Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » VOLEI: CSM Târgovişte, magnifică în Cupă! Trofeul a ajuns pentru prima dată în Dâmboviţa

VOLEI: CSM Târgovişte, magnifică în Cupă! Trofeul a ajuns pentru prima dată în Dâmboviţa 

volei 2

Deviza Clubului Sportiv Municipal Târgovişte este simplă în acest an: dacă nu e baschet, e volei! CSM Târgovişte devine, în acest an, cea mai eficientă echipă dâmboviţeană după cucerirea Cupei României. Mai mult de atât, formaţia antrenată de Zoran Terzic reprezintă prima grupare dâmboviţeană care pune mâna pe un astfel de trofeu. După adjudecarea Cupei, în condiţiile existente, CSM a depăşit-o pe Oţelul Târgovişte, care a ajuns doar finalistă în 1995.

Pentru a intra în posesia preţiosului trofeu CSM a evoluat magnific la Piatra Neamţ, localitate unde a depăşit-o în finală pe CSM Bucureşti (3-0), câştigătoarea Cupei Challenge. În schimb, dâmboviţencele au trecut în semifinale de campioana României CS Volei Alba Blaj (3-2), după o revenire senzaţională, iar în faza a doua a întrecerii au depăşit, în dublă manşă, pe Dinamo Bucureşti, cu acelaşi scor, 3-0. Prin cucerirea Cupei, CSM Târgovişte şi-a asigurat prezenţa în noul sezon al Cupei Challenge.

volei 1Boriga: „Ne-am atins un obiectiv la care nu speram, dar pe care îl doream”

Adjudecarea competiţiei KO a adus multă bucurie în rândul jucătoarelor, antrenorilor, conducătorilor şi suporterilor formaţiei târgoviştene. Prin vocea lui Gabriel Boriga, unul dintre oficialii echipei, cu toţii au lăsat de înţeles că succesul final este al Târgoviştei, un oraş cu tradiţie în volei.

„Este victoria unui oraş întreg. Cupa reprezintă un trofeu important pentru voleiul târgoviştean. E meritul incontestabil al jucătoarelor şi al antrenorilor. Fetele s-au dăruit total şi au reuşit să treacă peste anumite obstacole psihologice, atât în semifinala cu Blaj, cât şi în finala cu CSM Bucureşti. De asemenea, în aceste jocuri, antrenorii noştri au fost geniali. Ne-am atins un obiectiv la care nu speram, dar pe care îl doream. Acest trofeu este meritul tuturor, începând de la jucătoare şi antrenori, iar apoi continuând cu autorităţile locale, conducători şi suporteri, care ne-au susţinut mereu în momentele dificile”, s-a exprimat Gabriel Boriga.

După finalizarea Cupei, pentru CSM Târgovişte urmează, pe 14 şi 15 aprilie, alte două meciuri infernale cu CSM Bucureşti, ce contează pentru semifinalele campionatului.

Ionuţ Parghel

volei 3

 

Adaugă un Comentariu

*