Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ZILE DE SĂRBĂTOARE LA TÂRGOVIŞTE! Ingredientele de anul acesta: teatru, film, muzică, carte şi antichităţi

ZILE DE SĂRBĂTOARE LA TÂRGOVIŞTE! Ingredientele de anul acesta: teatru, film, muzică, carte şi antichităţi 

zi targoviste

Început de toamnă plină de viaţă la Târgovişte! Vremea bună ţine cu iubitorii de frumos, de folclor, de film, teatru, artă şi distracţie. Toate acestea se regăsesc în programul manifestărilor dedicate Zilelor Cetăţii, 6 – 8 septembrie 2013.

Cupluri de aur

Zilele oraşului au debutat astăzi cu premierea a nouă cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Cetăţenii de aur ai Târgoviştei au primit astfel recunoştinţa reprezentanţilor municipalităţii, cărora le-au dezvăluit la rândul lor secretele longevităţii unei căsătorii: dragoste, înţelegere şi compromis.

Târgoviştea cosmică

Prima noutate în programul pregătit pentru sărbătoarea Târgoviştei l-a constituit expoziţia de astrofotografie, organizată chiar în sediul Primăriei. Pentru câteva zile, cu toţii avem ocazia să admirăm imagini deosebite cu bolta cerească de deasupra oraşului.

Tot ca element de noutate, târgoviştenii îşi pot retrăi amintirile la târgul de anticariat organizat în Piaţa Primăriei. Tot aici, a fost deschis şi Salonul Editorial, de unde pot fi achiziţionate cărţi la preţuri reduse cu până la 50%.

Târgovişte, capitală folclorică

Conform tradiţiei, primarul Gabriel Boriga, secondat anul acesta de viceprimarul Ioan Ţuţuianu, a primit astăzi la sediul administraţiei locale cele opt ansambluri participante la Festivalul Internaţional de Folclor, ajuns la ediţia cu numărul XVIII. Invitaţii le-au transmis la rândul lor cele mai bune gânduri şi aprecieri pentru faptul că, la Târgovişte, cultura este sprijinită de autorităţi. Drept răsplată, târgoviştenii se vor putea bucura de trei zile pline, timp în care folcloriştii îşi vor arăta măriestria artistică.

Meşterii populari, reuniţi la Târgovişte

Şi cei 65 de meşteri populari sosiţi la Târgovişte din mai multe judeţe ale ţării s-au bucurat de atenţia edililor oraşului, care au vizitat astăzi standurile expoziţionale. Târgul a ajuns la cea de-a XI ediţie şi se desfăşoară, ca şi în anii trecuţi, în Parcul Mitropoliei. Interesant este faptul că mai mulţi meşteri au organizat în cadrul standurilor ateliere pentru copii.

Seara, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, a fost cel care le-a răsplătit efortul, acordându-le diplome de excelenţă.

Parada medievală a însufleţit oraşul

De la ora 17:00, străzile Târgoviştei au fost însufleţite printr-o paradă medievală, de asemenea intrată în tradiţia manifestărilor organizate de Zilele Cetăţii. Locuitorii municipiului vor avea parte de un eveniment similar şi duminică, odată cu închiderea Festivalului Internaţional de Folclor. Traseul va fi, ca şi în această după-amiază, acelaşi: Gară – Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Parcul Chindia.

Adaugă un Comentariu

*