Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » VOT: Alocaţia de stat pentru copii se dublează începând cu 1 iulie

VOT: Alocaţia de stat pentru copii se dublează începând cu 1 iulie 

Foto: mediav1.rtv.net

Deputaţii au decis astăzi ca alocaţiile de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei, urmare unui amendament propus de liberala Cristina Procora la proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative. În cazul copiilor cu handicap, alocaţia a fost majorată de la 84 lei în prezent la 200 de lei.

Practic, liberalii au profitat de absenţa mai multor deputaţi social-democraţi şi au trecut amendamentul ce a primit marţi aviz negativ la Comisia de Muncă. Pentru ca alocaţia să rămână pe mai departe 42 de lei, la votul final, PSD-iştii ar fi trebuit să respingă întregul proiect, iniţiat de propriul Guvern, dar şi să-şi pună întreg poporul în cap. Până la urmă, deşi premierul Victor Ponta a precizat că nu ştie de unde să ia bani să acopere majorarea alocaţiei de stat pentru copii, având în vedere că liberalii nu au indicat şi sursa de finanţare, social-democraţii au ales să voteze în favoarea dublării alocaţiei de stat pentru copii.

Noile reglementări se vor aplica cel mai probabil începând cu 1 iulie 2015. Potrivit statisticilor, vor beneficia de dublarea alocaţiei de stat aproape 3,5 milioane de copii.

Adaugă un Comentariu

*