Connect with us

SĂNĂTATE

Eficienţa terapiei naturiste pe bază de suplimente în cazul răcelilor și a efectelor acestora

Publicat

pe

Controversa terapiilor naturiste în diverse situații medicale împarte publicul în două mari categorii, cei sceptici și cei dornici să încerce. De-a lungul timpului au tot existat studii și modalități dintre cele mai complexe care au demonstrat că preparate și extracte naturale diverse pot avea efecte benefice asupra organismului.

Ce trebuie să știe cei care se bazează pe astfel de suplimente
Se spune că preparatele ce au la bază extracte naturale sunt cu efect mai lent, pe termen lung. Acestea de fapt stimulează organismul și influențează sistemul imunitar, pentru ca acesta să lupte eficient împotriva virusurilor ce ameninţă cu instalarea bolilor diverse.

Cei care apelează la suplimente alimentare cu extract natural trebuie să știe că terapia de acest gen nu este una întâmplătoare și că medicul curant ar trebuie să fie înștiințat despre acestea. Pe baza screening-ului fiecărui pacient se poate spune ce anume funcționează sau nu ori la ce este sensibil organismul. Pentru cei care nu știu, înainte de a lua antibiotic spre exemplu se realizează sau cel puțin ar trebui să se realizeze o analiză ce depistează tipul de bacterie și la ce reacționează.

Pe baza acestui tip de screening se decide ce tip de antibiotic este eficient. Nu toată lumea poate urma același tip de terapie și să obțină aceleași tipuri de rezultate. Acest fapt este valabil pentru orice tip de tratament, fie el naturist sau nu.

Mai mult decât atât, tratamentul naturist sau cel pe bază de suplimente trebuie să fie și el respectat ca durată. Nu se întrerupe oricând pentru a se relua apoi după bunul plac. Se recomandă timp și răbdare pentru a cunoaște efecte benefice ale substanțelor active.

Terapie naturistă post răceală
Ce se întâmplă cu situațiile în care, ca urmare a unui tratament, răceala dispare însă rămân reacții de genul tusei? Terapia cu suplimente se poate adresa și acestei clase de persoane. Fie pentru că nu au cunoscut un efect deplin al unui tratament, fie pentru că tusea rămasă se încăpățânează să rămână, anumite suplimente alimentare pot ajuta.

Este cazul aici să amintim despre Tusol pastile de supt. Cunoscut drept un inamic al tusei, acest tip de produs este eficient datorită acțiunii sale complexe. De menționat că include extract de fructe de acerola, echinacea, precum și propolis și nalba-mare. În primul rând, aceste pastile sunt calmante pentru senzația de arsură și usturime, durere în gât. În al doilea rând, calmează același efecte ca urmare a unei tuse constante, ce irită gâtul, chiar și în caz de tuse uscată sau productivă.

Datorită combinației de ingrediente un produs de acest gen poate fi consumat cu succes, având ca efect acțiune antiinflamatoare, decongestivă, emolientă și expectorantă. De asemenea, are efect antiseptic și antinfecţios.

Cu disponibilitate mare, regăsit în diverse farmacii, fizice sau online – spre exemplu la mesfarma.ro – Tusol este printre produsele populare asociate cu nevoia de a alege acel tip de supliment ce are efect imediat de calmare a gâtului iritat și dureros.

Astfel de exemple dovedesc că suplimentele alimentare sunt prietenoase și cu efect, dacă sunt alese în funcție de specificații clare. Este adevărat că mulți merg pe ideea unor recomandări din auzite, urmează terapii după ureche și nu fac nici rău, dar nici bine, în cel mai bun caz. Cert este că trebuie să existe o atenție la reacțiile corpului și la nevoile acestuia. O simplă oboseală poate trăda un nivel scăzut de vitamine sau minerale; nu ne mai alimentăm corect și nici valoarea nutritivă a alimentelor nu mai este cum era cândva. Este important așadar să suplimentăm ceea ce alimentația nu poate acoperi.

Scurtă concluzie – mergem pe natural sau nu?
Când vom înțelege ce avem nevoie și vom ști să urmăm cu sfinţentie un sfat medical, când vom ști să ne documentăm realmente, vom putea vedea și terapia cu „naturalul” ca fiind una eficientă. Până atunci, dorim sau nu, orice medicament ingerat este completat de cele menite să protejeze mucoasa gastrică, intestinul, imunitatea. Uneori probioticele sunt recomandate sau alte tipuri de produse medicamentoase care să „repare” ce au „stricat” primele ingerate. Nu degeaba se spune despre cei care consumă medicamente că au o dublă luptă: o dată să își revină din starea de boală, o dată să se refacă după consumul de medicamente.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat: Cardul european de sănătate poate fi solicitat acum și online

Publicat

pe

Cardul european de sănătate se obține gratuit, prin depunerea unei solicitări la Casa de Sănătate din județul de domiciliu, dacă ești asigurat în sistemul național. Potrivit deputatei Carmen Holban, membră în Comisia Parlamentară pentru Sănătate și Familie, cererea se poate transmite acum și online, împreună cu o fotocopie a cărții de identitate. Documentul se eliberează în termen de maximum 7 zile și este valabil 2 ani.

„Din cauza schimbărilor bruște pe toate palierele, cu războaie, atentate și calamități, românii trebuie să știe că obținerea cardului european de sănătate este simplă, fiind nevoie doar de solicitarea documentului de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate aferentă domiciliului solicitantului. Acum, se poate aplica și online pentru eliberarea documentului, doar prin încărcarea în sistem a unei cereri și a cărții de identitate.

Prin folosirea cardului european de sănătate, mai ales că acesta se poate utiliza în toate țările Uniunii Europene, în Marea Britanie și Elveția, vom evita cazuri precum cele în care românii au fost nevoiți să achite sume imense de bani pentru a se însănătoși sau, mai rău, nu s-au putut trata din cauza lipsei banilor necesari”, precizează deputata Carmen Holban.

În prima parte a acestui an, au solicitat eliberarea cardului european de sănătate peste 230.000 de români. Cardul european nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează întru-un stat membru al UE / SEE / Confederaţiei Elveţiene în scopul obţinerii unui tratament medical planificat, ci numai serviciile medicale obţinute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate socială din ţara respectivă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Donație importantă pentru Spitalul Municipal Moreni, obținută de directorul parcului industrial din localitate

Publicat

pe

Directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, s-a alăturat eforturilor de revitalizare a spitalului din localitate și a venit, săptămâna aceasta, cu o nouă donație importantă pentru unitatea medicală. Este vorba de frigidere, combine și lăzi frigorifice și mașini de spălat, toate obținute prin bunăvoința directorului general al Arctic SA.

„Îi mulțumesc bunului meu prieten Murat Büyükerk, care nu a stat pe gânduri, atunci când am ajuns la dânsul cu rugămintea de a ne sprijini, și a făcut tot ceea ce a fost necesar pentru ca produsele să ajungă aici în cel mai scurt timp. Sunt convins că nevoile Spitalului Municipal Moreni sunt mari și aparatura pe care am adus-o nu este suficientă, dar reprezintă un prim pas, un punct de plecare.

 

Consider că trebuie să sprijinim cum putem mai bine sistemul sanitar. Ori de câte ori va fi nevoie și voi fi solicitat, voi spune da și voi încerca să ofer ajutor. Împreună putem face lucruri bune, astfel încât pacienții să aibă parte de servicii de calitate. Precizez și că noi, doamna manager Crina Toma, doamna asistent medical Cristina Ilie, și Cătălina Rotaru – șef serviciu administrativ, am constituit o asociație, structură care din punct de vedere statutar și juridic este funcțională, prin intermediul căreia, cu siguranță, vom aduce un plus Spitalului Municipal Moreni”, a declarat Gabriel Purcaru.

La rândul său, managerul Spitalului Moreni – Crina Toma și directorul medical – Claudiu Vaszil au spus că aparatura primită înlocuiește echipamente vechi, care nu mai funcționau corespunzător. Acum însă, spitalul poate conserva alimentele în condiții optime, ceea ce înseamnă că, implicit, va crește calitatea hranei ce le este oferită pacienților.

„Nu este prima dată când domnul director Gabriel Purcaru ne sare în ajutor. S-a întâmplat de nenumărate ori, mai ales în perioada când am fost unitate medicală suport Covid, iar nevoile erau foarte mari”, a precizat Crina Toma.

Reamintim și faptul că, recent, Spitalul Municipal Moreni a trecut cu bine procedura de acreditare, un proces care a necesitat lucrări laborioase. Succesul obținut a fost posibil prin implicarea tuturor angajaților – a punctat managerul unității medicale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats