Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Factura de apă şi canal în Voineşti este la jumătate faţă de restul judeţului Dâmboviţa!

Publicat

pe

Uite că se poate trăi şi fără operatorul unic Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa! A demonstrat că este aşa Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti. După desfiinţarea, prin explozie controlată, a Serviciului Public Judeţean de Apă şi Canal, edilul de la Voineşti a găsit rapid o societate autorizată, care a preluat administrarea reţelelor de apă şi canal din Voineşti.

Preţurile oferte îi fac, cu siguranţă, invidioşi pe târgovişteni, dar şi pe ceilalţi dâmboviţeni abonaţi la mamutul numit Compania de Apă. Voineştenii plătesc lunar pentru apa potabilă şi canalizare 5 lei mc, inclusiv TVA!

„Este un lucru deosebit pentru noi. Oamenii au văzut că am fost serioşi, preocupaţi să aducem în comună servicii bune şi la preţuri acceptabile. Faptul că, pentru un metru cub de apă şi canal se plăteşte doar 5 lei, a făcut ca numărul abonaţilor să crească. Astfel, de la 1.800 de branşamente pe care le aveam la 1 februarie 2018, am ajuns acum, în luna mai, la 2.000 şi tendinţa este de creştere. La canalizare, de la 200 de branşamente, avem acum 300. Pentru branşarea gospodăriilor la apă şi la canalizare, nu se percep taxe de branşare”, ne-a informat primarul Gabriel Dănuţ Sandu.

Fiindcă apa potabilă asigurată din puţurile de adâncime din Voineşti are un preţ mult mai mic, consumul s-a dublat. Plata serviciilor de apă şi canalizare se efectuează la un ghişeu deschis în cadrul Primăriei Voineşti. Regularizarea consumului se efectuează o dată la 3 luni. Cetăţenii au posibilitatea să plătească factura fie lunar, fie trimestrial. Nu există somaţii de plată. Toţi voineştenii s-au achitat de obligaţiile care le revin.

În aceste condiţii, ne-a mai spus Dănuţ Gabriel Sandu, firma desfăşoară serviciul pe profit. Operatorul local plăteşte taxele şi impozitele care îi revin la Primăria Voineşti.

„Ce pot să spun, atât noi, administraţia publică locală, cât şi cetăţenii suntem mulţumiţi de acest serviciu care ne este oferit. Abonaţii sunt din ce în ce mai mulţi, consumul mare, iar preţul mic”, a adăugat edilul de la Voineşti.

De bunul mers al activităţii la capitolul apă şi canal în comuna Voineşti se ocupă 14 angajaţi. Eventualele probleme apărute sunt rezolvate cu maximă operativitate.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Geo

    mai 18, 2018 at 9:00 am

    Felicitari dlui primar din Voinesti! Cei de la compania de apa Targoviste vor plati scump pentru ceea ce fac, pentru facturile umflate ilegal si pentru aroganta care o au fata de clienti. Cum este posibil ca un metru cub de apa uzata sa coste 90% din pretul unui metru cub de apa potabila? Ne credeti prosti? In Spania se plateste o simpla taxa de canal de 0.15 centi pe familie indiferent de cat este consumul. Acolo de ce se poate? Veti plati scump domnilor de la asa pompos zisa „compania” de apa Targoviste, Dambovita!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a deschis sesiune de finanțare pentru proiecte în domeniul sportiv

Publicat

pe

de

UAT Orașul Pucioasa invită persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiile constituite conform legii care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, să depună ofertă în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă, pentru domeniul: Sport .

1. Procedura aplicata pentru atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă a proiectelor din domeniile cultură/ sport/educație/culte/social pe anul 2023 este prevăzuta de art. 6 din Legea nr. 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general .
2. Sursa de finanțare a contractului și valoarea : Bugetul local, valoare totala 50 mii lei pentru domeniul : Sport
3. Durata proiectelor : 2023.
4. Data limita de depunere a propunerilor de proiect : 10.04.2023, ora 16.00
5. Adresa la care trebuie depuse propunerile de proiect: UAT Orașul Pucioasa, strada Fântânelor nr.7, Pucioasa, Dâmbovița
6. Data, ora și locul deschiderii propunerilor de proiect: 11.04.2023, ora 09.00, la sediul instituției.
7. Selecția și evaluarea proiectelor în vederea obținerii finanțării nerambursabile se va face de către comisia de evaluare , în perioada 11.04.2023 – 20.04.2023.
8. Regulamentul privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al U.A.T. Orașul Pucioasa pentru activități nonprofit de interes local, precum și toate documentele necesare și formularistica aferentă se regăsesc pe site-ul propriu al U.A.T. Oraș Pucioasa : www.primariapucioasa.ro.

PRIMAR,
Ing.Ana Constantin Emilian

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Programul Județean de Dezvoltare Locală și-a pornit motoarele și în 2023

Publicat

pe

Dezvoltarea socio-economică și edilitară este una dintre preocupările esențiale ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița. Pentru asigurarea acestui deziderat important, Corneliu Ștefan a inițiat Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), singurul proiect de acest tip lansat în România. Un instrument de finanțare pentru administrațiile publice locale, care vor să-și dezvolte infrastructura la toate capitolele.

În cadrul conferinței de presă în care a anunțat pornirea motoarelor PJDL 3, Corneliu Ștefan a spus că acest program, prin care o unitate de administrație județeană cofinanțează proiectele de infrastructură rutieră, de apă și canal și diferite investiții ale primăriilor în sănătate, cultură, sport, mediu, este unic în România. Și, ce este mai important, a înregistrat și rezultate notabile.

 

„Din 2021, susținem zeci de lucrări din comunele, orașele și municipiile județului. Prin sumele pe care le alocăm împreună prin PJDL, degrevăm bugetele locale de anumite cheltuieli, iar banii pot fi folosiți pentru alte proiecte de investiții în comunitățile dâmbovițene.

În sesiunile 2021 și 2022, au fost semnate 104 contracte de finanțare cu 58 de primării. Valoarea totală a proiectelor fiind de 224.000.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița alocând aproximativ 91.000.000 de lei cotă sa de cofinanțare.

Au fost finalizate 39 de proiecte, pentru care Consiliul Județean Dâmbovița a decontat 33.000.000 de lei. Anul acesta, prin PJDL 2023, vom putea asigura cofinanțări pentru proiecte în valoare totală de 30.000.000 de lei” a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan a prezentat jurnaliștilor situația proiectelor investiționale materializate prin PJDL în sesiunile de finanțare 2021-2022.

Astfel, în prima etapă a Programului Județean de Dezvoltare Locală au fost semnate 61 de contracte cu unitățile administrativ teritoriale, respectiv 31 pentru modernizarea de drumuri, 9 pentru înființarea de baze sportive,5 pentru amenajarea de șanțuri,5 asocieri pentru dotarea cabinetelor medicale și construirea de dispensare, 4 contracte de modernizare și construire poduri, 3 pentru canalizare, 2 de amenajare centre civice, un contract pentru amenajare centru cultural și unul pentru realizarea de rețea de apă. Valoarea totală a proiectelor implementate se ridică la aproape 136.000.000 de lei.vConsiliul Județean Dâmbovița a asigurat pentru reușita investițiilor aproximativ 55.000.000 de lei. 25 de investiții cofinanțate de Consiliul Județean au fost definitivate, iar alte 35 sunt în diferite stadii de execuție sau în procese de alcătuire a documentației.

Prin PJDL, sesiunea 2022, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a încheiat 43 de contracte de finanțare cu 33 de primării. Proiectele au vizat 20 de modernizarea de drumuri, 14 pentru înființarea de baze sportive, 3 contracte de modernizare și construire poduri, pentru dotarea cabinetelor medicale și construirea de dispensare au fost 2 asocieri și câte 1 contract pentru rețele de apă, canalizare, amenajare centru civic și înființare zonă de agrement și de petrecere a timpului liber. Valoarea proiectelor este de aproape 88.000.000 de lei. Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat aproximativ 36.000.000 de lei. 14 investiții cofinanțate de Consiliul Județean au fost finalizate iar alte 29 de obiective se află află în lucru sau în proceduri de întocmire a documentației sau de achiziție.

La conferința ce a avut ca temă demararea PJDL 3 alături de președintele Corneliu Ștefan au mai fost prezenți vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și secretarul general al județului – Dan Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats