Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 30, 2023
Sunteți Aici Home » SPORT » VOLEI: CSM Târgovişte s-a calificat în finala Cupei României

VOLEI: CSM Târgovişte s-a calificat în finala Cupei României 

volei CSM

CSM Târgovişte şi-a arătat adevărata valoare sub „Pietricica” şi s-a calificat în Finala Cupei României la volei feminin. Pe teren neutru, la Piatra Neamţ, vicecampioana României a depăşit faza semifinalelor după ce a obţinut o victorie fabuloasă în disputa cu CS Volei Alba Blaj, cu scorul de 3-2.

Echipa lui Terzic a trăit un meci de infarct în penultimul act al întrecerii, renăscând din propria cenuşă. Într-o dispută în care Blajul pornea din postura de favorită, Târgoviştea şi-a dezvăluit o faţă nemaivăzută până acum, în care revenirea a fost cuvântul de ordine. Frica de adversar a dus-o pe CSM să nu se regăsească deloc în primele două seturi cu Alba şi să le piardă destul de uşor.

Adevăratul forccing al dâmboviţencelor a apărut după ce s-a intrat în manşa a treia. Spiritul de luptător sârb imprimat de antrenorul Terzic elevelor sale a reprezentat arma secretă a CSM-ului în faţa campioanei României. În seturile trei şi patru, târgoviştencele au luptat pentru restabilirea echilibrului pe tabelă (2-2), iar în „decisiv” acestea au luptat pentru urcarea în finală şi apropierea de primul trofeul al sezonului.

Disputa cu Alba din semifinalele Cupei a reprezentat cel mai spectaculos joc pe care l-a susţinut CSM în actualul sezon. Mai mult de atât, după acest succes, gruparea târgovişteană a devenit prima echipă autohtonă care a învins Blajul în această stagiune.

După victoria răsunătoare din semifinale, vicecampioana ţării va juca mâine, de la ora 12:00, în finala Cupei, împotriva lui CSM Bucureşti, o altă echipă de calibru din România. Proaspăta câştigătoare a Challenge Cup a reuşit accesul în ultimul act al competiţiei KO după ce a depăşit-o, în semifinale pe Medicina Târgu Mureş cu 3-1.

CS Volei Alba Blaj – CSM Târgovişte 2-3 (25-23, 25-15, 24-26, 21-25, 12-15)

CSM Târgovişte: M. Collar, R. Ivanof, M. Drpa, AS. Sobo, D. Calotă, B. Busa, S. Cebic – A. Trică, E. Chantava. Antrenor: Zoran Terzic.

Adaugă un Comentariu

*