Connect with us

ECONOMIE

Uniunea Europeană mută în mediul on-line deschiderea și gestionarea unei afaceri

Publicat

pe

Companiile vor avea posibilitatea de a fuziona sau de a se diviza, precum și de a se deplasa, mai ușor în cadrul pieței unice datorită noilor norme propuse de Comisia Europeană în data de 25 aprilie 2018. Acestea vor asigura, de asemenea, o mai bună protecție a drepturilor angajaților, vor preveni abuzurile fiscale și vor stimula potențialul de creștere al companiilor europene prin digitalizarea procesului de deschidere și gestionare a unei afaceri – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„De prea multe ori, companiile europene se află în imposibilitatea de a căuta oportunități de afaceri în străinătate.Îmi doresc să schimbăm această situație și să modernizăm normele privind dreptul societăților comerciale. În primul rând, îmi doresc ca firmele europene să dispună de mai multe soluții online, care să le permită să își diminueze costurile și să câștige timp. În al doilea rând, îmi doresc să le ofer antreprenorilor cinstiți posibilitatea de a-și alege locul în care să își desfășoare activitatea și modul în care își dezvoltă și își reorganizează afacerea”, a declarat Vera Jourová – comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen.

Propunerile se concentrează pe norme armonizate pentru:
– deplasarea, fuzionarea și divizarea societăților comerciale, însoțite de garanții solide împotriva abuzurilor, prin stabilirea unor proceduri comune aplicabile la nivelul UE;
– crearea societăților comerciale online, care vor permite companiilor să se înregistreze, să înființeze noi filiale sau să depună documente la Registrul Comerțului online; digitalizarea procesului de înființare a unei firme va contribui la creșterea eficacității și eficienței acestuia.

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa, partenerul tău de încredere pentru Start-Up Nation 2025!

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița îi informează pe tinerii antreprenori cu vârsta sub 30 de ani că mai sunt disponibile peste 20.000 de locuri la cursurile gratuite ce trebuie urmate pentru a putea accesa finanțare prin Programul Start-Up Nation 2025, derulat de Ministerul Economiei. Înscrierile se fac la următorul link: https://minimis.imm.gov.ro.

Prin Start-Up Nation 2025 se pot finanța cheltuieli pentru:
– achiziția de echipamente tehnologice (utilaje, instalații, echipamente informatice);
– achiziția de active necorporale (brevete, licențe, mărci comerciale);
– achiziția de mobilier și echipamente IT;
– costuri de promovare și publicitate;
– cursuri de formare profesională pentru antreprenori și angajați.

Dacă dorești să promovezi un proiect prin Start-Up Nation 2025, apelează cu încredere la specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița. Persoană de contact: Alexandra Ioana Pîrlea – expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene. Telefon: 0751.153.703 sau 0769.617.752.

„Domeniile eligibile pentru Start-Up Nation 2025 sunt numeroase, de la producție, industrii creative și servicii inovatoare la IT&C și comerț. Întreprinderile trebuie să activeze pe codurile CAEN specificate în Ghidul Solicitantului”, explică Alexandra Ioana Pîrlea.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Moment de referință. 45 de milioane de frigidere produse în fabrica de la Găești

Publicat

pe

Foto arhivă

Luna aceasta, Beko România (fost Arctic SA) a depășit pragul de 45 milioane de aparate frigorifice produse în fabrica din Găești, județul Dâmbovița, una dintre cele mai mari unități de producție din Europa continentală ale acestui grup economic. Rezultatul a fost posibil prin investiții constante și datorită celor peste 2.000 de angajați, care sunt asistați de 6 roboți colaborativi și 15 roboți industriali autonomi.

La Găești, se fabrică 57 modele de aparate frigorifice și peste 600 de produse derivate. 84% din producție se îndreaptă către 66 piețe internaționale, răspunzând așteptărilor în continuă creștere a consumatorilor din țări precum Germania, Franța, Italia sau Qatar.

„Electrocasnicele produse de Beko România în fabricile din Ulmi și Găești au în vedere eficiența utilizării resurselor, durabilitatea și reciclabilitatea, încă din faza de proiectare. Fiecare nouă generație integrează tehnologii inovatoare dezvoltate în centrele de cercetare și dezvoltare ale rețelei Beko și setează noi repere de performanță, reducând totodată consumul de resurse atât în timpul fabricației, cât și pe toată durata de viață a produselor. Beko dezvoltă deja produse care încorporează materiale reciclate sau alternative, iar toate produsele companiei sunt concepute pentru a facilita reciclarea la finalul ciclului de viață.

Investind constant în dezvoltare durabilă, Beko a dotat fabrica din Găești cu un sistem fotovoltaic de 2MWp și urmează ca în iulie 2025 să facă tranziția spre 100% energie verde certificată. În ceea ce privește reducerea impactului pe care îl are producția asupra mediului, consumul de apă per produs fabricat a fost redus cu 8% față de anul 2021, consumul de energie a fost redus cu 3% per produs, comparativ cu 2021, iar 100% din deșeurile generate sunt reciclate sau gestionate în regim controlat.

Prin alinierea la strategia globală de sustenabilitate a grupului Beko, fabrica din Găești are ca obiectiv reducerea cu 45% a consumului de apă și energie per produs fabricat, până în 2030 comparativ cu 2015, respectiv 2021, și eliminarea progresivă a emisiilor în următorii 25 de ani, până la atingerea neutralității pe întreg lanțul valoric în 2050″, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Beko România. 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite