Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » VOT: Fermierul călărăşean Emil Florian Dumitru este noul preşedinte al Federaţiei Pro Agro

VOT: Fermierul călărăşean Emil Florian Dumitru este noul preşedinte al Federaţiei Pro Agro 

Sursa foto: agrointel.ro

Emil Florian Dumitru, un tânăr fermier din judeţul Călăraşi, a fost ales astăzi preşedinte al Federaţiei Naţionale Pro Agro. Dumitru este şi director executiv al Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole. Contracandidatul său – Florentin Bercu va îndeplini, tot cu votul membrilor Adunării Generale, funcţia de director general al Federaţiei Pro Agro.

Noua structură de conducere şi-a asumat trei obiective principale pe care urmăreşte să le ducă la îndeplinire:
– Continuarea relațiilor de colaborare cu instituțiile naționale și europene și intesificarea colaborării cu organizațiile profesionale de profil.
– Îmbunătățirea legislației pentru înființarea, recunoașterea și funcționarea organizațiilor interprofesionale pe filiera de produs.
– Finalizarea protocolului privind delimitarea competenței și a responsabilităților autorităților în domeniul controlului oficial al alimentelor, privind siguranța alimentelor, pe întregul lanț alimentar de la fermă la consumator.

Federaţia Naţională PRO AGRO este o organizaţie profesională înfiinţată în 2011 de şi pentru producătorii din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe din România.

Adaugă un Comentariu

*