Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » OPINII » Zodia incertitudinilor!

Zodia incertitudinilor! 

ion obagilaLiberalii par să nu-şi revină prea curând. Aşa îmi demonstrează urmaşii conjuncturali ai Brătienilor, ascultându-le discursurile şi cuvântările prin şedinţe şi conferinţe de presă. Ai pierdut alegerile, tu, mare partid liberal, format din două forţe, bătrânul PNL şi complicatul PDL, neavând conducători bazaţi şi program de guvernare! Ai mers pe fantasma Cioloş, dar şi pe un apetit ciudat, neînţeles, pentru susţinera instituţiilor de forţă, fapt ce nu corespunde deloc cu valorile libertăţii şi democraţiei specifice acestei formaţiuni!

Când tu, liberal, sprijini dansul cătuşelor, suspiciunile rezonabile, dosarele dospite şi coapte din interceptări, când nu vezi că este, totuşi, ceva putred în ordinea lucrurilor, la ce vrei procente mari în alegeri, simpatie din partea românilor care au votat masiv cu PSD, dorind altceva? Mai multă siguranţă, încredere, lege, prosperitate, linişte.

Că nu se vor înfăptui programele social-democraţilor este altă treabă. Vor fi sancţionaţi electoral peste patru ani. Dar, acum s-a pornit cu un deziderat, cu un rost. Le urmărim şi îi sancţionăm, dacă va fi nevoie.

L-am ascultat pe domnul Cezar Preda, preşedintele PNL Dâmboviţa şi viitor preşedinte al Comisiei de Control SIE, cum lăuda sistemul, instituţiile de forţă, pe preşedintele ţării, care, fie vorba între noi, în ultima perioadă, a gafat enorm, ultima mare greşeală de imagine şi conduită politică consumându-se în şedinţa CSM. Discursul şefului statului român, cam lipsit de obiectivitate, parcă fără urmă de democraţie europeană, a fost criticat până şi de magistraţi şi de conducătorii unor instanţe judecătoreşti din România.

Liberalii o ţin pe aceiaşi linie! Apărăm statul de drept(i), suntem cu instituţiile de forţă. Şi eu sunt, nu am nimic împotriva legii şi înfăptuirii ei, fiindcă nu îmi plac hoţii, cinismul, prefăcătoria, parvenirea, lichelismul celor care au supt şi sug în continuare această ţară, dar să se facă totul corect, după uzanţele civilizaţiei europene. Să nu ne fie frică că vom fi executaţi la comandă, ca în Coreea de Nord, atunci când ne aflăm în faţa unui procuror sau judecător. Să fim convinşi că se va realiza justiţia, nu un act de răzbunare, de punere la punct a unui adversar politic sau social.

Am observat cu atenţie. Poporul român este dornic de dreptate, de adevăr, dar nu mai vrea ca legea să fie aplicată selectiv, nu mai acceptă ideea că cineva poate să intre în puşcărie doar în baza unei delaţiuni sau a unei suspiciuni. Nu mai vrea ca magistratul care a greşit, cu voie sau fără voie, să nu răspundă. Egalitate pentru toţi în faţa legii! Cam asta ar fi democraţia.

Liberalii, care mai sunt liberali autentici, ar trebui să-şi aducă aminte că, în primii ani de după instalarea comunismului, capii partidelor tradiţionale româneşti, PNŢ şi PNL, au intrat în puşcării în baza unor dosare false, clocite politic de securitate şi noua orânduire. Acum ce facem? Detestăm libertatea, democraţia? Băgăm capul în nisip şi nu vrem să vedem nimic din ceea ce nu ne convine?

Scandalul creat de Sebastian Ghiţă, fost parlamentar al României, fost membru în Comisia de Control SRI, sincer, mă sperie. Şi ca mine sunt mulţi. A fost un demnitar al statului, a avut acces la informaţii, a derulat afaceri mari. Că este adevărat ce spune sau nu, parcă nu mai contează. Momentul mi-a lăsat un gust teribil de amar. Mă determină să nu mă mai simt în siguranţă în propria-mi ţară. Să-mi fie teamă să mai exprim o părere, o idee, să mă mai consider lider de opinie. Mai bine stau în băncuţa mea şi mă uit cum ninge, să scriu despre preţul la ceapă şi roşiile aduse din Turcia…

Şi, culmea, văd că politicienii pe care i-am ales să ne reprezinte nu fac nimic pentru a risipi zvonurile negre, neîncrederea, pentru a ne linişti, pentru a despărţi grâul de neghină. Bat apa în piuă. Îşi cunosc doar interesul. Trăim într-o mare incertitudine. De aici, răzbate pericolul!

Ion Obăgilă

Răspuns la Zodia incertitudinilor!

  1. Dinut

    VA ROG SA VA INFORMATI DE IMPOZITELE PE CASE SI TERENURI PE ANUL 2017 FIINDCA ANUL PRECEDENT AU FOST DUBLATE ,, OARE CE FACEM DAM CU O MANA SI LUAM CU 7 SAPTE MAINI !!!???

     

Adaugă un Comentariu

*