Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » VOLEI: CSM Târgovişte, în Liga Campionilor şi în finala Diviziei A1

VOLEI: CSM Târgovişte, în Liga Campionilor şi în finala Diviziei A1 

volei csm targoviste 1

Echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a scris o nouă filă de istorie. Vicecampioana ţării şi-a „achiziţionat” în această după-amiază bilet pentru noua ediţie a Ligii Campionilor, dar în acelaşi timp s-a calificat în finala Diviziei A1, după ce răpus-o cu 3-1 pe CSM Bucureşti, în cel de-al cincilea meci din semifinale. Până şi-a atins obiectivele, formaţia lui Zoran Terzic a tras din greu la fileu.

În faţa a 1.200 de spectatorii, gruparea din Capitală a început perfect jocul şi a câştigat primul set cu 25-22. Replica dâmboviţencelor a apărut imediat, iar până la finalul întâlnirii au ieşit în fiecare manşă învingătoare. În setul al doilea, jocul târgoviştencelor a început să meargă după ce s-a egalat la trei. Din acel moment, elevele lui Terzic au strâns rândurile şi rareori adversarul a mai trecut la conducere.

volei csm targoviste 5Evoluţia în forţă a dâmboviţencelor le-a dus pe acestea să câştige setul cu 25-22 şi să restabilească echilibrul pe tabelă (1-1). Manşa a treia a fost la discreţia CSM-ului târgoviştean, fiind adjudecată cu 25-17. În schimb, emoţiile pentru dâmboviţence au apărut în setul patru, când adversarul s-a lăsat extrem de greu învins. După mai multe răsturnări de scor, Diana Calotă et comp. s-au impus cu 25-23, iar apoi tribunele au explodat de bucurie.

Lacrimi de bucurie pe parchetul Sălii Sporturilor

La finalul întâlnirii lacrimile de fericire au năpădit şi feţele jucătoarelor dâmboviţene, dar şi chipul lui Gabriel Boriga. Aceeaşi bucurie s-a văzut din plin şi în dreptul lui Ciprian Iugulescu, preşedintele clubului târgoviştean.

„Este o seară magică pentru noi. După o muncă imensă am reuşit să ne îndeplinim obiectivul şi în campionat. Să te califici în finala campionatului şi în Liga Campionilor reprezintă performanţe extraordinare. Jucătoarele şi staff-ul tehnic merită toate felicitările. De asemenea, felicitări merită toţi suporterii noştri care ne-au susţinut necontenit, atât în sala, cât şi în faţa televizoarelor. Mai mult de atât, dedicăm această victorie lui Alexandru Nicolae Boriga, care nu se mai află printre noi, dar care a fost un om extraordinar şi dedicat în totalitate sportului. Dumnealui a fost mereu lângă echipa noastră şi lângă sportul târgoviştean. Cu siguranţă dintre îngeri a vegheat asupra noastră”, ne-a declarat Ciprian Iugulescu, după ce gruparea dâmboviţeană a triumfat în faţa câştigătoarei Cupei Challenge cu scorul general de 3-2.

volei csm targoviste 4CSM Târgovişte va susţine marea finală a campionatului cu CS Volei Alba Blaj, campioana en-titre a României. Duelul din ultimul act se va juca tot după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”, iar primele două meciuri vor avea loc la Blaj, la sfârşitul acestei săptămâni, pe 22 şi 23 aprilie.

CSM Târgovişte – CSM Bucureşti 3-1 (22-25, 25-22, 25-17, 25-23)

CSM Târgovişte: A. Sobo, M. Drpa, D. Calotă, B. Busa, M. Collar, S. Cebic – R. Ivanof, K. Medved, B. Mitrănescu, A. Trică, S. Marian, E. Chantava. Antrenor: Z. Terzic.

CSM Bucureşti : R. Bacşiş, J. Majtorovic, G. Faleş, M. Karakasheva, G. Pinacerato, I. Ruzzini – L. Pihlajamaki, D. Tătaru, M. Ozun, A. Roşca, T. Susic. Sntrenor: F. Salvagni.

Ionuţ Parghel

volei csm targoviste 3 volei csm targoviste 2

Adaugă un Comentariu

*