renault care au răguşit de când cer drumuri ca lumea, că vom avea şosele bune. Sperăm ca de data asta să fie cu noroc!

Răzvan Alexandru Cuc, actualul ministru al Transporturilor, aşa cum a promis premierul Grindeanu marţi, 4 aprilie, la Centrul Tehnologic Renault Titu, a venit astăzi în Dâmboviţa! Şi-a început periplul prin judeţ de la Tărtăşeşti-Bâldana, la sensul giratoriu de la Gulia. Pe tot parcursul vizitei de lucru, a fost însoţit de: Ştefan Ioniţă – directorul general al Companiei Naţionale pentru Infrastructura Rutieră, Marius Ckiper – director general CFR Infrastructură, senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Titus Corlăţean, deputatul Leo Badea, şeful Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea şi vicepreşedintele CJ – Alin Manole.

După o scurtă întrevedere la sediul PSD din Titu cu mai mulţi primari din zonă, Răzvan Alexandru Cuc a trecut prin Gara Titu, obiectiv important care, de ani şi ani, aşteaptă să fie modernizat. Ministrului nu prea i-a plăcut cum se prezintă gara. Prea multă dezordine, pavaj stricat, chioşcuri plasate alandala. Până şi Adian Ţuţuianu era un pic nervos când a obserat că în gară nu s-a mişcat nimic în bine. WC-urile erau tot închise! Pe peron erau parcate maşinile Poliţiei! S-au dat din nou termene de rezolvare…

politie peron gara titu

„Nu am fost mulţumit de ceea ce am văzut în Gara Titu. Sunt lucruri care puteau fi făcute, care ţin de simţul de gospodar al omului, nu neapărat de investiţii majore care trebuiesc realizate de companie. Am cerut să mi se prezinte o situaţie exactă, o serie de măsuri rapide. Sper să nu mai fie nevoie să fac un drum până aici”, a declarat ministrul Transporturilor.

Pentru Gara Titu, Răzvan Alexandru Cuc a spus că se vor aloca bani pentru reabilitare din fondurile Companiei Naţionale de Căi Ferate. Ministrul a vorbit şi de proiectele care dor şi îi interesează pe dâmboviţeni, dar şi pe francezii de la Renault Titu, respectiv drumul de legătură cu Autostrada A1 Bucureşti- Piteşti, un tronson de 14 km.

„Am discutat cu conducerea companiei şi, spre sfârşitul lunii aprilie, vom lansa spre achiziţie procedura de revizuire pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru lărgirea drumului la patru benzi”.

Pentru tronsonul Titu-Bâldana, de 21,4 km, un proiect de 50 milioane de euro, este în curs de pregătire documentaţia de atribuire pentru proiectare şi execuţie. „Vom urca proiectul pe SEAP la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai”.

ministru cuc gara titu 1

Traseul Bâldana-Târgovişte-Sinaia, pentru care în mandatul 2012-2016 parlamentarul Ionuţ Săvoiu făcuse o adevărată obsesie, dorind neapărat modernizarea acestui drum, s-a discutat şi astăzi. Ministru Transporturilor a recunoscut că este un proiect ambiţios. Nu te joci! 103 km cu o valoare de 400 de milioane de euro! La începutul semestrului doi vor fi urcate pe SEAP pentru achiziţie lucrările de proiectare şi execuţie.

Răzvan Alexandru Cuc a promis că niciodată un astfel de proiect nu va avea problemă cu finanţarea ci, posibil, doar cu contestaţiile care au devenit un sport naţional ce ţine pe loc demararea multor investiţii deosebit de importante. Guvernul are deja un plan de a pune capăt acestei nebunii prin proiectul de achiziţii strategice care va limita la un număr de zile toate contestaţiile. Probleme în acest sens au apărut deja la sediul RAR din Târgovişte. Totul este pregătit pentru declanşarea investiţiei, dar o contestaţie a întârziat nemeritat de mult demararea lucrărilor.

Răspuns la VIZITĂ: Ministrul Transporturilor, dezamăgit de cum arată Gara Titu!

  1. dinut

    din 2003 de cand sant eu in PUCIOASA NUMAI MINCIUNI , MINCIUNI , SI IAR MINCIUNI !!! OARE PANA CAND !!!????

     

Adaugă un Comentariu

*