Connect with us

SĂNĂTATE

Eficienţa terapiei naturiste pe bază de suplimente în cazul răcelilor și a efectelor acestora

Publicat

pe

Controversa terapiilor naturiste în diverse situații medicale împarte publicul în două mari categorii, cei sceptici și cei dornici să încerce. De-a lungul timpului au tot existat studii și modalități dintre cele mai complexe care au demonstrat că preparate și extracte naturale diverse pot avea efecte benefice asupra organismului.

Ce trebuie să știe cei care se bazează pe astfel de suplimente
Se spune că preparatele ce au la bază extracte naturale sunt cu efect mai lent, pe termen lung. Acestea de fapt stimulează organismul și influențează sistemul imunitar, pentru ca acesta să lupte eficient împotriva virusurilor ce ameninţă cu instalarea bolilor diverse.

Cei care apelează la suplimente alimentare cu extract natural trebuie să știe că terapia de acest gen nu este una întâmplătoare și că medicul curant ar trebuie să fie înștiințat despre acestea. Pe baza screening-ului fiecărui pacient se poate spune ce anume funcționează sau nu ori la ce este sensibil organismul. Pentru cei care nu știu, înainte de a lua antibiotic spre exemplu se realizează sau cel puțin ar trebui să se realizeze o analiză ce depistează tipul de bacterie și la ce reacționează.

Pe baza acestui tip de screening se decide ce tip de antibiotic este eficient. Nu toată lumea poate urma același tip de terapie și să obțină aceleași tipuri de rezultate. Acest fapt este valabil pentru orice tip de tratament, fie el naturist sau nu.

Mai mult decât atât, tratamentul naturist sau cel pe bază de suplimente trebuie să fie și el respectat ca durată. Nu se întrerupe oricând pentru a se relua apoi după bunul plac. Se recomandă timp și răbdare pentru a cunoaște efecte benefice ale substanțelor active.

Terapie naturistă post răceală
Ce se întâmplă cu situațiile în care, ca urmare a unui tratament, răceala dispare însă rămân reacții de genul tusei? Terapia cu suplimente se poate adresa și acestei clase de persoane. Fie pentru că nu au cunoscut un efect deplin al unui tratament, fie pentru că tusea rămasă se încăpățânează să rămână, anumite suplimente alimentare pot ajuta.

Este cazul aici să amintim despre Tusol pastile de supt. Cunoscut drept un inamic al tusei, acest tip de produs este eficient datorită acțiunii sale complexe. De menționat că include extract de fructe de acerola, echinacea, precum și propolis și nalba-mare. În primul rând, aceste pastile sunt calmante pentru senzația de arsură și usturime, durere în gât. În al doilea rând, calmează același efecte ca urmare a unei tuse constante, ce irită gâtul, chiar și în caz de tuse uscată sau productivă.

Datorită combinației de ingrediente un produs de acest gen poate fi consumat cu succes, având ca efect acțiune antiinflamatoare, decongestivă, emolientă și expectorantă. De asemenea, are efect antiseptic și antinfecţios.

Cu disponibilitate mare, regăsit în diverse farmacii, fizice sau online – spre exemplu la mesfarma.ro – Tusol este printre produsele populare asociate cu nevoia de a alege acel tip de supliment ce are efect imediat de calmare a gâtului iritat și dureros.

Astfel de exemple dovedesc că suplimentele alimentare sunt prietenoase și cu efect, dacă sunt alese în funcție de specificații clare. Este adevărat că mulți merg pe ideea unor recomandări din auzite, urmează terapii după ureche și nu fac nici rău, dar nici bine, în cel mai bun caz. Cert este că trebuie să existe o atenție la reacțiile corpului și la nevoile acestuia. O simplă oboseală poate trăda un nivel scăzut de vitamine sau minerale; nu ne mai alimentăm corect și nici valoarea nutritivă a alimentelor nu mai este cum era cândva. Este important așadar să suplimentăm ceea ce alimentația nu poate acoperi.

Scurtă concluzie – mergem pe natural sau nu?
Când vom înțelege ce avem nevoie și vom ști să urmăm cu sfinţentie un sfat medical, când vom ști să ne documentăm realmente, vom putea vedea și terapia cu „naturalul” ca fiind una eficientă. Până atunci, dorim sau nu, orice medicament ingerat este completat de cele menite să protejeze mucoasa gastrică, intestinul, imunitatea. Uneori probioticele sunt recomandate sau alte tipuri de produse medicamentoase care să „repare” ce au „stricat” primele ingerate. Nu degeaba se spune despre cei care consumă medicamente că au o dublă luptă: o dată să își revină din starea de boală, o dată să se refacă după consumul de medicamente.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Colegiul Medicilor din România, gest de apreciere pentru doctorii de la Târgoviște

Publicat

pe

de

Colectivul de medici de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște a fost premiat în cadrul ediției 2022 a ceremoniei „Medicul român pentru România”, eveniment organizat de Colegiul Medicilor din România – președinte, prof. univ. dr. Daniel Coriu. Diploma de recunoștință ne-a fost acordată „în semn de înaltă prețuire pentru contribuția și implicarea avute în gestionarea și lupta cu pandemia de COVID-19” – se precizează într-un comunicat remis de Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

„Mulțumesc Colegiului Medicilor din România pentru acest gest de apreciere față de colectivul de doctori din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște și, mai ales, le mulțumesc tuturor colegilor mei, personal medical și administrativ, pentru seriozitate, implicare și pentru munca pe care o desfășoară zi de zi.

Dr. Claudiu Dumitrescu - manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

Sistemul sanitar din România, implicit și cel din județul Dâmbovița, nu este perfect, iar ultimii doi ani, în care am luptat cu pandemia de coronavirus, ne-au provocat dincolo de limite. Atât pe noi, profesioniștii din spitale, cât și pe bolnavi. Se cuvine, așadar, să le mulțumesc și pacienților, pentru că au dat dovadă de răbdare și înțelegere”, este mesajul transmis de dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Ceremonia „Medicul Român pentru România”, organizată de Colegiul Medicilor din România, este o manifestare care celebrează profesia de medic și aduce un omagiu întregului corp medical.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

CJAS Dâmboviţa, informație importantă pentru pacienții cu diabet zaharat insulino-dependent

Publicat

pe

Patru medici specialiști din unitățile sanitare cu paturi din județul Dâmbovița au fost desemnați să prescrie tratamentul bolnavilor cu diabet zaharat insulino-dependent, în conformitate cu Ordinul 180/2022 pentru probarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate curative pentru anii 2022-2023 – ne informează directorul general al Casei Județeană de Asigurări de Sănătate, jr. Cristina Sima.

Este vorba despre dr. Ioanovici Dan, de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, și trei medici de la Spitalul Municipal Moreni: Toma Petruța Crina, Pleșa Mircea Alexandru și Oprescu Gabriela.

Potrivit Ordinului 180/2022, „tratamentul specific bolnavilor cu diabet zaharat se inițiază de către medicul specialist în diabet, nutriție și boli metabolice sau de către medicul cu competență / atestat în diabet, nutriție și boli metabolice și poate fi continuat, pe baza scrisorii medicale, de către medicii desemnați sau medicii de familie. Medicii de familie pot prescrie, în baza scrisorii medicale, numai medicamente antidiabetice non-insulinice”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT