Connect with us

INFO UTIL

INFO UTIL: Tot ce trebuie să ştii despre alegerea biroului de traduceri potrivit!

Publicat

pe

Prea puţini sunt cei care înţeleg de ce este necesar ca biroul de traduceri ales să fie unul profesional, caracterizat de seriozitate. Dat fiind faptul că piața de profil s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, nu orice astfel de loc poate asigura clienții că va oferi servicii de calitate. Cu toate că fiecare traducător trebuie să își asume responsabilitatea pentru lucrările realizate, cel mai bine este ca astfel de situații să fie preîntâmpinate.

Experții centrului de traduceri Inova Translations recomandă tuturor celor care au nevoie de astfel de servicii stabilirea unor aspecte clare și concise cu privire la caracteristicile pe care ar trebuie să le prezinte un astfel de loc. În rândurile de mai jos sunt menționate câteva dintre cele mai importante. Iată despre ce anume este vorba.

• Lista completă de servicii
Un astfel de centru ar trebuie să ofere clienților posibilitatea de a îndeplini toate nevoile ce vizează domeniul traducerilor – începând de la traducerile simple, legalizate și autorizate și până la colaționări, supralegalizare și interpretariat.
De asemenea, un criteriu după care se pot ghida cei care au nevoie de orice tip de traducere este diversitatea limbilor în și din care realizează traduceri. Cu cât numărul acestora este mai mare, cu atât interesul respectivului birou este mai mare față de nevoile clienților.
Contează în foarte mare măsură și ca domeniile în care se realizează traduceri să fie diversificate. În acest sens, specialiștii centrului de traduceri Inova Translations oferă traduceri specializate și legalizate în IT, medicină și farmacie, literatură, juridică, economie, tehnică și multe alte domenii.

• Specializarea traducătorilor
Dat fiind faptul că este un domeniu în care fiecare trebuie să își asume responsabilitatea pentru munca depusă, pentru acuratețea și corectitudinea informațiilor transmise, un traducător trebuie să dețină și autorizație în acest sens.
Este vorba despre actul eliberat de Ministerul Justiției, ulterior depunerii documentelor doveditoare ale absolvirii de studii de specialitate. De asemenea, specimenul ce conține și numărul de autorizație va fi utilizat în vederea autorizării traducerii.

• Calitatea serviciilor
Nu este suficient ca serviciile să fie complexe. În fapt, dacă nu sunt și de calitate, este de preferat evitarea lor. Ce înseamnă o traducere de calitate? Ei bine, ca orice alt domeniu de activitate, corectitudinea este un aspect ce contează, dar în acest caz fidelitatea traducerii este cea care face adevărata diferență.
Chiar dacă strategiile și tehnicile de traducere sunt extrem de diversificate și complexe, acestea trebuie aplicate în funcție de nevoie. Spre exemplu, sunt anumite documente și texte care nu permit adaptările sau utilizarea altor termeni decât a echivalenților consacrați. Cei care urmează să investească în astfel de traduceri trebuie să fie la curent cu acest aspect, pentru a cere garanția autenticității și calității lucrărilor. Cunoscând aceste detalii, oricine se va putea orienta după un birou traduceri Bucuresti potrivit.

• Promptitudinea și eficiența onorării comenzilor
Eficiența din acest punct de vedere este esențială. Fără garanția că lucrarea va fi finalizată în timp util, nimeni nu ar trebui să riște, mai ales când este vorba despre o traducere în regim urgent. Este un lucru valabil și în cazul sarcinilor de realizat în regim normal. Promptitudinea este o calitate pe care orice astfel de birou ar trebui să o dețină. Lipsa acesteia nu denotă decât o lipsă totală de interes față de nevoile clienților. Inova Translations a avut întotdeauna în vedere onorarea comenzilor de traduceri la cererea clientului, motiv pentru care serviciile sale sunt atât de apreciate și solicitate în prezent.

• Prețurile practicate
Un detaliu de la care nu ar trebui să se facă nicidecum excepție este prețul pe care un birou de traduceri din București sau din orice alt oraț din țară îl practică, în funcție de serviciul prestat. Un raport rentabil între acesta și calitate reprezintă dovada corectitudinii.
Sunt situații în care tarifele aplicate diferă și asta se întâmplă atunci când traducerea de realizat presupune un efort mai mare, implicând termeni de specialitate. O verificare mai atentă a acestora este necesară, motiv pentru care și timpul de lucru ar putea fi mai mare.

Iată deci care sunt câteva dintre aspectele cele de mai importante de avut în vedere atunci când vine vorba despre alegerea unui birou de traduceri potrivit. Cei care doresc să afle detalii cu privire la diverse ramuri ale traducerii, dar și să beneficieze de servicii profesionale, găsesc pe servicii-traduceri.ro răspunsurile de care au nevoie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INFO UTIL

Sfaturi practice în caz de mușcătură de căpușă

Publicat

pe

Sursa foto: rovaccinare

Căpușele sunt paraziți externi. Se hrănesc cu sângele corpului gazdă (om sau diverse animale). În lume se cunosc sute de specii de căpușe, dar în România au fost identificate 30. Trebuie spus, însă, că doar câteva din acestea transmit boli oamenilor. În țara noastră specia cea mai frecventă este Ixodes Ricinus.

Căpușele se găsesc în zonele cu iarbă și umiditate crescută (păduri, parcuri, pajiști, tufișuri). Infecțiile la om apar sezonier, în perioada când căpușele sunt active, din aprilie până în noiembrie.

Căpușa ajunsă pe pielea omului, își caută pentru fixare o zonă “convenabilă”, într-un timp care poate dura chiar și câteva ore. Mărimea căpușei crește, pe măsură ce se hrănește cu sânge.

Prin mușcătură, își introduce capul sub piele, un segment al gurii de forma tubulară, care are de o parte și alta doi clești, care au rolul de fixare. Căpușele pot elimina prin saliva diverși agenți patogeni.

Măsuri de prevenire a expunerii la căpușă:
– Evitați zonele cunoscute cu expunere foarte mare la căpușe;
– La iarbă verde purtați îmbrăcăminte de culoare deschisă, să se vadă mai ușor căpușele; acoperiți-vă brațele și picioarele, trageți șosetele peste pantaloni; încălțăminte deschisă la culoare, fără orificii sau decupaje;
– Folosiți pleduri și paturi pentru picnic, iar acestea să fie de culoare deschisă;
– În drumeții mergeți pe mijlocul cărării, evitați să atingeți cu corpul plantele din jur
– Folosiți substanțe repelente, spray-uri împotriva căpușelor (atenţie la contraindicații la gravide, la copii);
– Pentru excursii mai lungi, se poate aplica pe haine, încălțăminte și echipamente, un insecticid pe bază de permetrină 0,5 %;
– Dacă dormiți în natură, pe pământ sau în cort, folosiți plase anti insecte în jurul patului și folie de protecție;
– La sosirea acasă, verificați atent bagajele, hainele și mai ales animalele de companie.
– Faceți duș zilnic. La duș, verificați cu atenţie prezența vreunei căpușe, mai ales în părțile moi, cu piele fină (sub brațe, în spatele urechilor, între picioare, în spatele genunchilor, ombilic, pielea păroasă a capului). La nevoie, puteți verifica folosind oglinda sau lupa;
– Tratarea hainelor folosite în zonele posibil contaminate cu căpușe, prin spălarea și uscarea cel puțin 1h cu aer cald/fierbinte.

Este recomandată identificarea precoce a căpușei pe corp, pentru a scădea cât mai mult riscul de boală produsă prin mușcătura de căpușă:
– Pentru a transmite Boala Lyme, căpușa trebuie să se fixeze și să se hrănească cel puțin 24-72 ore;
– Virusul care provoacă Encefalita de Căpușă se transmite din momentul în care căpușa începe hrănirea.

