SĂNĂTATE
Eficienţa terapiei naturiste pe bază de suplimente în cazul răcelilor și a efectelor acestora
Controversa terapiilor naturiste în diverse situații medicale împarte publicul în două mari categorii, cei sceptici și cei dornici să încerce. De-a lungul timpului au tot existat studii și modalități dintre cele mai complexe care au demonstrat că preparate și extracte naturale diverse pot avea efecte benefice asupra organismului.
Ce trebuie să știe cei care se bazează pe astfel de suplimente
Se spune că preparatele ce au la bază extracte naturale sunt cu efect mai lent, pe termen lung. Acestea de fapt stimulează organismul și influențează sistemul imunitar, pentru ca acesta să lupte eficient împotriva virusurilor ce ameninţă cu instalarea bolilor diverse.
Cei care apelează la suplimente alimentare cu extract natural trebuie să știe că terapia de acest gen nu este una întâmplătoare și că medicul curant ar trebuie să fie înștiințat despre acestea. Pe baza screening-ului fiecărui pacient se poate spune ce anume funcționează sau nu ori la ce este sensibil organismul. Pentru cei care nu știu, înainte de a lua antibiotic spre exemplu se realizează sau cel puțin ar trebui să se realizeze o analiză ce depistează tipul de bacterie și la ce reacționează.
Pe baza acestui tip de screening se decide ce tip de antibiotic este eficient. Nu toată lumea poate urma același tip de terapie și să obțină aceleași tipuri de rezultate. Acest fapt este valabil pentru orice tip de tratament, fie el naturist sau nu.
Mai mult decât atât, tratamentul naturist sau cel pe bază de suplimente trebuie să fie și el respectat ca durată. Nu se întrerupe oricând pentru a se relua apoi după bunul plac. Se recomandă timp și răbdare pentru a cunoaște efecte benefice ale substanțelor active.
Terapie naturistă post răceală
Ce se întâmplă cu situațiile în care, ca urmare a unui tratament, răceala dispare însă rămân reacții de genul tusei? Terapia cu suplimente se poate adresa și acestei clase de persoane. Fie pentru că nu au cunoscut un efect deplin al unui tratament, fie pentru că tusea rămasă se încăpățânează să rămână, anumite suplimente alimentare pot ajuta.
Este cazul aici să amintim despre Tusol pastile de supt. Cunoscut drept un inamic al tusei, acest tip de produs este eficient datorită acțiunii sale complexe. De menționat că include extract de fructe de acerola, echinacea, precum și propolis și nalba-mare. În primul rând, aceste pastile sunt calmante pentru senzația de arsură și usturime, durere în gât. În al doilea rând, calmează același efecte ca urmare a unei tuse constante, ce irită gâtul, chiar și în caz de tuse uscată sau productivă.
Datorită combinației de ingrediente un produs de acest gen poate fi consumat cu succes, având ca efect acțiune antiinflamatoare, decongestivă, emolientă și expectorantă. De asemenea, are efect antiseptic și antinfecţios.
Cu disponibilitate mare, regăsit în diverse farmacii, fizice sau online – spre exemplu la mesfarma.ro – Tusol este printre produsele populare asociate cu nevoia de a alege acel tip de supliment ce are efect imediat de calmare a gâtului iritat și dureros.
Astfel de exemple dovedesc că suplimentele alimentare sunt prietenoase și cu efect, dacă sunt alese în funcție de specificații clare. Este adevărat că mulți merg pe ideea unor recomandări din auzite, urmează terapii după ureche și nu fac nici rău, dar nici bine, în cel mai bun caz. Cert este că trebuie să existe o atenție la reacțiile corpului și la nevoile acestuia. O simplă oboseală poate trăda un nivel scăzut de vitamine sau minerale; nu ne mai alimentăm corect și nici valoarea nutritivă a alimentelor nu mai este cum era cândva. Este important așadar să suplimentăm ceea ce alimentația nu poate acoperi.
Scurtă concluzie – mergem pe natural sau nu?
Când vom înțelege ce avem nevoie și vom ști să urmăm cu sfinţentie un sfat medical, când vom ști să ne documentăm realmente, vom putea vedea și terapia cu „naturalul” ca fiind una eficientă. Până atunci, dorim sau nu, orice medicament ingerat este completat de cele menite să protejeze mucoasa gastrică, intestinul, imunitatea. Uneori probioticele sunt recomandate sau alte tipuri de produse medicamentoase care să „repare” ce au „stricat” primele ingerate. Nu degeaba se spune despre cei care consumă medicamente că au o dublă luptă: o dată să își revină din starea de boală, o dată să se refacă după consumul de medicamente.
ACTUALITATE
Dâmbovița. 101 medici trecuți de 67 de ani vor profesa în continuare pentru a acoperi cât de cât criza din sistem
Doctorul chirurg Jean Popescu este în momentul de față unul dintre cei mai longevivi președinți de Colegiu al Medicilor din România. Pentru calitățile sale profesionale, pentru conduita sa morală, pentru dăruirea sa pe frontul salvării de vieți, pentru spiritul de bun organizator și pentru implicare, Jean Popescu a fost reales pentru a șaptea oară în funcția de președinte al Colegiului Medicilor Dâmbovița. După cum ne-a precizat, la finalul acestui mandat, va avea 28 de ani în fruntea acestei structuri care se ocupă de problematica existentă la nivelul acestei categorii socio-profesionale.
Ca orice medic devotat cetățeanului pe care îl slujește, doctorul Jean Popescu are și el o sumedenie de nemulțumiri generate de ceea ce se întâmplă în sistemul medical din România. Cel mai acut se manifestă criza de cadre superioare existentă în mai toate structurile sanitare, pornind de la componenta medici de familie și până la specialiștii din clinici și spitale.
Am aflat de la președintele Colegiului Medicilor din Dâmbovița că, la nivelul județului, pentru a fi acoperit cât de cât necesarul de doctori, Colegiul a aprobat ca 101 de medici să poată profesa până la vârsta de peste 70 de ani. Acest lucru s-a putut înfăptui datorită unei Hotărâri de Guvern prin care s-a permis practicarea profesiunii de către medicii pensionari peste limita vârstei de 67 de ani. Demersul a fost absolut necesar, ținându-se cont de faptul că, la nivelul județului, criza de medici persistă, ba chiar se accentuează.
Chiar dacă Universitățile cu profil medical scot anual aproximativ 10.000 de medici, necesarul de specialiști în sănătate nu este acoperit. În Dâmbovița, cel mai mult are de suferit medicina de familie unde, în afară de faptul că procentul medicilor trecuți de 60 de ani este de peste 43%, nu este acoperit în totalitate teritoriul. Și încă un superlativ înfricoșător! Doar 3-4 medici de familie care profesează în Dâmbovița au vârsta sub 40 de ani. De asemenea, procentul medicilor specialiști trecuți de 60 de ani depășește 30%.
Am aflat tot de la președintele Colegiului Medicilor din Dâmbovița că o parte dintre absolvenții de medicină se îndreaptă spre firmele care distribuie produse medicale, iar grosul apucă pe drumul străinătății.
„Situația este complicată. Cu toate că au fost mărite salariile, nu vor să mai stea, fiindcă îi înjură toată lumea. Nu mai vor să stea, fiindcă toți se pricep la medicină și își dau cu părerea. Nu mai vor să stea pentru că, la noi, nu sunt oferite totuși condițiile de lucru pe care le primesc în Occident”, ne-a precizat medicul Jean Popescu.
ACTUALITATE
E grav ce se întâmplă în medicina de familie din județul Dâmbovița!
Dr. Jean Popescu, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, a tras un puternic semnal de alarmă cu privire la medicina de familie la nivel de județ. A declarat acestacă 44% dintre doctorii de familie din Dâmbovița au peste 60 de ani și că, în ultimii 10 ani, n-au venit în județ 10 medici de familie! Coroborate, cele două aspecte înseamnă o problemă extrem gravă.
A mai atras atenția dr. Jean Popescu că, din păcate, în România se practică din ce în mai mult „medicina defensivă”, adică profesioniștii din sănătate fug de situațiile riscante. Și asta pentru că nu există o lege a malpraxisului care să fie cu adevărat bună, atât pentru doctori, cât și pentru pacienți.
-
Giurgiuacum 3 zile
Locuință distrusă de foc din cauza unei greșeli pe care o fac mulți oameni!
-
Argeșacum 3 zile
Tânăr de 22 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un parapet
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Adolescent de 14 ani a plecat de la școală și nu a mai ajuns acasă
-
Giurgiuacum 4 zile
Accident rutier cu două victime pe DN6, în județul Giurgiu
-
ADMINISTRAŢIEacum 4 zile
Dâmbovița: Taxa de habitat, majorată la 62 de lei începând cu 1 februarie 2025
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Gata cu primăvara din mijlocul iernii! Atenționare meteo de vânt și viscol
-
ADMINISTRAŢIEacum 3 zile
Se asfaltează drumul dintre Pucioasa și Fieni, prin Berevoiești
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Gospodării cuprinse de flăcări în Dobra și Răzvad