Connect with us

OPINII

Intrăm în normalitate sau nu?

Publicat

pe

Ce vremuri trăim! Normalitatea a început să deranjeze. Sunt oameni bine înfipţi în scaune înalte, susţinuţi de aţe nevăzute şi mânuiţi după cum bate vântul de peste ocean, care nu sunt de acord cu funcţionarea în parametri corecţi a statului de drept. Vor ei musai să fie în jilţ păpuşa lor! Aşa se întâmplă acum. După ce ministrul Justiţiei, un om foarte bine pregătit profesional, deosebit de riguros în calcul şi afirmaţie, a decis să propună revocarea Codruţei Kovesi din fruntea DNA, au ieşit la bătaie solii neştiutelor cercuri de putere, nedemocratice, perfide şi abrupte.

Cer demisia lui Tudorel Toader! Îndeamnă la mitinguri, la proteste, la dezordine socială! De ce? Fiindcă un ministru şi-a făcut datoria, fiindcă specialiştii în drept au realizat un raport devastator, un document de unde reiese că, în România, stalinismul este altoit pe o creangă ocultă, crescută bine şi scăpată de sub control.

Raportul prezentat aseară de Tudorel Toader ar trebui să ne facă pe fiecare dintre noi, trăitorii din această ţară, să strângem din pumni a mânie, să ne închinăm pe străzi, să privim mai atent la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Să fim mai atenţi la ceea ce pun la cale reprezentanţii statului în spatele uşilor capitonate. Să luăm poziţie fermă când organele de forţă sar calul şi se cred dumnezei.

Când colo, ce să vezi! Chiar preşedintele României, măritul şi imaculatul Iohannis, a ieşit iute cu un comunicat din care reiese clar că nu prea pune preţ pe raportul lui Tudorel. Să sperăm că este vorba de o reacţie necontrolată, o greşeală, un gest reflex anti PSD şi că, până la urmă, va fi de acord cu demiterea Codruţei Kovesi. Dacă nu procedează corect, nu este exclus să vedem că se porneşte o acţiune de demitere a şefului statului pentru singura vină că batjocoreşte democraţia şi libertatea!

După Iohannis, a mai sărit ca ars mai marele procurorilor din România. Ce nu îi convine domnului Augustin Lazăr? Faptul că statul român începe să funcţioneze normal, că intrăm în parametrii democraţiei? Că au fost demascate abuzurile unora din subordinea sa?

Am văzut că, imediat ce corabia a luat un pic de apă, şobolanii care stăteau ascunşi şi care huzureau prin unghere, au ieşit la suprafaţă şi au început să muşte furios. Unii chiar când ministrul Justiţiei prezenta raportul.

Sunt de acord să funcţioneze DNA şi toate Parchetele câte or fi, Poliţia şi Serviciile! Sunt bune, au rolul şi rostul lor în societate. Acolo lucrează oameni pregătiţi, dedicaţi, buni români, dar, atenţie, fără făcături, fără să fim consideraţi cetăţeni de mână a treia pe care ei, slujbaşii de lux sau mânuitori de pulan, îi pot pune la zid după cum le este voia!

Ion Obăgilă

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  februarie 24, 2018 at 7:13 am

  ca pensionar de drept comun și bine înfipt în fotoliul din dotare luat în rate de pe vremea cînd construiam socialismul multilateral dezvoltat, declar că nu poate fi normalitate sub P.S.Dragnea.
  și e bine că nu e normalitate, pentru că ar dăuna grav generațiilor viitoare.
  un ministru care minte în CV (absolvent de liceu auto declară că a terminat mate-fizică!) pentru mine nu mai prezintă credibilitate.
  închei în total dezacord cu autorul articolului și cum am învățat în vremuri apuse: aceasta îmi este declarația pe care o dau, o susțin și o semnez!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Vladimir Putin nu se mai lasă citit

Publicat

pe

Întreaga lume se aștepta ca, pe 9 mai 2022, Vladimir Putin, țarul modern al Rusiei, să se transforme în balaur, să scoată foc pe nări. Să acuze și să amenințe, să gesticuleze în toate modurile posibile, arătându-și mușchii Europei, Americii și celor de la NATO.

Toate televiziunile mari, producătorii și realizatorii de podcast-uri, au stat cu ochii pe Piața Roșie și pe tribuna oficială. Transmisiunile în direct curgeau spre toate colțurile planetei. Fiecare concern media și-a adus prin studiouri specialiști în decriptarea mesajelor gestuale, medici, psihologi, psihiatri, analiști ai cuvântul. Toți, cu ochii pe Putin și pe anturajul său! Pregătiți să traducă rapid semnificația semnelor corpului, de la cea mai mică grimasă, privire, mișcare de mână, picior, scărpinături, indiferent unde, și până la elementele subtile ale tabloului putinian.

