Connect with us

AGRICULTURĂ

Lista fabricilor de zahăr recunoscute de Ministerul Agriculturii

Publicat

pe

Sursa foto: www.zi-de-zi.ro

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a încheiat procedura de recunoaştere a operatorilor economici care desfășoară activități privind fabricarea zahărului din sfeclă de zahăr și/sau din rafinarea zahărului brut din trestie.

Comisia de verificare a fost formată din reprezentanți ai MADR, ASAS, Patronatul Zahărului din România, Federația Cultivatorilor de Zahăr din România și Direcția Agricolă Județeană în teritoriul căreia se află fabrica de zahăr.

Au fost recunoscuţi următorii agenţi economici:
1. Antrepriza Zahăr Bod SRL – procesează zahăr din sfeclă de zahăr și zahăr brut din trestie;
2. Tereos România SA – procesează zahăr din sfeclă de zahăr și zahăr brut din trestie;
3. Agrana România SA, cu două sucursale:
– Sucursala Roman, care procesează zahăr din sfeclă de zahăr și zahăr brut din trestie
– Sucursala Buzău, care procesează zahăr brut din trestie;
4. Lemarco Cristal SRL- procesează zahăr brut din trestie de zahăr.

Atenţie! Producătorii de sfeclă de zahăr pot beneficia de ajutor național tranzitoriu și sprijin voluntar cuplat, dacă fac dovada încheierii unui contract cu o fabrică de zahăr recunoscută de MADR, adică cu una din cele patru sus-amintite!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Informare CCIA Dâmboviţa în atenția producătorilor agricoli

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița îi informează pe producătorii agricoli că misterul de resort a lansat în dezbatere publică patru scheme de ajutor, ce urmează să fie aplicate anul acesta, respectiv:

Schema de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum

Beneficiarii pot fi din următoarele categorii: producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli societăţi agricole și producători agricoli persoane juridice.

Schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol

Beneficiarii pot fi: apicultori, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil la data depunerii cererii;

Schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate

Beneficiarii pot fi întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale.

Schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de usturoi înființată în toamna anului 2023 – primăvara anului 2024

Cererile de înscriere în program trebuie depuse începând cu data intrării în vigoare a actului normativ și până la cel târziu data de 20 mai a anului de cerere inclusiv.

Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii / propuneri / sugestii în termen de 10 zile de la data publicării (8 februarie 2024), pe adresa de e-mail: politici.agricole@madr.ro

De reținut! Specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița vă pot ajuta să întocmiți documentația necesară. Persoană de contact: Alexandra Ioana Pîrlea – expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene în cadrul CCIA Dâmboviţa. Telefon: 0751.153.703 sau 0769.617.752.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Colaborare România, Germania, Bulgaria și Polonia, în sprijinul lucrătorilor din agricultură și industria alimentară

Publicat

pe

Florin Istrate, consultant în cadrul Cooperativei „Valea Râului” din județul Dâmbovița și președinte al Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra”, a fost prezent, luna aceasta, la evenimentul de factură internațională „Săptămâna Verde” care s-a desfășurat la Berlin. Invitația a venit de la Federația Europeană a Sindicatelor din Agricultură. Pe lângă faptul că românii au avut posibilitatea să vadă cum se organizează o astfel de manifestare mamut, cu expoziții de utilaje, mașini, animale, produse agricole, au semnat, împreună cu omologii germani, bulgari și polonezi, un acord ce prevede constituirea unei structuri de sprijinire a lucrătorilor agricoli din cele patru state. Practic, se va crea un organism care să răspundă nevoilor de informare a celor care caută un loc de muncă în țările din Vest în domeniul agricol și al industriei alimentare. Urmează acum ca partea germană să elaboreze un proiect pe care îl va depune la Bruxelles pentru obținerea de finanțare pentru crearea rețelei de informare.

„Este un lucru excepțional. Practic, românii, bulgarii și polonezii care vor să plece la muncă în Germania, în agricultură, în abatoare sau în diferite alte tipuri de structuri economice ce țin de industria alimentară, vor avea posibilitatea, înainte de a face acest pas, să se informeze cu privire la locurile de muncă existente, contracte, condiții de salarizare, transport, masă, cazare și alte aspecte care țin de integrarea lor în acel sistem de lucru”, ne-a precizat Florin Istrate.

Președintele Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra” ne-a mai spus că a fost profund impresionat de amploarea evenimentului „Săptămâna Verde” de la Berlin, de numărul mare de participanți, de exponatele aduse acolo – tractoare, diferite tipuri de utilaje, produse agroalimentare, standuri foarte bine puse la punct.

„Am mai văzut ceva deosebit care, din păcate, la noi, când sunt astfel de evenimente, de târguri, nu se întâmplă. Expozițiile au fost vizitate de foarte mulți copii de diferite vârste. De la grădiniță până la liceu. Practic, erau introduși în această lume a agriculturii, a activităților specifice. Erau curioși să vadă tractoare, animalele aduse acolo, diferitele procese de obținere a produselor alimentare”, a adugat consultantul agricol Florin Istrate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite