Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VOLUNTARIAT: Traseu turistic din Bucegi, mai curat datorită elevilor de la Şcoala Coresi Târgovişte!

VOLUNTARIAT: Traseu turistic din Bucegi, mai curat datorită elevilor de la Şcoala Coresi Târgovişte! 

Sursa foto: Asociaţia Ecologică Floare de Colţ

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ a implementat, în perioada 1 – 25 octombrie 2015, proiectul „Voluntar în Bucegi”, ce reprezintă a 55-a etapă a Programului „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, iniţiat în anul 2010 cu scopul de a atrage elevii din judeţul Dâmboviţa în diferite activităţi de educaţie civică.

De această dată, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, 30 de elevi de la Şcoala Coresi din Târgovişte – coordonaţi de profesoara Adriana Bărăscu şi 10 voluntari ai Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ au remarcat traseul turistic ce porneşte de la Tabăra Căprioara şi ajunge la Cabana Bolboci. De asemenea, tinerii au desfăşurat şi activităţi de ecologizare a acestei zone.

Au fost colectați 33 de saci de gunoi și au fost revopsite 184 de semne (marcaj cruce albastră și săgeți indicatoare) pe traseul: Tabăra Căprioara – Tabăra Cerbul – Tabăra Vânătorul – Muntele Orzea – Cabana Scropoasa – Cheile Zănoagei Mari – Camping Zănoaga – Cabana Bolboci.

La final, o parte din elevi şi-au exprimat intenţia de a deveni membri ai Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” sau voluntari ai Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ.

Foto: Asociaţia Ecologică Floare de Colţ

voluntari bucegi 2 voluntari bucegi 3 voluntari bucegi 4

Răspuns la VOLUNTARIAT: Traseu turistic din Bucegi, mai curat datorită elevilor de la Şcoala Coresi Târgovişte!

  1. Alina

    si cosuri de gunoi au montat in zona autoritatile?

     

Adaugă un Comentariu

*