Connect with us

INFO UTIL

INFO UTIL: Tot ce trebuie să ştii despre alegerea biroului de traduceri potrivit!

Publicat

pe

Prea puţini sunt cei care înţeleg de ce este necesar ca biroul de traduceri ales să fie unul profesional, caracterizat de seriozitate. Dat fiind faptul că piața de profil s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, nu orice astfel de loc poate asigura clienții că va oferi servicii de calitate. Cu toate că fiecare traducător trebuie să își asume responsabilitatea pentru lucrările realizate, cel mai bine este ca astfel de situații să fie preîntâmpinate.

Experții centrului de traduceri Inova Translations recomandă tuturor celor care au nevoie de astfel de servicii stabilirea unor aspecte clare și concise cu privire la caracteristicile pe care ar trebuie să le prezinte un astfel de loc. În rândurile de mai jos sunt menționate câteva dintre cele mai importante. Iată despre ce anume este vorba.

• Lista completă de servicii
Un astfel de centru ar trebuie să ofere clienților posibilitatea de a îndeplini toate nevoile ce vizează domeniul traducerilor – începând de la traducerile simple, legalizate și autorizate și până la colaționări, supralegalizare și interpretariat.
De asemenea, un criteriu după care se pot ghida cei care au nevoie de orice tip de traducere este diversitatea limbilor în și din care realizează traduceri. Cu cât numărul acestora este mai mare, cu atât interesul respectivului birou este mai mare față de nevoile clienților.
Contează în foarte mare măsură și ca domeniile în care se realizează traduceri să fie diversificate. În acest sens, specialiștii centrului de traduceri Inova Translations oferă traduceri specializate și legalizate în IT, medicină și farmacie, literatură, juridică, economie, tehnică și multe alte domenii.

• Specializarea traducătorilor
Dat fiind faptul că este un domeniu în care fiecare trebuie să își asume responsabilitatea pentru munca depusă, pentru acuratețea și corectitudinea informațiilor transmise, un traducător trebuie să dețină și autorizație în acest sens.
Este vorba despre actul eliberat de Ministerul Justiției, ulterior depunerii documentelor doveditoare ale absolvirii de studii de specialitate. De asemenea, specimenul ce conține și numărul de autorizație va fi utilizat în vederea autorizării traducerii.

• Calitatea serviciilor
Nu este suficient ca serviciile să fie complexe. În fapt, dacă nu sunt și de calitate, este de preferat evitarea lor. Ce înseamnă o traducere de calitate? Ei bine, ca orice alt domeniu de activitate, corectitudinea este un aspect ce contează, dar în acest caz fidelitatea traducerii este cea care face adevărata diferență.
Chiar dacă strategiile și tehnicile de traducere sunt extrem de diversificate și complexe, acestea trebuie aplicate în funcție de nevoie. Spre exemplu, sunt anumite documente și texte care nu permit adaptările sau utilizarea altor termeni decât a echivalenților consacrați. Cei care urmează să investească în astfel de traduceri trebuie să fie la curent cu acest aspect, pentru a cere garanția autenticității și calității lucrărilor. Cunoscând aceste detalii, oricine se va putea orienta după un birou traduceri Bucuresti potrivit.

• Promptitudinea și eficiența onorării comenzilor
Eficiența din acest punct de vedere este esențială. Fără garanția că lucrarea va fi finalizată în timp util, nimeni nu ar trebui să riște, mai ales când este vorba despre o traducere în regim urgent. Este un lucru valabil și în cazul sarcinilor de realizat în regim normal. Promptitudinea este o calitate pe care orice astfel de birou ar trebui să o dețină. Lipsa acesteia nu denotă decât o lipsă totală de interes față de nevoile clienților. Inova Translations a avut întotdeauna în vedere onorarea comenzilor de traduceri la cererea clientului, motiv pentru care serviciile sale sunt atât de apreciate și solicitate în prezent.

• Prețurile practicate
Un detaliu de la care nu ar trebui să se facă nicidecum excepție este prețul pe care un birou de traduceri din București sau din orice alt oraț din țară îl practică, în funcție de serviciul prestat. Un raport rentabil între acesta și calitate reprezintă dovada corectitudinii.
Sunt situații în care tarifele aplicate diferă și asta se întâmplă atunci când traducerea de realizat presupune un efort mai mare, implicând termeni de specialitate. O verificare mai atentă a acestora este necesară, motiv pentru care și timpul de lucru ar putea fi mai mare.

Iată deci care sunt câteva dintre aspectele cele de mai importante de avut în vedere atunci când vine vorba despre alegerea unui birou de traduceri potrivit. Cei care doresc să afle detalii cu privire la diverse ramuri ale traducerii, dar și să beneficieze de servicii profesionale, găsesc pe servicii-traduceri.ro răspunsurile de care au nevoie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Info util. Date de contact Secția Pucioasa a Companiei de Apă

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița vine in sprijinul cetățenilor din Pucioasa facilitând accesul consumatorilor la orice informații cu privire la serviciile oferite.

Astfel, începând cu data de 01.07.2021, noua adresa a secției Pucioasa este Bd. Republicii nr.1, cod postal 135400, Pucioasa, Județul Dâmbovița.

Datele de contact sunt:
Telefon: 0311 303 535; 0720 045 883
Fax: 0345/ 131 069
E-mail: sectianord@catd.ro
Programul secției Pucioasa este de luni până vineri între orele 08.00 – 16.00.
Program Casierie: de luni până vineri între orele 08.00 – 15.30;
Relații cu clienții: de luni până vineri între orele 08.00 – 12.00;
Audiențe: în fiecare zi de joi, între orele 15.00 – 16.00.

Citește în continuare

AGRICULTURĂ

Nu recolta cerealele dând foc câmpului! Respectă recomandările pompierilor!

Publicat

pe

Fermierii români dovedesc, din ce în ce mai des, că au devenit extrem de neglijenți, altfel nu se explică numărul mare de incendii de miriște și vegetație uscată! Spre exemplu, vineri – 16 iulie 2021, pompierii din Teleorman au fost solicitați să stingă șapte incendii de vegetație în decurs de câteva ore.

„Cea mai dificilă intervenție a fost cea din apropierea satului Dulceanca, comuna Vedea, în jurul orei 13.00, unde vântul a favorizat propagarea flăcărilor la vegetația uscată de pe o miriște, pe o suprafață de circa 80 de hectare.

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, o autorulotă ce era folosită pentru transportarea unor stupi de albine, staționată în apropierea incendiului, a fost distrusă de foc.

După aproximativ cinci ore, incendiul a fost stins, pagubele fiind estimate la suma de 25.000 de lei. Din primele cercetări efectuate și din relatările martorilor, incendiul a izbucnit de la scânteile mecanice ale unei combine agricole”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Teleorman.

Pentru evitarea unor evenimente asemănătoare, pompierii le recomandă cetățenilor ca pe timpul recoltării cerealelor să respecte următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:

– lucrările de recoltare vor începe prin protejarea lanurilor faţă de drumuri, păduri şi căile ferate care le mărginesc. Protejarea se face prin realizarea unor fâşii paralele arate, paiele şi cerealele recoltate de pe acestea fiind evacuate în afara acestor fâşii. Se recomandă ca aceste fâşii să aibă o lăţime de 20 m faţă de drumuri sau păduri şi 50 m faţă de calea ferată;
– la locul de recoltare va fi adusă o cisternă cu apă, stingătoare cu praf şi CO2, mături de nuiele, găleţi, lopeţi, furci, pentru a fi folosite în cazul unui eventual incendiu;
– maşinile, tractoarele, combinele de recoltat şi celelalte maşini agricole, precum şi autovehiculele de transport ce se vor folosi la recoltarea cerealelor, vor fi verificate din punct de vedere tehnic de către persoane autorizate, înlăturându-se toate defecţiunile care ar putea cauza incendii;


– repararea combinelor şi efectuarea reviziilor tehnice care presupun folosirea focului trebuie executate în afara lanului, pe un teren curăţit de iarbă, la o distanţă de cel putin 30 m de culturile cerealiere;
– alimentarea cu carburanţi se va face în punctele de alimentare special amenajate, fiind interzise transportul şi transvazarea lichidelor combustibile în vase deschise sau confecţionate din material plastic şi alimentarea în lan sau la distanţe mai mici de 100 m faţă de acestea, a autovehiculelor, maşinilor şi utilajelor agricole;
– depozitarea provizorie a carburanţilor şi lubrifianţilor necesari pentru lucrările de recoltare se va face la cel puţin 100 m faţă de lanuri, de fâneţe, de depozite de furaje, de păduri şi la cel puţin 50 m faţă de orice fel de construcţie şi clădire sau calea ferată;
– alimentarea rezervoarelor în cursul nopţii nu este admisă; în cazuri exceptionale, acest lucru se poate face numai la lumina farurilor sau a sistemelor de iluminat electric corespunzătoare;
– locurile pentru fumat se vor amenaja la o distanţă de peste 50 m faţă de culturile de cereale păioase în perioada coacerii şi recoltării şi faţă de locurile de depozitare a paielor, iar faţă de depozitele şi punctele de alimentare cu combustibil, la o distanţă de peste 40 m; în aceste locuri se vor instala tabliţe cu inscripţia „LOC PENTRU FUMAT”;
– se va asigura instruirea întregului personal care participă la campania agricolă pe linia cunoaşterii şi respectării normelor şi regulilor specifice de prevenire şi stingere a incendiilor.

Potrivit legislației în vigoare, se sancţionează cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei „inacţiunea persoanelor fizice şi juridice aflate în apropierea incendiilor produse la păduri, plantaţii, culturi agricole, mirişti, păşuni şi fâneţe şi care nu intervin imediat cu mijloacele de care dispun pentru limitarea şi stingerea acestora”. De asemenea, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei „neanunţarea, prin orice mijloc, a serviciilor de urgenţă, a primarului sau a poliţiei de către persoana care observă un incendiu şi, după caz, neluarea măsurilor, după posibilităţile sale, pentru limitarea şi stingerea acestuia – ne informează ISU Teleorman.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT