Conectați-vă cu noi

ECONOMIE

INFO UTIL: Ce beneficii poate avea un sistem ERP pentru o companie?

Publicat

pe

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning, ceea ce înseamnă Planificarea Resurselor Enterprise sau, altfel spus, Planificarea Resurselor Întreprinderii. Astfel, sistemul ERP este un produs software folosit de companii pentru o mai bună gestionare și coordonare a activităților zilnice, activități ce țin de managementul de proiect și de orice departament din organizație, precum contabilitatea, aprovizionarea, producția ș.a.m.d. Așadar, o aplicație ERP este utilă pentru o derulare mai ușoară a procesului de afaceri și pentru asigurarea atingerii tuturor obiectivelor companiei.

Situații în care sistemele ERP pot fi indispensabile

Având în vedere numărul mare de beneficii oferit de implementarea unui astfel de sistem, tot mai multe organizații, și nu neapărat din rândul celor mari, aleg să utilizeze ERP-ul. De exemplu, una dintre cele mai importante funcționalități pe care aplicația o asigură constă în unicitatea sistemului de raportare.

Fiecare user al programului ERP are posibilitatea de a extrage în mod instant rapoartele și analizele de care are nevoie, și, în plus, cu ajutorul acestei platforme puteți primi toate informațiile esențiale pentru business și, de asemenea, puteți identifica anumite sectoare de activitate care nu funcționează corespunzător, astfel încât să puteți acționa din timp, dacă este nevoie.

Mai mult decât atât, platforma are capacitatea de a răspunde la diverse interogări, indiferent de complexitatea lor, are abilitatea de a prevedea și de a identifica anumite probleme și cauzele acestora, iar, din punct de vedere al trasabilității și al back-up-ului, are un mare avantaj, deoarece toate operațiunile efectuate se înregistrează în program. Astfel, datele nu au cum să fie pierdute vreodată, existând inclusiv posibilitatea de a fi recuperate prin intermediului unui back-up, iar acest lucru poate fi deosebit de util în cazul unui audit, spre exemplu.

Pe de altă parte, în situația în care vorbim despre o companie care are deschise mai multe filiale în țară, crearea unei baze de date prin intermediul softurilor de tip ERP devine indispensabilă în primul rând din considerentul nevoii de organizare strictă și avantajoasă.

Soluția ERP in cloud

Ca să fie cât mai ușor de înțeles, ERP in cloud presupune doar folosirea produsului software, fără să fie nevoie să asiguri și resursele hardware necesare implementării platformei. Acest lucru te scapă, de asemenea, și de achiziționarea licenței obligatorii, de upgradarea ei periodică și de nevoia angajării de personal IT.

Există, pe piață, numeroase companii IT care oferă soluții ERP. De exemplu, Soft Pepper oferă o propriul lor sistem de tip ERP in cloud, denumit 365ERP, și bazat pe modelul SaaS (Software-as-a-service). Un astfel de program asigură toate serviciile de hosting, mentenanță, securitate și upgrade, oferind, în plus, și avantajul unor costuri de implementare mici, cu plată care se realizează sub forma unui abonament.

Așadar, sistemul 365ERP dezvoltat de compania Soft Pepper gestionează resursele planificate, punându-vă la dispoziție o interfață ușor de accesat, customizabilă în funcție de nevoile fiecărei companii și a angajaților acesteia.

Durata implementării unei astfel de platforme variază – în funcție de factori precum numărul resurselor care urmează a fi planificate, numărul de angajați etc. – de la 3-4 luni, la 10-12 luni, iar prețul aplicației, de asemenea, este influențat de o întreagă serie de factori, majoritatea acestora ținând, de altfel, de nevoile companiei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Ministrul Năsui nu dă șanse COS Târgoviște! VIDEO

Publicat

pe

Interesantă și demnă de permanentizat inițiativa deputatului PSD de Dâmbovița, Radu Popa, de a transmite live, pe pagina sa de Facebook, parte din ședințele Comisiei pentru Industrii din cadrul Parlamentului, în care sunt tratate sau ar trebui să fie puse în discuție probleme din județul Dâmbovița.

Radu Popa a profitat de prezența la comisie a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, supranumit groparul COS Târgoviște, pentru a-l întreba încă o dată ce face pentru salvarea Combinatului de Oțeluri Speciale.

Situația este una critică, atât pentru unitatea economică cât și pentru cei peste 1.000 de angajați care riscă să rămână fără locuri de muncă.

Demersul parlamentarului de Dâmbovița, corect, la obiect, bine intenționat, s-a văzut clar că nu a convenit ministrului Năsui și nici celorlalți membri ai coaliției aflate la guvernare, unii chiar vociferând rușinos când Radu Popa insista să primească explicații.

Reprezentantul USR PLUS, deși vizibil nervos după cum își tot clatina capul, a dat un răspuns evaziv, netraductibil, din care reiese clar că unitatea economică târgovișteană nu este o prioritate pentru domnia sa și nici pentru Ministerul pe care îl conduce.

„Idealul este ca ANAF-ul să își cedeze creanța către un investitor privat care să poată să gestioneze situația de acolo și să poată să facă producția de oțel. Am avut discuții și avem discuții și căutăm investitori exact pentru lucrul ăsta… Am avut și discuții în Guvern, cu mai mulți colegi din Guvern, nu doar cu ministrul Finanțelor. Dar, COS Târgoviște nu este subiectul dezbaterii actuale”, a fost răspunsul sec al ministrului Claudiu Năsui.

Interesant și de reținut pentru cetățenii județului Dâmbovița care au trimis în Parlament pentru a-i reprezenta și mai mulți lideri liberali. În sală, la lucrările Comisiei pentru Industrii, se afla și deputatul PNL Gabriel Plăiașu. Normal ar fi fost, ca ales în Dâmbovița, să se alăture demersului social-democratului Radu Popa, să solidarizeze cu dâmbovițenii, cu angajații COS, să ceară și el lămuriri ministrului Năsui.

A preferat să tacă chitic, sfidându-i astfel pe șefii săi de partid, Ludovic Orban și Virgil Guran, care, cu numai câteva luni în urmă, în inima Târgoviștei și în fața sindicaliștilor, promiteau că s-a pornit procedura de salvare a COS și nu mai este cale de întoarcere. Combinatul va fi preluat de statul român! Apoi, am văzut, responsabilitatea a fost pasată rușinos la USR PLUS, care a îngropat total acest proiect, ca de altfel și pe cel al modernizării DN 71.

Deputatul Radu Popa a reușit să ne prezinte încă o monstră de indiferență față de problemele cetățenilor din județul Dâmbovița manifestată de membrii coaliției PNL -USR PLUS – UDMR.

VIDEO

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cristian Pușcaru a fost ales președinte al Patronatului IMM-urilor Dâmboviţa

Publicat

pe

Cristian Valeriu Bogdan Pușcaru a fost ales în funcția de președinte al Patronatului Intreprinderilor Mici și Mijlocii Dâmbovița, organizație fără caracter politic înființată în luna martie 2021, în conformitate cu prevederile Legii 62/2011.

„În data de 25 martie 2021, PIMM Dâmbovița s-a afiliat Consiliului Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), ca structură teritorială, singura confederație patronală reprezentativă la nivel național pentru IMM-uri.

Obiectivul Patronatului Intreprinderilor Mici și Mijlocii Dâmbovița este acela de a reprezenta, sustine și apăra interesele membrilor săi în relațiile cu autoritătile publice, cu sindicatele și cu alte persoane juridice și fizice, în raport cu obiectul și scopul lor de activitate”, se precizează într-un comunicat remis de Patronatul IMM-urilor Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT