Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CONTRACT: Primăria Titu a obţinut finanţare pentru cele două licee din oraş

Primarul oraşului Titu, Traian Niculae, a semnat, săptămâna trecută, două contracte de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Acestea vizează modernizarea şi dotarea liceelor „Goga Ionescu” şi „I.C. Vissarion”, în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare PSI. Valoarea celor două proiecte depăşeşte 2,4 milioane de lei (24 de miliarde de lei vechi).

Publicat

pe

Primarul oraşului Titu, Traian Niculae, a semnat, săptămâna trecută, două contracte de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Acestea vizează modernizarea şi dotarea liceelor „Goga Ionescu” şi „I.C. Vissarion”, în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare PSI. Valoarea celor două proiecte depăşeşte 2,4 milioane de lei (24 de miliarde de lei vechi).

Tot cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, administraţia de la Titu va implementa un proiect similar la Şcoala nr. 2 Titu-Târg şi va construi străzi în zona Titu-Nou, cea din urmă investiţie având o finanţare de peste 6,6 milioane de lei (66 miliarde lei vechi). Contractele au fost semnate în lunile noiembrie şi decembrie 2017, iar lucrările vor demara după parcurgerea etapei de licitaţie publică.

titu nouÎn ceea ce priveşte Liceul Teoretic „I.C. Vissarion”, Primăria Titu a depus la ADR Sud Muntenia, în octombrie 2017, un proiect de accesare fonduri europene cu ajutorul cărora să fie reabilitate corpurile de clădiri. Valoarea totală a investiţiei a fost estimată la 7,9 milioane de lei. Administraţia locală de la Titu a pregătit documentaţii şi pentru Liceul „Goga Ionescu” şi Şcoala Generală „pictor Nicolae Grigorescu”, în vederea dezvoltării infrastructurii educaţionale, proiecte care vor fi depuse imediat ce se deschid axele europene de finanţare.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Noua Grădiniță cu program normal Răcari și-a deschis porțile

Publicat

pe

Astăzi – 28 aprilie 2025, la Răcari, în prezența reprezentanților administrației publice locale, a primarului Marius Caravețeanu, a secretarului de stat în Ministerul Educației – Sorin Ion, a cadrelor didactice, copiilor și părinților, și-a deschis porțile noua Grădiniță cu program normal din oraș. Investiția a fost realizată printr-un proiect derulat prin ADR Sud Muntenia și Ministerul Dezvoltării.

„Bucuria copiilor a fost de nedescris, zâmbetele, râsetele și entuziasmul lor au umplut curtea grădiniței, semn că acest spațiu prietenos va deveni în curând o a doua casă pentru fiecare dintre ei. Astăzi, aceștia au pășit pentru prima dată în sălile luminoase, pline de culoare, amenajate cu grijă pentru a le stimula creativitatea, curiozitatea și dorința de a descoperi lumea.

Marius Caravețeanu – primarul orașului Răcari

Grădinița cu program normal Răcari nu este doar o instituție de învățământ, ci un loc unde copilăria este sărbătorită în fiecare zi, cu grijă, profesionalism și multă dragoste. La mulți ani frumoși și plini de reușite tuturor celor care vor face parte din această minunată poveste!”, a transmis Marius Caravețeanu – primarul orașului Răcari.

Panglica inaugurală a fost tăiată de micuții beneficiari ai grădiniței și educatoare, în prezența secretarul de stat în Ministerul Educației – Sorin Ion și a primarului Marius Caravețeanu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Școala Valea Mare va fi alimentată cu energie electrică printr-un parc fotovoltaic propriu

Publicat

pe

În urmă cu câteva luni, când am fost în comuna Valea Mare, primarul Ion Constantin Miu supraveghea ultimele lucrări înainte de a fi deschis centrul de zi pentru persoanele vârstnice. Acum, când am revenit la Valea Mare, instituția de ocrotire socială deservește circa 70 de beneficiari, vârstnici din satele comunei, însă, după cum ne-a spus edilul, ușa este deschisă și pentru persoane din alte localități care vor să petreacă câteva ore, zilnic, într-un mediu plăcut, organizat, unde au la dispoziție, sală de odihnă, de fitness, cinema, bibliotecă cu peste 1.000 de volume și rețea de calculatoare conectate la internet.

Pentru bătrânii care frecventează centrul și nu numai pentru ei, se organizează cursuri de inițiere în pictură, întâlniri cu preoții din localitate, unde se discută despre viață, tradiția și mistica creștină, despre problemele existențiale ale oamenilor. De asemenea, copiii de la școala din Valea Mare, cu ocazia diferitelor sărbători, prezintă, în sala special concepută pentru astfel de evenimente, diferite spectacole de muzică, dans și poezie. Totodată, sunt organizate și consultații medicale, diferite analize și investigații, măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei.

Școala Gimnazială Valea Mare a trecut printr-un proces de reabilitare și modernizare în cadrul unui proiect derulat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Au urmat alte două proiecte independente privind dotarea instituției de învățământ și eficientizarea energetică a clădirii, plus asigurarea autonomiei energetice, prin amenajarea unui parc fotovoltaic chiar în curtea școlii. Panourile solare vor produce circa 24 KW. Suficient, spune primarul Ion Constantin Miu, pentru buna funcționare a instalațiilor electrice. Se mai are în vedere achiziționarea unor baterii în vederea stocării energiei electrice obținute.

Rețelele de distribuție a apei potabile și de canalizare sunt administrate în regie proprie de Primăria Valea Mare. Mai sunt câțiva pași de parcurs până ce toate satele vor beneficia de sistemul de canalizare. Pentru satele Gârleni, Livezile și o parte din Valea Mare, porțiunea de pe DN 7, ne-a precizat primarul Ion Constantin Miu că este pregătit încă de anul trecut un proiect. Se așteptă semnarea contractului de finanțare. Valoarea investiției este de 2,2 milioane de euro. În cadrul acestui proiect sunt prinse și lucrările de extindere a stației de epurare.

Printr-un proiect care va fi depus fie la Ministerul Dezvoltării, fie vor fi căutate alte surse de finanțare, primarul Ion Constantin Miu dorește să introducă rețeaua de gaze naturale și în satul Livezile, ultima așezare a comunei care nu dispune de rețea de gaze naturale.

Edilul de la Valea Mare a pregătit și autonomia energetică a localității, respectiv asigurarea energiei electrice pentru iluminatul public stradal în toate satele și pentru instituțiile de interes public. Vorbim aici de Primărie, școli, grădinițe, cămin cultural, căminul de zi pentru bătrâni. La Valea Mare, în zona de centru, va fi amplasat pe o suprafață de 1.000 mp un parc fotovoltaic. Prin punerea în exploatare a panourilor solare, se va aduce o economie la bugetul local de cel puțin 50-60 de mii de lei lunar.

Și lucrurile nu se opresc aici. Ne-a mărturisit Ion Constantin Miu că mai are o mulțime de proiecte care așteaptă să intre pe banda materializării, dar toate la timpul lor.

Acum, printr-o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală se va moderniza trama stradală de-a lungul DJ 702 A, pe o lungime de 2,7 km. Vor fi construite alei pietonale, șanțuri dalate și podețe de acces în gospodării.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite