Connect with us

SPORT

VOLEI: CSM Târgovişte joacă pe teren propriu calificarea în sferturile CEV Challenge Cup!

Iubitorii de volei din Târgovişte sunt aşteptaţi, marţi – 6 februarie, începând cu ora 18:00, la Sala Polivalentă, unde se va desfăşura meciul retur din optimile CEV Challenge Cup dintre CSM Târgovişte şi Olympiacos Pireu. În partida tur, desfăşurată la Atena, fetele noastre le-au învins pe grecoaice cu 3-2. Dacă se vor impune şi mâine seară, târgoviştencele vor juca apoi sferturile de finală ale competiţiei europene.

Publicat

pe

Iubitorii de volei din Târgovişte sunt aşteptaţi, marţi – 6 februarie, începând cu ora 18:00, la Sala Polivalentă, unde se va desfăşura meciul retur din optimile CEV Challenge Cup dintre CSM Târgovişte şi Olympiacos Pireu. În partida tur, desfăşurată la Atena, fetele noastre le-au învins pe grecoaice cu 3-2. Dacă se vor impune şi mâine seară, târgoviştencele vor juca apoi sferturile de finală ale competiţiei europene.

Victoria CSM la Atena a fost bulversantă, surprinzătoare pentru campioana Greciei la volei, o echipă care nu pierduse de 3 ani pe teren propriu, şi, cu siguranţă, Olympiacos va veni la Târgovişte în forţă, cu gândul de a câştiga. Guillermo Naranjo, antrenorul principal al CSM Târgovişte, a recunoscut că va fi un meci greu, plin de necunoscute, căruia jucătoarele noastre, care nu prea au avut parte de odihnă şi refacere în ultimele zile, vor trebui să-i facă faţă. Naranjo este convins că grecoaicele vor schimba tactica de joc, dar spune că sunt pregătiţi pentru orice situaţie. De abia în teren se va vedea cum stau lucrurile şi ce strategie de joc trebuie adoptată.

„Olympiacos este o echipă foarte puternică, în special pe teren propriu, unde este redutabilă. Nu a pierdut acasă nicio partidă în ultimii trei ani. Este o echipă cu jucătoare foarte bune pe fiecare poziţie. Sigur, noi ne dorim să câştigăm acest meci. Va fi foarte dificil. În ceea ce ne priveşte pe noi, am avut un program foarte încărcat, cu trei meciuri importante într-o săptămână. nu am putut dedica atât de mult timp cât ne-am dorit pentru fiecare meci în parte, dar am avut antrenamente, analize video, am făcut tot ceea ce trebuia să facem. Am gânduri bune despre ceea ce va fi. Cred că suntem pregătiţi pentru meciul de mâine”, a spus antrenorul spaniol Guillermo Naranjo.

Şi Ciprian Prisăcaru, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Târgovişte, ştie că va fi o partidă dificilă, dar are încredere în jucătoarele noastre şi, optimist, crede în victorie. Prisăcaru îi îndeamnă pe târgovişteni să vină mâine seară la Sala Polivalentă, unde se va disputa fenomenala partidă de volei şi să le sprijine moral jucătoarele noastre. Intrarea este liberă!

„Acest meci reprezintă un eveniment foarte important pentru noi, pentru CSM Târgovişte, pentru întreaga comunitate. Ne dorim foarte mult calificarea. Aş putea spune că avantajul nostru după primul meci este firav. Mâine-seară, trebuie să jucăm la victorie, trebuie să abordăm meciul la victorie. Sunt încrezător că fetele noastre sunt pregătite pentru acest joc şi îşi doresc foarte mult calificarea”, a declarat Ciprian Prisăcaru.

O calificare a CSM Târgovişte în sferturile de finală ale CEV Challenge Cup înseamnă un element de forţă pentru imaginea în ţară şi în Europa a municipiului Târgoviştei, a sportului de performanţă care se practică aici.

La conferinţa de presă premergătoare meciului retur cu Olympiacos Pireu au participat şi jucătoarele Veronika Hroncekova şi Erin Nicole Fairs. Amândouă s-au arătat încrezătoare că echipa poate câştiga pentru a doua oară în faţa grecoaicelor.

„Depinde doar de noi să arătăm că suntem echipa mai bună”, a punctat Veronika, iar Erin a completat-o spunând că au maele avantaj că joacă acasă, fiindcă suporterii le vor da energia de care au nevoie pentru a învinge.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Chindia Târgoviște și-a achitat toate datoriile către fostul președinte Andrei Cordoș

Publicat

pe

Președintele AFC Chindia Târgoviște, Gabriel Boriga, manifestă un optimism debordant. Și zic că este bine, dacă ținem cont de faptul că echipa nu trece deloc printr-o perioadă fastă. Multe datorii, jucătorii își caută azimutul și, după ultimele două partide jucate, cu Dej și Alexandria, se pare că l-au găsit. Acum, trebuie cultivat. Adică, să se ajungă la performanță, la crearea de spectacol fotbalistic și astfel să readucă marea de suporteri în tribune și, evident, beneficiile financiare.

Gabriel Boriga are de făcut față, împreună cu echipa pe care o coordonează, efortului de a diminua datoriile pe care clubul le-a acumulat prin politica managerială defectuoasă aplicată de predecesori. De la săptămână la săptămână, ne spune Gabriel Boriga, necazurile scad, dar tot rămân probleme de rezolvat, care necesită implicare și calcul exact pentru a nu claca.

Astăzi – 15 martie 2024, președintele Clubului de sub Chindie ne-a anunțat că a reușit să mai stingă un litigiu. Cu fostul președinte – Andrei Cordoș. Mai spune Boriga că, lunar, AFC Chindia Târgoviște trebuie să achite 1.150.000 de lei reprezentând salarii, contribuții și rate eșalonate la ANAF. Momentan, de asigurarea fondurilor de supraviețuire se achită cei doi asociați, Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Târgoviște, fără de care clubul ar dispărea sau ar trece pe linie moartă.

Un alt proces important și complicat căruia președintele Clubului speră să îi facă față este reprezentat de licențierea echipei pentru sezonul fotbalistic 2024-2025. Eforturile sunt imense.

„Pentru noi este esențial. Dacă nu facem toate formalitățile și dacă nu obținem licențierea, pentru a putea participa sezonul viitor în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal sau de Liga Profesionista de Fotbal, nu avem ce să discutăm. Nu este un lucru simplu. Se fac mii de hârtii, de acorduri, sute de documente de la toate instituțiile statului.

Ăsta este cel mai important obiectiv, să asigur liniștea, viitorul, perspectiva clubului de fotbal Chindia Târgoviște în sezonul 2024-2025. Important este ce facem de acum încolo. Trebuie să creăm tot contextul, profesionist, de a aborda sezonul viitor, indiferent în ce ligă vom juca, cu totul și cu totul altfel decât s-a făcut până acum”, a spus Gabriel Boriga, hotărât să scoată la capăt cu misiunea pe care o are.

A mai vorbit președintele Chindiei și de de performanța echipei. Ultimele partide câștigate. De pe locul 11, Chindia a ajuns pe 7. În Liga a II-a. E bine, dar mai trebuie. Mâine, din nou meci. Este nevoie de încă trei puncte. Partida se dispută la Cisnădie, cu Clubul Sportiv Șelimbăr.

„Este un meci pe care trebuie să-l câștigăm pentru suporterii echipei noastre, pentru culorile clubului, pentru târgovișteni. Este un meci care poate avea o miză foarte mare, importantă, adică accederea în play off-ul diviziei B. Dar nu acesta este obiectivul principal, pentru că nu depinde doar de noi. Noi trebuie să câștigăm cele trei puncte așa cum am făcut-o în ultimele două meciuri. Atât în deplasarea de la Dej cât și în partida de acasă, cu echipa din Alexandria. Trebuie să arătăm un joc consistent, trebuie să arătăm că dominăm, trebuie să arătăm spirit, să marcăm și să câștigăm. Acesta este spiritul, mentalitatea, gândirea pe care o am în calitate de președinte al Clubului, raportată la fiecare meci”, a adăugat Gabriel Boriga.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

SPORT

Top 5 jucători de tenis cu cele mai mari venituri

Publicat

pe

De

Încă de-acum câteva secole, tenisul se juca, având câteva jocuri care i-au precedat cu forme mai rudimentare, pentru ca abia prin secolul al XIX să ajungă să semene cu versiunea modernă pe care o cunoaștem în zilele noastre. Avem certitudinea că la începuturi, prin 1100, în Franța, jocul nu a fost gândit să prindă atât de multă popularitate și fani, și cu atât mai puțin să rotunjească veniturile unor persoane atât de implicate în acest sport cu rachetă.

Gândit pentru a te relaxa și pentru a te destinde în mijlocul naturii, tenisul a fost și a rămas o provocare pentru care este necesar mult antrenament pentru a izbuti în toate scenariile care se pot ivi. Abia în ultimele decenii a început să se organizeze campionate cu mize importante, unde au reușit să se impună doar cei mai buni dintre cei mai buni. La cele mai valoroase turnee contează nu doar prestigiul câștigat, de a fi numărul unu în lume, ci mai ales sumele uriașe care se pun în joc, pe care doar cei mai radicali jucători le pot revendica.

Așa cum menționam, poți învață multe despre acest joc cu reguli multiple și complexe, dar doar dacă îl practici – nu este ca și cum faci bani pe net uitându-ne la jocuri, ci doar exersând și solicitându-ți cu adevărat abilitățile. Poate te convinge acest top – mai degrabă lista – al celor mai înstăriți jucători de tenis, ca să îți dai seama cam care sunt mizele puse în joc – la propriu, și la figurat.

Rafael Nadal

Cu o avere estimată la aproape 300 de milioane de dolari, Rafael Nadal este unul dintre cele mai vehiculate nume când vine vorba despre jucători de tenis. Imaginea a multiple branduri sportive și nu numai (Nike, Kia, Armani, Tommy Hilfiger, Sabadell) acesta a devenit jucător profesionist la doar 14 ani, când deja se impunea pe scena celor mai mari competiții cu tenis.

Cunoscut în rândul fanilor și că regele zgurii, pentru performanțele făcute pe teren, Nadal a jucat cu unii dintre cei mai mari jucători și reușit să rămână de mai multe ori, timp de mai multe săptămâni, numărul 1 în clasamentul ATP.

Novak Djokovic

Cu conturi care totalizează până la 240 de milioane de dolari, sârbul Novak Djokovic se numără printre cei mai valoroși și importanți jucători profesioniști de tenis, de altfel și cel care ocupă în prezent prima poziție în topul mondial al turneelor de campionat de tenis.

De altfel, a mai avut această poziție, bifând multiple recorduri în ceea ce privește perioadă cât a staționat pe locul întâi. Acesta deține nouăzeci și opt de titluri câștigate în lunga sa cariera de până acum, rămânând unul dintre cei mai implicați, pasionați și motivați jucători.

Serena Williams

La capitolul jucătoare feminine, Serena Williams, care s-a și retras din acest sport, are de asemenea o avere ce se oprește undeva la 300 de milioane de dolari. Dacă vrei să afli mai multe despre viață și cariera sportivei, există și un film biografic, respectiv King Richard, unde rolul tatălui, antrenorului și mentorului său a fost interesat de Will Smith.

Jucătoarea este recunoscută ca GOAT (greatest of all time) din tenisul feminin, inspirând mai multe generații cu tenacitatea și puterea sa, de-a lungul a aproape trei decenii de activitate. A fost clasată ca jucătorul numărul unu în lume cu opt ocazii diferite. Recordurile sale mai ilustre includ 23 de titluri de Grand Slam la simplu și paisprezece titluri de dublu, pe care le-a obținut alături de sora ei, Venus Williams.

Roger Federer

Dacă vorbim despre jucători populari, cu un fan club care cuprinde persoane de toate vârstele, atunci elvețianul Roger Federer este acela. O persoană de-o naturalețe și modestie uimitoare, jucătorul a ajuns să adune până la 600 de milioane de dolari atât din multiplele meciuri câștigate, cât și ca urmare a multelor campanii de imagine.

Cu cariera începută în 1999, Roger Federer a obținut de-a lungul carierei o serie de victorii semnificative, urcând rapid în clasamentele globale, doar pentru a devenit cel mai tânăr membru al primilor 100 de jucători ai ATP în scurt timp. La victoriile acumulate în rândul a celor mai importante competiții, mare parte din succesul sau este pus pe seama presei care l-a îndrăgit instant, cât și pentru talentul și reușitele sale. De altfel, este implicat în extrem de multe acțiuni caritabile.

Ion Țiriac

Și cine-ar fi crezut că în topul celor mai bogați jucători de tenis se situează chiar un român? Originar din Brașov, actualmente om de afaceri, Ion Țiriac s-a remarcat în mai multe domenii, dar mai ales ca tenismen, încă de la debutul sau că profesionist din 1968, doar pentru a se retrage în scurt timp, când se numea deja antrenor și manager, când și cunoștea pe Guillermo Vilas, Marat Safin și Boris Becker, mai ales ca urmare a profunde lor sale cunoștințe și abilități sportive.

Cu o avere ce se situează undeva la aproape 2 miliarde de dolari, Țiriac a făcut mare parte din avere prin intermediul afacerilor sale, concentrate pe investiții financiare, imobiliare, management sportiv, energie și aviație (Țiriac Holdings, Țiriac AIR, HVB Țiriac Bank, Allianz-Tiriac Asigurari Romania, Țiriac Auto, Țiriac Leasing, and Țiriac Travel.). Conform Forbes, acesta are o colecție de mașini și motociclete de peste 400 de modele, ceea ce nu este chiar ieftin, nici ca achiziție, nici cs întreținere. În 2007 ocupă poziția 840 că venituri, într-un top mondial.

Concluzie

Cu siguranță că această listă poate suferi modificări, pentru că fiecare dintre aceste nume se implică în investiții, în afaceri și cheltuiesc în egală măsură – unii norocoși mai adaugă câteva zerouri la cele deja multe, în schimb alții ajung să înregistreze pierderi rușinoase. Cert este că printre cei mai bogați jucători de tenis sunt cei mai sus enumerați, care au reușit să se mențină în acest top timp de mai mulți ani, fără mari modificări.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite