Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ZIUA INTERNAŢIONALĂ A ANIMALELOR celebrată prin… ucidere

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A ANIMALELOR celebrată prin… ucidere 

miting caini

4 octombrie, Ziua Internaţională a Animalelor, ne readuce în memorie începuturile, atunci când omul şi animalele trăiau în comuniune, dragoste şi respect. Între timp omul a suferit o degradare rapidă.

La nivel global există însă paşi importanţi înspre o reconsiderare a statutului nostru însă România este permanent cea de pe urmă, poticnându-se adesea în drumul spre civilizaţie, referindu-ne aici cel puţin la conduita faţă de animale.

În toată lumea animalele sunt celebrate azi. Şi România „celebrează”, ridicând la rang de lege uciderea unei specii: câinele. Adică acel animal pe care, în urmă cu mii de ani omul l-a adus din pădure, l-a domesticit, l-a pus alături să-i ţină companie ori să-l păzească şi de atunci au făcut istorie împreună. Adesea ignorant, omul a permis înmulţirea necontrolată, câinele care nu a mai avut loc în curtea lui a devenit maidanez, iar autoritatea publică, decizională, a transformat maidanezul într-o industrie! Aşa asistăm azi la goana dupa maidanezi, pe sume colosale, oferite de primării, asistăm la uciderea lor, asistăm la dramele societăţii afectate de atrocităţile din stradă şi din lagărele hingherilor. Autoritatea statală împinge România să intre într-un proces de degradare şi să se asocieze cu hingherii şi crima!

Dacă animalul care ne-a însoţit, ne-a protejat, ne-a bucurat, este acum hăituit, schingiuit, umilit, omorât care ar putea fi speranţa celorlalte animale şi încotro mergem?!

PROTECŢIA animalelor, a TUTUROR ANIMALELOR, este datoria noastră şi DREPTUL LOR. Încă nu le recunoaştem pe deplin drepturile, iar dreptul suprem, “la viaţă”, îl ignorăm în totalitate atunci când vorbim de animalele „de interes economic” pe care le înmulţim şi le creştem pentru a le ucide, încărcându-ne viaţa, clipă de clipă, atât moral, spiritual cât şi fizic.

Până când vom conştientiza cu toţii că animalele ne-au fost lăsate în grijă şi nu în posesie, că utilizarea lor în modul în care o facem astăzi este un act de violenţă asupra lor şi a vrerii Creatorului, până când vom învăţa că iubirea şi compasiunea sunt cele mai importante calităţi ale fiinţei noastre, va trebui să învăţăm să respectăm cel puţin dreptul lor la o viaţă demnă.

Carmen ARSENE
Preşedinte
Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA)

Răspuns la ZIUA INTERNAŢIONALĂ A ANIMALELOR celebrată prin… ucidere

 1. Asociatia "Sufletel din Targoviste"

  Cu ocazia zilei de 4 octombrie, ziua internationala a animalelor, Asociatia „Sufletel din Targoviste”, transmite un mesaj de solidaritate pentru cei mai napastuiti „cainii strazii”, reiterand dreptul suprem la viata, compasiune si mobilizare pentru salvarea prietenilor nostri dragi, victimele unor legi nedrepte intr-o societate nereformata.
  Clepsidra timpului se scurge prea repede, nu-i lasati-ti sa devina doar o amintire.
  Adoptati, dati-le o sansa, maine veti fi mai bogati sufleteste si mai fericiti !

  Mariana Livia Vasilescu
  presedinte As.”Sufletel din Targoviste”

   

Adaugă un Comentariu

*