Connect with us

ECONOMIE

INFO UTIL: Ce beneficii poate avea un sistem ERP pentru o companie?

Publicat

pe

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning, ceea ce înseamnă Planificarea Resurselor Enterprise sau, altfel spus, Planificarea Resurselor Întreprinderii. Astfel, sistemul ERP este un produs software folosit de companii pentru o mai bună gestionare și coordonare a activităților zilnice, activități ce țin de managementul de proiect și de orice departament din organizație, precum contabilitatea, aprovizionarea, producția ș.a.m.d. Așadar, o aplicație ERP este utilă pentru o derulare mai ușoară a procesului de afaceri și pentru asigurarea atingerii tuturor obiectivelor companiei.

Situații în care sistemele ERP pot fi indispensabile

Având în vedere numărul mare de beneficii oferit de implementarea unui astfel de sistem, tot mai multe organizații, și nu neapărat din rândul celor mari, aleg să utilizeze ERP-ul. De exemplu, una dintre cele mai importante funcționalități pe care aplicația o asigură constă în unicitatea sistemului de raportare.

Fiecare user al programului ERP are posibilitatea de a extrage în mod instant rapoartele și analizele de care are nevoie, și, în plus, cu ajutorul acestei platforme puteți primi toate informațiile esențiale pentru business și, de asemenea, puteți identifica anumite sectoare de activitate care nu funcționează corespunzător, astfel încât să puteți acționa din timp, dacă este nevoie.

Mai mult decât atât, platforma are capacitatea de a răspunde la diverse interogări, indiferent de complexitatea lor, are abilitatea de a prevedea și de a identifica anumite probleme și cauzele acestora, iar, din punct de vedere al trasabilității și al back-up-ului, are un mare avantaj, deoarece toate operațiunile efectuate se înregistrează în program. Astfel, datele nu au cum să fie pierdute vreodată, existând inclusiv posibilitatea de a fi recuperate prin intermediului unui back-up, iar acest lucru poate fi deosebit de util în cazul unui audit, spre exemplu.

Pe de altă parte, în situația în care vorbim despre o companie care are deschise mai multe filiale în țară, crearea unei baze de date prin intermediul softurilor de tip ERP devine indispensabilă în primul rând din considerentul nevoii de organizare strictă și avantajoasă.

Soluția ERP in cloud

Ca să fie cât mai ușor de înțeles, ERP in cloud presupune doar folosirea produsului software, fără să fie nevoie să asiguri și resursele hardware necesare implementării platformei. Acest lucru te scapă, de asemenea, și de achiziționarea licenței obligatorii, de upgradarea ei periodică și de nevoia angajării de personal IT.

Există, pe piață, numeroase companii IT care oferă soluții ERP. De exemplu, Soft Pepper oferă o propriul lor sistem de tip ERP in cloud, denumit 365ERP, și bazat pe modelul SaaS (Software-as-a-service). Un astfel de program asigură toate serviciile de hosting, mentenanță, securitate și upgrade, oferind, în plus, și avantajul unor costuri de implementare mici, cu plată care se realizează sub forma unui abonament.

Așadar, sistemul 365ERP dezvoltat de compania Soft Pepper gestionează resursele planificate, punându-vă la dispoziție o interfață ușor de accesat, customizabilă în funcție de nevoile fiecărei companii și a angajaților acesteia.

Durata implementării unei astfel de platforme variază – în funcție de factori precum numărul resurselor care urmează a fi planificate, numărul de angajați etc. – de la 3-4 luni, la 10-12 luni, iar prețul aplicației, de asemenea, este influențat de o întreagă serie de factori, majoritatea acestora ținând, de altfel, de nevoile companiei.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Este obligatoriu pentru firmele cu cel puțin 10 angajați. Detalii aici!

Publicat

pe

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a derulat, în ultimele luni ale anului 2024, mai multe acțiuni de informare având ca temă Legea nr. 367/2022 privind dialogul social. Inițiativa a avut ca scop conștientizarea angajatorilor, dar și a salariaților, cu privire la negocierea colectivă, un instrument esențial pentru asigurarea unui mediu de lucru stabil și echitabil.

Atenție! Potrivit legislației în vigoare, negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați și poate fi inițiată de oricare dintre partenerii sociali.

„În cadrul acestei campanii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a organizat o întâlnire informativă, la care au participat 18 reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii din județ, dintre care 14 cu capital privat, pentru a asigura o înțelegere corectă a legislației și a avantajelor negocierii colective.

S-a dorit ca informațiile prezentate să ajungă la cât mai mulți angajați și angajatori și, În acest sens, inspectorii de muncă dâmbovițeni au distribuit pliante informative, pe tema negocierii colective, a etapelor legale pe care aceasta le presupune, dar și a beneficiilor pe care le prezintă, către un număr de 225 de angajați. În plus, informațiile au fost afișate și la avizierul instituției, pe pagina web a ITM Dâmbovița dar și prin publicarea de articole informative în presa locală.

Totodată, 30 de angajatori au fost informați prin e-mail, în ceea ce privește negocierea colectivă, aceștia primind și notificări legate de încetarea valabilității contractelor colective de muncă. În acest fel, se încurajează încheierea și înregistrarea CCM, care devin practic instrumente juridice cu aplicabilitate generală în unitate, asigurând că niciun contract individual de muncă nu va oferi condiții inferioare celor stabilite colectiv”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de către ITM Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să actualizezi codurile CAEN, conform reglementărilor în vigoare de la 1 ianuarie 2025

Publicat

pe

În contextul în care, la data de 1 ianuarie 2025, va intra în vigoare Ordinul Președintelui INS nr. 377/2024, privind actualizarea clasificării activităților din economia națională – CAEN, Camera de Comerț vine în întâmpinarea antreprenorilor cu îndrumare de specialitate, indiferent că vorbim despre SRL-uri, PFA-uri, II-uri sau IF-uri.

Potrivit noilor reglementări, pentru entitățile care solicită înmatricularea sau înregistrarea în Registrul Comerțului, începând cu data intrării în vigoare a Ordinului Președintelui Institutului Național de Statistică nr. 377/2024, încadrarea activităților în clasele CAEN Rev. 3 devine obligatorie.

În cazul firmelor deja înregistrate, actualizarea obiectului de activitate, conform noilor clase CAEN Rev.3, se va face treptat:
– fie la inițiativa firmei de actualizare a obiectului de activitate,
– fie cu ocazia înregistrării unei alte mențiuni în Registrul Comerțului.

Indiferent în ce situație vă aflați, apelați cu încredere la specialiștii din cadrul Serviciului Consultanță Juridică și Arbitraj Comercial al Camerei de Comerț Dâmboviţa!
✔️ Diana Dumea, tel: 0723.952.391
e-mail: diana.dumea@cciadb.ro
✔️ Agota Popa, tel: 0751.153.710
e-mail: agota.popa@cciadb.ro
✔️ Iulia Marin, tel: 0751. 153. 701
e-mail: iulia.marin@cciadb.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite