Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 28, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VOT: Asociaţia Militarilor Veterani a primit în folosinţă Spitalul Mănăstirea Dealu

VOT: Asociaţia Militarilor Veterani a primit în folosinţă Spitalul Mănăstirea Dealu 

cristi stan militari veterani

Astăzi, 20 februarie 2018, în şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte, a fost aprobat proiectul prin care fostul spital de la Mănăstirea Dealu a fost dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Mina, Izvorâtorul de Mir”.

Până la acest moment, spitalul s-a aflat în administrarea firmei medicale Valleriana care îşi propusese să amenajeze în acea locaţie un centru de recuperare şi tratament. Din câte se pare, societatea ar fi investit în lucrările efectuate la Mănăstirea Dealu circa 1 milion de euro, reprezentând lucrări de consolidare şi modernizare a pavilionului central.

În data de 8 februarie 2018, Asociaţia Valleriana solicită Primăriei Târgovişte rezilierea contractului, prin restituirea bunurilor ce au făcut obiectul acestuia. Anterior acestei cereri, adică în luna ianuarie, Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, cu sediul în localitatea Bragadiru, cere autorităţilor târgoviştene preluarea şi completarea contractului onorat până la acel moment de Valleriana, în sensul extinderii investiţiei şi realizarea primului centru de recuperare şi refacere pentru militarii cu dizabilităţi din teatrele de operaţii.

marius apostol militari veterani

Fondurile care vor fi folosite pentru reabilitarea pavilioanelor existente vor proveni din diferite donaţii, bani europeni şi de la bugetul de stat. Proiectul va fi derulat de către Asociaţia Militarilor Veterani, în parteneriat cu Valleriana. În afară de milionul de euro investit până în prezent de Valleriana, ar mai fi nevoie de alte 2 milioane de euro pentru darea în folosinţă a primului pavilion.

În cererea de reziliere, cei de la Valleriana au motivat că „renunţarea noastră la contractul de comodat este oportună, deoarece capacitatea de a se mobiliza şi finaliza lucrările deja demarate la acest obiectiv este mult mai mare, luând în calcul adresabilitatea şi necesitatea recuperării şi refacerii militarilor Armatei Române din teatrele de operaţii”.

Marius Apostol, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, prezent astăzi la Târgovişte în fruntea unei delegaţii numeroase de militari, a salutat decizia autorităţilor municipale de a sprijini acest proiect important. Conducerea Asociaţiei intenţionează ca, până la finele anului 2018, să inaugureze primul pavilion al centrului, prin continuarea investiţiilor realizate de Asociaţia Valleriana.

Putem spune că, în sfârşit, fostul Liceu Militar de la Mănăstirea Dealu, renumit în perioada interbelică, s-a întors în ograda Armatei Române, transformându-se de acum într-un centru medical de recuperare unic în România şi în Europa de Sud-Est.

Adaugă un Comentariu

*