Scoaterea căpușei:
1. Este recomandat ca îndepărtarea / extragerea completă a căpușei să se facă în camera de gardă a unui spital de urgență, de către medical chirurg, și cât mai curând după mușcătura căpușei.

Este important să se înlăture căpușa în totalitate, fără a rupe partea posterioară a corpului, iar capul să rămână înfipt în rană.

2. După extragerea căpușei, se recomandă consultarea unui serviciu de Boli Infecțioase, pentru a aprecia oportunitatea unei profilaxii antibiotice.

Nu încercați folosirea de căldură sau diferite substanțe pentru a neutraliza căpușa. Aceasta se poate adânci mai mult în piele, să elibereze o cantitate mai mare de salivă, sau vărsarea conținutului stomacal al căpușei în rană, crescând riscul de infecție.

În situația în care nu puteți apela la serviciul medical, se poate scoate căpușa folosind o pensetă cu vârf subţire, în unghi; penseta se fixează cât mai aproape de punctul de acces al înțepăturii. Se trage lent, uniform, cât mai drept, fără a învârti, cu atenţie să nu zdrobiți/ striviți căpușa. Ulterior dezinfectați cu apă și săpun, apoi aplicați o soluție antiseptică. Mâinile salvatorului se protejează cu mănuși sau tifon.

Dr. Daniela Mihalcea – medic primar boli infecțioase
Sursa: Spitalul Victor Babeș Timisoara

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Reguli pe care trebuie să le respecți înainte și după implantul dentar

Publicat

pe

de

Când vine vorba de implanturi dentare, există anumite reguli care trebuie, sau cel puțin ar fi bine, să fie respectate, atât înainte, cât și după efectuarea procedurii. Iată câteva dintre sfaturile pe care ar fi bine să le iei în considerare dacă urmează să apelezi la această procedură.

Reguli de respectat înaintea implantului dentar

Înainte cu câteva luni de plasarea unui implant dentar, este indicat să încerci să renunți la fumat, dacă obișnuiești să faci acest lucru în mod constant.

În cazul în care nu este contraindicat de către medicul stomatolog, trebuie să mănânci înainte de procedură în mod normal – micul dejun sau prânzul, în funcție de momentul zilei în care are loc procedura.

Dacă medicul ți-a prescris anumite medicamente înainte de procedură, asigură-te că le administrezi și că urmezi indicațiile acestuia cu strictețe – căci el știe cel mai bine ce trebuie să faci. Cu toate acestea, nu lua aspirină sau antiinflamatoare înainte de procedură și nici cu câteva zile înainte.

În momentul în care te prezinți la clinica stomatologica pentru intervenție, încearcă să fii relaxat, pentru că operația se face sub anestezie locală și nu este deloc dureroasă. În ziua intervenției, nu planifica activități prea intense sau prea importante, deoarece este indicat să îți păstrezi starea de calm și de relaxare, astfel încât lucrurile să se desfășoare cât mai bine.

Reguli de respectat după plasarea implantului

Imediat după plasarea implantului, este indicat să eviți să conduci mașina pe distanțe lungi, așadar ar fi bine să mergi însoțit la clinică în vederea realizării operației. Asigură-te că în ziua respectivă nu îți muști obrazul, buzele sau limba și că nu consumi alimente prea fierbinți. De asemenea, este indicat să eviți efortul fizic intens.

În situația în care simți o senzație dureroasă după ce trece anestezia, este normal – medicul îți va indica să administrezi un comprimat analgezic la nevoie. După 48 de ore de la intervenție poate apărea o durere ascuțită, însă sfaturile medicului specialist te vor ajuta să depășești cu bine orice obstacol în acest sens.

Și edemul sau umflătura sunt reacții normale după o asemenea procedură, însă o simplă pungă cu gheață poate ameliora disconforturile. În cazul unei sângerări ușoare, nu te speria, aceasta poate fi, de asemenea, normală. Însă, în cazul în care sângerarea persistă sau crește, atunci este momentul să te adresezi medicului specialist pentru a găsi soluția potrivită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT