Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » ZONA ADEVĂRULUI: Cu şapca întinsă după mila sponsorilor

ZONA ADEVĂRULUI: Cu şapca întinsă după mila sponsorilor 

Foto: sportdambovitean.ro

Marea majoritate a echipelor de liga a 4-a trăiesc pe marginea unei prăpastii financiare. Cluburile cerșesc cu șapca întinsă mila vreunui sponsor sau bunavoința autorităților locale. Primăriile sunt cele care țin în viață majoritatea echipelor din acest eșalon. Fără ajutorul primarilor, puține echipe ar fi supraviețuit. Formațiile trăiesc de azi pe mâine.

Antrenează câțiva foști jucători care au evoluat în liga I, Remus Gâlmencea (FC Aninoasa), Gabriel Paraschiv (Flacăra Moreni). Alți antrenori au jucat în liga a 2-a, dar mai ales a 3-a: Florin Tudose (Bradul Moroieni), Florinel Cernea (Atletic Fieni), Beni Popescu (Voiná Perșinari), Gogu Bucurică (Petrolul Târgoviște), Daniel Caibăr (Voința Pietroșița), Constantin Ion (Avântul Produlești), Cristi Duță (PAS Pucioasa).

Echipele Gaz Metan Finta și Petrolul Valea Mare au abandonat competiția și vor juca în Onoare. A retrogradat AS Doicești. Este posibil ca una sau mai multe echipe să nu se înscrie în viitoarea ediție de campionat.

Sunt terenuri bune la Moroeni, Aninoasa, Moreni, Fieni, Târgoviște (Petrolul), Brezoaiele, Dragomirești, Crevedia, Pucioasa. Sunt terenuri acceptabile la Gura-Șuții, Pietroșița, Tărtășești, Produlești și sub cerințele regulamentare la Perșinari, Cobia, Viișoara, Urziceanca și Mătăsaru. Echipele din Viișoara, Urziceanca și Mătăsaru au promovat în această vară în liga a 4-a.

Corpul de observatori AJF Dâmbovița este perimat și învechit. Majoritatea acestor observatori au vârste cu mult peste 60 de ani: Emil Tudor, Severin Anghelinu, Gigi Ionescu, Vasile Stroe, Virgil Botescu, Șerban Necșulescu, Gigi Iordache. La AJF Dâmbovița e mare brambureală.

Aducerea Petruței Iugulescu la conducerea arbitrilor nu a însemnat mai nimic nou și ceva benefic. Îi trebuie mult timp ecusonului FIFA ca să facă ordine într-un grup prea răsfățat în anii trecuți. Mulți arbitri nu mai știu să arbitreze corect. Au fost dezobișnuiți să fie drepți și imparțiali. Niciunul dintre fluierași și nici ridicătorii de fanioane nu a luat examenul de promovare în eșaloanele superioare.

Este desuet să mai reamintim că echipele de juniori din acest eșalon nu au niciun fel de activitate și, normal, nici rezultate. Excepție poate face Flacăra Moreni.

FC Aninoasa, campioana județului, a ratat promovarea în liga a 3-a, ceea ce spune mult despre situația fotbalului dâmbovițean.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*