Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » VOT: Casa de Oaspeţi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu poate fi încă scoasă la concesiune

VOT: Casa de Oaspeţi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu poate fi încă scoasă la concesiune 

consiliul judetean dambovita

Ultima şedinţa a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, generaţia de aleşi 2012-2016, a avut loc astăzi şi s-a încheiat liniştit, cu ciocnirea unui pahar de şampanie. Totuşi, liberalii au fost consecvenţi în a refuza să voteze la foc automat hotărârile de pe ordinea de zi, drept pentru care proiectul privind concesionarea pentru următorii 20 de ani a Casei de Oaspeţi, unitate admnistrată de falimentara CarpatMontana, nu a trecut. Adrian Ţuţuianu, probabil fiind vorba de ultima întâlnire cu echipa actuală de consilieri, nu s-a enervat că aleşii PNL s-au abţinut, iar proiectul a căzut la vot cu 19 pentru şi 13 abţineri. Ca să fie adoptat, ar fi fost nevoie de 24 de voturi, fiind vorba de patrimoniul judeţului.

CITEŞTE ŞI: Aşa va arăta viitorul Consiliu Judeţean Dâmboviţa

Gabriel Grozavu de la PNL, care se va regăsi şi în viitorul Consiliu Judeţean Dâmboviţa, a cerut amânare şi o nouă analiză asupra destinaţiei clădirii din Bulevardul Carol I, care ar putea deveni spre exemplu bibliotecă pentru copii. Vicepreşedintele Marin Antonescu, posibil viitor administrator al judeţului, a replicat imediat, punând accent pe nevoia de a concesiona imobilul unei firme private întrucât legea interzice administraţiei judeţene să investească bani în acest spaţiu, nici măcar pentru încălzire şi întreţinere. Pe acelaşi ritm a cuvântat şi consilierul Mihai Trifan.A urmat la cuvânt liberalul Dragoş Paraschiv, care a spus că perioada de concesiune ar fi prea mare şi că ar trebui să se închirieze pe 5-7 ani, mai ales că, în condiţiile actuale, Consiliul Judeţean ar câştiga foarte puţin în urma cedării Casei de Oaspeţi unei firme private.

casa de oaspetiPreşedintele CJD Adrian Ţuţuianu a percutat imediat, folosind arma sa de bază – muniţia dată de adversari. Le-a spus liberalilor că, dacă vor bibliotecă, ar trebui să părăsească sediul din centru pe care fostul PDL l-a obţinut de la Primărie, evacuând biblioteca pentru copii.

„Aproape sunt înduioşat câtă grijă avem acum de bibliotecă, dar n-am avut atunci când a avut PDL nevoie de sediu şi aţi evacuat-o. Nu putem să ne facem că nu vedem că la CarpatMontana avem o problemă, că toate unităţile de alimentaţie publică nu au produs nimic, merg pe pierdere. Propun să lichidăm CarpatMontana, să facem un Serviciu Public şi să scoatem la licitaţie toate cabanele din munte. Cred că soluţia concesionării acestor bunuri ne scapă de pierderi, ne adaugă ceva în plus ca bani, intră în circuitul economic şi produc impozite”, a explicat Adrian Ţuţuianu.

Proiectul va fi introdus pe ordinea de zi în următoarea sedinţă a Consiliului Judeţean, la care va participa o altă garnitură de consilieri. Ţinând cont de faptul că PSD va avea 22 de aleşi, hopul va fi mai uşor de trecut, chiar dacă este nevoie de 24 de voturi pentru adoptarea hotărârii.

Adaugă un Comentariu

*