Din păcate, nu au putut descifra mai nimic. Imagini șterse, fade, niciun element care ar putea trăda un comportament anume, o reacție, un semnal fatal. Se pare că specialiștii în comunicare ai lui Vladimir Putin, consilierii de imagine au intuit planul restului lumii și l-au dejucat. Au prezentat o imagine total aiurea care nu spunea nimic, manipula, te băga în ceață. Năștea ipoteze departe de adevăr. Un Vladimir Putin deloc țanțoș, deloc dur, chiar prea banal.

Cu excepția gărzilor de corp, zdrahoni ai serviciilor secrete care se putea simți rapid, erau blindați în arme și comunicau de zor la manșeta cămășii, nimic exorbitant. În jurul lui Putin mișunau bătrânei și bătrânele în uniforme militare. Figuri șterse, comune, triste, aproape înghețate, cu gândul parcă dus în fostul URSS.

Acestei picturi triste, de casă, cenușie, i s-a alăturat și Vladimir Putin. Și, ca să stingă și mai mult focul de analiză al traducătorilor limbajului gestual, și-a mai pus pe genunchi și o păturică sau pelerina de ploaie și vânt, cum s-a bănuit ulterior.

Dacă o îmbrăca și pe aia, spectacolul era complet camuflat. Nota zece pentru profesioniștii țarului Rusiei care au dat peste cap planurile analiștilor din Vest. Putin s-a deghizat de minune. S-a pierdut printre veterani. A rămas locului parcă împietrit, special pentru a nu da satisfacție celor care se pregătiseră să îi analizeze mersul ridurilor, ridicatul și coborâtul din sprâncene, zâmbetul etc. Nici măcar discursul nu a fost unul care să necesite o analiză detaliată și care să scoată la vedere cine știe ce minuni. Linear. Departe de a fi unul schimbător de istorie.

Disimularea servită în special adversarilor de Vladimir Putin arată clar că a început să își controleze gesturile și vorbele, spre a nu mai fi analizate și interpretare mediatic și că războiul va continua.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

9 Mai, între război și pace…

Publicat

pe

Europa se pregătește să sărbătorească ziua de 9 mai. Semnificații multiple care acum abia se văd de fumul războiului din Ucraina, pe care diplomația mondială nu a reușit să îl oprească. A dat rateuri. Discuții telefonice interminabile, vizite peste vizite în teatrele de operații, chiar și cu trenul, transmisii prin parlamentele lumii cu neînfricatul Zelenski… Solidaritate. Îmbărbătări. Sprijin cu arme, muniție. Refugiați primiți cu brațele deschise. Și toate astea se întâmplă în timp ce conducta de gaze a agresorului rus, care duce spre Occident, este plină, duduie și, culmea, în această crâncenă confruntare, nu a lovit-o nicio rachetă. Pentru unii pare un nonsens, ceva de neimaginat.

Condamnăm atrocitățile, invadarea unui stat suveran, dar cumpărăm în draci gaze și petrol. Am vrea ca rușii să fie puși la punct, dar nu trebuie perturbate echilibrul și prosperitatea Vestului. Ar fi o lovitură cumplită dată capitalismului întreruperea bruscă a achiziționării esenței de care depinde economia statelor dezvoltate, care nu prea s-au gândit că poate veni clipa când vor trebui să se desprindă de marele prieten rus. Au apărut doar mici seisme și totul a fost dat peste cap. Prețurile au luat-o razna. Nu mai există niciun soi de siguranță socială. Nici măcar analiștii nu mai știu să prevadă ce ne mai așteaptă. Trăim într-un total imprevizibil. Pare unul calculat. Poate istoria va dezlega vreodată enigmele acestor ultimi ani, începând cu pandemia, continuând cu explozia bruscă, ilogică, a prețurilor la energie, cu războiului din Ucraina și ce o mai veni.

Așa se va consuma și ziua de 9 mai – Ziua Europei, ziua unității și a păcii. Sub semnul războiului și al incertitudinii. Greu pentru politicieni să își caleze mesajele pentru această zi. Probabil laitmotivul va fi Ucraina.

Toată lumea așteaptă să vadă ce semnal va da Putin pe 9 mai. Cu ce va îmbina marea sărbătoare a victoriei împotriva fascismului? Va fi un moment al speranței, al încrederii în mai bine sau vom asista la o demonstrație de forță a mașinii de război? Comandantul suprem al Armatei Ruse, cu siguranță, va scoate pe marile artere ale Moscovei, pentru marea paradă, piesele de rezistență ale arsenalului său militar. Președintele marelui stat de la Răsărit va avea probabil un discurs menit să sperie întreaga planetă. Nu vor lipsi avertismentele cu tentă militară, atacurile împotriva Occidentului, în special împotriva Statelor Unite și a țărilor care sprijină Ucraina. În nici un caz, nu va fi Sfântul Putin blajinul.

Să sperăm că nu va profita de o astfel de zi solemnă pentru întreaga Europă, dar și pentru statul rus, pentru a declara oficial război Ucrainei. Ar fi primul pas spre al treilea Război Mondial. Pe 9 mai, Vladimir Putin poate încerca resetarea istoriei…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT