Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » VOLEI: Hai la meci! CSM Târgovişte joacă, după 19 ani, într-o cupă europeană

VOLEI: Hai la meci! CSM Târgovişte joacă, după 19 ani, într-o cupă europeană 

Gabriel Boriga - Diana Calotă - Cristian Stan - Stefano Micoli

Miercuri, 28 octombrie, de la ora 18:00, echipa de volei feminin CSM Târgovişte va întâlni pe Azeryol Baku, în primul tur CEV Cup. Manşa a doua se va consuma pe 11 noiembrie, în Azerbaijan. Este practic o revenire a târgoviştencelor într-o cupă europeană după 19 ani.

Lupta pare a fi una inegală, având în vedere palmaresul impresionant al adversarelor, însă vicecampioana României crede că poate face o figură frumoasă. Atât antrenorul Stefano Micoli, cât şi căpitanul Diana Calotă au declarat astăzi că victoria este posibilă, chiar dacă au în faţă o echipă la fel de importantă cum sunt Real Madrid şi FC Barcelona în fotbal.

„Nu contează bugetul. Nu contează jucătoarele care sunt trecute pe hârtie. Contează forma fizică pe care o ai atunci. Dacă nu credem în victorie, de ce să ne mai prezentăm la meci? Da, credem într-o victorie”, a spus Diana Calotă.

Antrenorul Stefano Micoli a fost la fel de hotărât, când a vorbit despre şansele CSM Târgovişte de a învinge Azeryol Baku, una dintre cele mai bune echipe de volei din Europa. Vor fi dificultăţi, dar nu se dau bătuţi dinainte! Cea mai importantă este dorinţa de victorie. Prin urmare, va fi un meci bun.

Primarul Cristian Stan i-a invitat pe târgovişteni la meci, convins fiind că, indiferent de rezultat, vor avea parte, în Sala Polivalentă, de un spectacol absolut, de un eveniment sportiv de anvergură.

„CSM Târgovişte se confruntă cu una din cele mai titrate echipe de club din voleiul feminin. Este vorba despre o participantă de nouă ori în Liga campionilor, iar în anul 2004 a intrat chiar în careul de aşi, deci în primele patru echipe din Europa. Este o echipă cu un buget impresionant, care, iată, vine la Târgovişte. Am făcut eforturi deosebite pentru a asigura o suprafaţă de joc adecvată, prin bunăvoinţa primarului Craiovei. Sunt bucuros că CSM Târgovişte reuşeşte să reprezinte România într-o competiţie europeană într-o companie absolut selectă. Va trebui să demonstrăm, şi sunt convins că o vom face, că merităm să jucăm în cea de-a doua competiţie europeană ca şi importanţă „, a precizat Cristian Stan.

Gabriel Boriga – fostul primar al municipiului Târgovişte, un împătimit al sportului, este alături de CSM Târgovişte, implicându-se, ca voluntar, în tot procesul de organizare astfel încât totul să fie perfect pentru acest meci important.

„Sunt sigur că jucătoarele noastre, întreg staff-ul tehnic şi administrativ sunt conştiente de faptul că sunt în faţa unui succes istoric, un succes care ar putea aduce Târgoviştea în prim-planul voleiului european şi este foarte important în primul rând să organizăm această partidă la o înaltă ţinută. Avem experienţa meciurilor de baschet din FIBA Cup şi Euroligă şi ştim ce înseamnă high level. Am luat toate măsurile. De două săptămâni se munceşte 10 ore pe zi pentru a asigura toate detaliile de organizare care, dacă nu sunt respectate, atrag sancţiuni. Am avut de atins 48 de puncte, în ceea ce priveşte organizarea. Până la urmă, este un meci al oraşului, al judeţului şi al ţării”, a explicat Gabriel Boriga.

Adaugă un Comentariu

*