Connect with us

SĂNĂTATE

Eficienţa terapiei naturiste pe bază de suplimente în cazul răcelilor și a efectelor acestora

Publicat

pe

Controversa terapiilor naturiste în diverse situații medicale împarte publicul în două mari categorii, cei sceptici și cei dornici să încerce. De-a lungul timpului au tot existat studii și modalități dintre cele mai complexe care au demonstrat că preparate și extracte naturale diverse pot avea efecte benefice asupra organismului.

Ce trebuie să știe cei care se bazează pe astfel de suplimente
Se spune că preparatele ce au la bază extracte naturale sunt cu efect mai lent, pe termen lung. Acestea de fapt stimulează organismul și influențează sistemul imunitar, pentru ca acesta să lupte eficient împotriva virusurilor ce ameninţă cu instalarea bolilor diverse.

Cei care apelează la suplimente alimentare cu extract natural trebuie să știe că terapia de acest gen nu este una întâmplătoare și că medicul curant ar trebuie să fie înștiințat despre acestea. Pe baza screening-ului fiecărui pacient se poate spune ce anume funcționează sau nu ori la ce este sensibil organismul. Pentru cei care nu știu, înainte de a lua antibiotic spre exemplu se realizează sau cel puțin ar trebui să se realizeze o analiză ce depistează tipul de bacterie și la ce reacționează.

Pe baza acestui tip de screening se decide ce tip de antibiotic este eficient. Nu toată lumea poate urma același tip de terapie și să obțină aceleași tipuri de rezultate. Acest fapt este valabil pentru orice tip de tratament, fie el naturist sau nu.

Mai mult decât atât, tratamentul naturist sau cel pe bază de suplimente trebuie să fie și el respectat ca durată. Nu se întrerupe oricând pentru a se relua apoi după bunul plac. Se recomandă timp și răbdare pentru a cunoaște efecte benefice ale substanțelor active.

Terapie naturistă post răceală
Ce se întâmplă cu situațiile în care, ca urmare a unui tratament, răceala dispare însă rămân reacții de genul tusei? Terapia cu suplimente se poate adresa și acestei clase de persoane. Fie pentru că nu au cunoscut un efect deplin al unui tratament, fie pentru că tusea rămasă se încăpățânează să rămână, anumite suplimente alimentare pot ajuta.

Este cazul aici să amintim despre Tusol pastile de supt. Cunoscut drept un inamic al tusei, acest tip de produs este eficient datorită acțiunii sale complexe. De menționat că include extract de fructe de acerola, echinacea, precum și propolis și nalba-mare. În primul rând, aceste pastile sunt calmante pentru senzația de arsură și usturime, durere în gât. În al doilea rând, calmează același efecte ca urmare a unei tuse constante, ce irită gâtul, chiar și în caz de tuse uscată sau productivă.

Datorită combinației de ingrediente un produs de acest gen poate fi consumat cu succes, având ca efect acțiune antiinflamatoare, decongestivă, emolientă și expectorantă. De asemenea, are efect antiseptic și antinfecţios.

Cu disponibilitate mare, regăsit în diverse farmacii, fizice sau online – spre exemplu la mesfarma.ro – Tusol este printre produsele populare asociate cu nevoia de a alege acel tip de supliment ce are efect imediat de calmare a gâtului iritat și dureros.

Astfel de exemple dovedesc că suplimentele alimentare sunt prietenoase și cu efect, dacă sunt alese în funcție de specificații clare. Este adevărat că mulți merg pe ideea unor recomandări din auzite, urmează terapii după ureche și nu fac nici rău, dar nici bine, în cel mai bun caz. Cert este că trebuie să existe o atenție la reacțiile corpului și la nevoile acestuia. O simplă oboseală poate trăda un nivel scăzut de vitamine sau minerale; nu ne mai alimentăm corect și nici valoarea nutritivă a alimentelor nu mai este cum era cândva. Este important așadar să suplimentăm ceea ce alimentația nu poate acoperi.

Scurtă concluzie – mergem pe natural sau nu?
Când vom înțelege ce avem nevoie și vom ști să urmăm cu sfinţentie un sfat medical, când vom ști să ne documentăm realmente, vom putea vedea și terapia cu „naturalul” ca fiind una eficientă. Până atunci, dorim sau nu, orice medicament ingerat este completat de cele menite să protejeze mucoasa gastrică, intestinul, imunitatea. Uneori probioticele sunt recomandate sau alte tipuri de produse medicamentoase care să „repare” ce au „stricat” primele ingerate. Nu degeaba se spune despre cei care consumă medicamente că au o dublă luptă: o dată să își revină din starea de boală, o dată să se refacă după consumul de medicamente.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. Petrești, capitala vaccinării anti-COVID!

Publicat

pe

Sursa foto: financialintelligence.ro

Stella Kyriajides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a făcut o vizită la București. Și, ca să fie în ton cu moda pandemiei, mai-marii Ministerului Sănătății au vrut să o ducă pe distinsa demnitară europeană și la un centru mobil de vaccinare, undeva mai departe de Capitală.

Culmea, nu se știe pe ce criterii, a fost aleasă comuna Petrești, din Dâmbovița. Asta în condițiile în care, în acest județ, au fost desființate 15 centre de vaccinare fiindcă nu mai aveau randament. A cântărit probabil faptul că localitatea Petrești este așezată aproape de autostrada București-Pitești. S-a ajuns mai repede, fără prea mult umblet pe coclauri.

Și, ca să fie vizita în România plină cu de toate, comisarul european pentru Sănătate ne-a avertizat că trebuie să fim pregătiți pentru noi restricții. Probabil se va întâmpla după consumarea vacanței de vară…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Campanie mobilă de vaccinare în comuna Poiana

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Miercuri – 14 iulie 2021, o echipă de medici se va deplasa în comuna Poiana, unde se va organiza o campanie mobilă de vaccinare împotriva COVID-19, anunță primarul Marian Șerban.

Doritorii vor putea alege pentru imunizare fie serul Johnson, în doză unică, sau Phizer, cu rapel la 21 de zile. De reținut că nu este nevoie de programare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT