Connect with us

INFO UTIL

INFO UTIL: Tot ce trebuie să ştii despre alegerea biroului de traduceri potrivit!

Publicat

pe

Prea puţini sunt cei care înţeleg de ce este necesar ca biroul de traduceri ales să fie unul profesional, caracterizat de seriozitate. Dat fiind faptul că piața de profil s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, nu orice astfel de loc poate asigura clienții că va oferi servicii de calitate. Cu toate că fiecare traducător trebuie să își asume responsabilitatea pentru lucrările realizate, cel mai bine este ca astfel de situații să fie preîntâmpinate.

Experții centrului de traduceri Inova Translations recomandă tuturor celor care au nevoie de astfel de servicii stabilirea unor aspecte clare și concise cu privire la caracteristicile pe care ar trebuie să le prezinte un astfel de loc. În rândurile de mai jos sunt menționate câteva dintre cele mai importante. Iată despre ce anume este vorba.

• Lista completă de servicii
Un astfel de centru ar trebuie să ofere clienților posibilitatea de a îndeplini toate nevoile ce vizează domeniul traducerilor – începând de la traducerile simple, legalizate și autorizate și până la colaționări, supralegalizare și interpretariat.
De asemenea, un criteriu după care se pot ghida cei care au nevoie de orice tip de traducere este diversitatea limbilor în și din care realizează traduceri. Cu cât numărul acestora este mai mare, cu atât interesul respectivului birou este mai mare față de nevoile clienților.
Contează în foarte mare măsură și ca domeniile în care se realizează traduceri să fie diversificate. În acest sens, specialiștii centrului de traduceri Inova Translations oferă traduceri specializate și legalizate în IT, medicină și farmacie, literatură, juridică, economie, tehnică și multe alte domenii.

• Specializarea traducătorilor
Dat fiind faptul că este un domeniu în care fiecare trebuie să își asume responsabilitatea pentru munca depusă, pentru acuratețea și corectitudinea informațiilor transmise, un traducător trebuie să dețină și autorizație în acest sens.
Este vorba despre actul eliberat de Ministerul Justiției, ulterior depunerii documentelor doveditoare ale absolvirii de studii de specialitate. De asemenea, specimenul ce conține și numărul de autorizație va fi utilizat în vederea autorizării traducerii.

• Calitatea serviciilor
Nu este suficient ca serviciile să fie complexe. În fapt, dacă nu sunt și de calitate, este de preferat evitarea lor. Ce înseamnă o traducere de calitate? Ei bine, ca orice alt domeniu de activitate, corectitudinea este un aspect ce contează, dar în acest caz fidelitatea traducerii este cea care face adevărata diferență.
Chiar dacă strategiile și tehnicile de traducere sunt extrem de diversificate și complexe, acestea trebuie aplicate în funcție de nevoie. Spre exemplu, sunt anumite documente și texte care nu permit adaptările sau utilizarea altor termeni decât a echivalenților consacrați. Cei care urmează să investească în astfel de traduceri trebuie să fie la curent cu acest aspect, pentru a cere garanția autenticității și calității lucrărilor. Cunoscând aceste detalii, oricine se va putea orienta după un birou traduceri Bucuresti potrivit.

• Promptitudinea și eficiența onorării comenzilor
Eficiența din acest punct de vedere este esențială. Fără garanția că lucrarea va fi finalizată în timp util, nimeni nu ar trebui să riște, mai ales când este vorba despre o traducere în regim urgent. Este un lucru valabil și în cazul sarcinilor de realizat în regim normal. Promptitudinea este o calitate pe care orice astfel de birou ar trebui să o dețină. Lipsa acesteia nu denotă decât o lipsă totală de interes față de nevoile clienților. Inova Translations a avut întotdeauna în vedere onorarea comenzilor de traduceri la cererea clientului, motiv pentru care serviciile sale sunt atât de apreciate și solicitate în prezent.

• Prețurile practicate
Un detaliu de la care nu ar trebui să se facă nicidecum excepție este prețul pe care un birou de traduceri din București sau din orice alt oraț din țară îl practică, în funcție de serviciul prestat. Un raport rentabil între acesta și calitate reprezintă dovada corectitudinii.
Sunt situații în care tarifele aplicate diferă și asta se întâmplă atunci când traducerea de realizat presupune un efort mai mare, implicând termeni de specialitate. O verificare mai atentă a acestora este necesară, motiv pentru care și timpul de lucru ar putea fi mai mare.

Iată deci care sunt câteva dintre aspectele cele de mai importante de avut în vedere atunci când vine vorba despre alegerea unui birou de traduceri potrivit. Cei care doresc să afle detalii cu privire la diverse ramuri ale traducerii, dar și să beneficieze de servicii profesionale, găsesc pe servicii-traduceri.ro răspunsurile de care au nevoie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovițenii pot achita factura la apă și prin aplicația PAGO, direct de pe telefonul mobil

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA anunță că, începând cu data de 01.12.2022, pe lângă toate celelate modalități de plată a facturii pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare CATD, aceasta se va putea realiza și prin aplicația PAGO, direct de pe telefonul mobil.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

De ce e bine să transmiți lunar indexul autocitit?

Publicat

pe

de

Chiar dacă astăzi ești protejat de creșterea prețurilor la energie, este important să îți urmărești constant consumul real și să afli cum poți reduce costurile, iar primul pas spre un control mai bun al cheltuielilor cu energia este monitorizarea lunară a indexului și transmiterea acestuia către furnizorul tău. Transmiterea indexului autocitit îți oferă avantajul de a fi facturat conform consumului tău real de energie înregistrat de contor, precum și alte beneficii:

Plătești doar energia pe care o consumi

Dacă transmiți lunar indexul autocitit în perioada dedicată autocitirii, vei regăsi în factură doar cantitatea de energie consumată de tine. Astfel, eviți ca facturarea să fie realizată pe baza istoricului de consum care, în unele situații, nu mai este în concordanță cu obiceiurile de consum actuale.

Ai control asupra consumului tău de energie și poți lua măsuri de eficientizare

Prin autocitirea contorului, îți poți forma o imagine asupra cantităților de energie consumate lunar, iar, dacă vrei să faci economie, poți adopta măsuri pentru eficientizarea consumului. Fie că înlocuiești becurile incandescente cu becuri LED sau optezi pentru înlocuirea electrocasnicelor cu unele de generație nouă, poți monitoriza economia ta de energie prin autocitirea contorului.

Eviți facturile mari de regularizare a consumului de energie

Factura de regularizare este factura emisă pentru locul tău de consum în urma citirii contorului de către operatorul de distribuție zonal. Pentru a evita facturi de regularizare ce reflectă un consum real mai mare decât cel estimat și facturat până la momentul regularizării, te încurajăm să transmiți lunar indexul autocitit în perioada afișată pe factură.

Care este prețul energiei facturat în baza transmiterii indexului?

Prețul energiei electrice facturat este cel din oferta comercială valabilă la data înregistrării consumului. Și în cazul facturilor de regularizare, indiferent cât de mare este perioada de consum cuprinsă în factură, furnizorul va respecta prețul din oferta comercială valabilă la data înregistrării consumului. Cu toate acestea, pe întreaga perioadă de valabilitate a OUG 27/2022, modificată și completată prin OUG 119/2022, factura emisă va reflecta un preț plafonat al energiei electrice și gazelor naturale, cu condiția ca locul de consum în cauză să se încadreze în plafoanele de consum prevăzute de lege.

Cum transmiți indexul autocitit

Electrica Furnizare îți pune la dispoziție serviciul gratuit de comunicare a indexului autocitit prin Call Center la numărul 0800 800 048, perioada de comunicare a indexului fiind menționată în factura ta de energie. Indexul autocitit poate fi transmis și prin aplicația MyElectrica sau utilizând funcția chat bot disponibilă pe site-ul electricafurnizare.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats