Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VOLUNTARIAT: Plantăm fapte bune în România, campanie naţională de împădurire!

VOLUNTARIAT: Plantăm fapte bune în România, campanie naţională de împădurire! 

Sursa foto: plantamfaptebune.ro

Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, românii plantează 1.000.000 de puieţi, într-o acţiune de voluntariat aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta. Campania de împădurire, organizată de Asociaţia EcoAssist din Bucureşti, se desfăşoară cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, care furnizează, gratuit, puieţii necesari şi asigură asistenţa de specialitate.

În judeţul Dâmboviţa, se va împăduri, prin implicarea Asociaţiei „Dezvoltarea Europeană a Comunităţii Locale”, o parcelă de 2 hectare în comuna Bezdead, într-o zonă afectată grav de alunecări de teren.

„Ne dorim să avem alături şi companiile locale care să ne sprijine cu angajaţii lor, cu unelte sau cu fonduri, astfel încât Dambovita să fie printre judeţele fruntaşe pe harta împăduririlor naționale”, spune Maria Toma – preşedinta Asociaţiei.

Din 2011 şi până în prezent, 12.528 voluntari au plantat şi îngrijit 258.200 de copăcei, pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive, în judeţele Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş. În 2013, iniţiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.

„Plantăm fapte bune în România” promovează cauza pădurilor, sub orice formă. Astfel, românii se pot implica fie la organizarea plantațiilor oficiale ale proiectului „Plantăm fapte bune în România”, fie prin organizarea unor acțiuni independente (pe terenuri aflate în incinta școlilor, grădinițelor, spațiilor din jurul blocurilor de apartamente sau altor spații virane de interes pentru comunitățile locale), fie în proiecte de împădurire ale altor organizaţii care se desfășoară mai aproape de ei.

Adaugă un Comentariu

*