ACTUALITATE
Ion Nilă, profesorul de milioane din judeţul Dâmboviţa!

Comunitatea dascălilor din Dâmboviţa poate fi mândră de faptul că un cadru didactic, un profesor din judeţ, a fost premiat de o prestigioasă organizaţie neguverna mentală – Junior Achievement, numărându-se printre cei 12 pedagogi selectaţi la nivel naţional pentru a fi recompensaţi pentru meritele deosebite în cadrul Galei „Profesori de milioane”.
Respectiva organizaţie, finanţată de Congresul Statelor Unite ale Americii, sărbătoreşte 25 de ani de activitate în România. Procesul de selecţie a profesorilor de milioane a fost unul deosebit de riguros. Festivitatea de decernare a premiiilor a avut loc miercuri – 23 mai 2018, într-un cadru deosebit, la Ateneul Român din Bucureşti.
„Este o distincţie care mă onorează. Este o încununare a eforturilor pe care le-am depus pe târâmul educaţiei, în dezvoltarea unor proiecte constructive, utile comunităţii, şcolii, în lupta cu ignoranţa, cu incapacitatea unora de a înţelege că fiecare om are un rost în viaţă, că toţi copiii, indiferent de condiţia socială, au dreptul la educaţie, la o fărâmă de viitor, la un sens şi o direcţie în viaţă”, a declarat, pentru incomod-media.ro, prof. Ion Nilă, directorul Liceului Tehnologic „Marin Grigore Năstase” din Tărtăşeşti.
Profesorul de milioane Ion Nilă a fost însoţit la Bucureşti de mai multe cadre didactice şi de elevi de la şcoala pe care o coordonează. Mesajele de felicitare pentru Ion Nilă au curs pe reţelele de socializare.
„Vă felicităm, domnule director, pentru premiul «Profesor de milioane», care arată bogata și frumoasă activitate desfășurată de-a lungul anilor, dar și faptul că ați știut să creați la Liceul Tehnologic Tărtășești, după cum spuneți mereu, o școală cu față umană!”.
ACTUALITATE
Elev din Târgoviște, performanță remarcabilă la informatică

Vlad Alexandru Duțu, elev în clasa a VI-a B la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște, s-a calificat la Olimpiada Națională de Informatică. Determinarea, curiozitatea și dorința de autodepășire l-au propulsat printre cei mai buni elevi din țară la informatică.
Vlad se pregătește la Centrul de Excelență Dâmbovița, sub îndrumarea prof. Rafira Anca Mihaela, iar la clasă este coordonat de prof. Badea Camelia.
„Felicităm atât elevul, cât și profesorii săi pentru această realizare de excepție și îi dorim mult succes la faza națională! Suntem convinși că va face o figură frumoasă și va demonstra, încă o dată, că perseverența și excelența merg mână în mână”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgoviște.
ACTUALITATE
17 și 18 martie 2025: Simulare Evaluare Națională

4 292 de elevi de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor susține, în zilele de 17 și 18 martie 2025, simularea Evaluării Naționale în 111 centre, după următorul calendar:
– Simulare Limba şi literatura română: 17 martie 2025
– Simulare Matematică: 18 martie 2025
– Înregistrarea rezultatelor în aplicația informatică SIIIR – 31 martie.
Probele încep la ora 09:00, iar accesul elevilor în sala de clasă va fi permis până la ora 08:30.
„Pe parcursul simulării se vor respecta toate procedurile specifice examenului. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Monitorizarea audio-video este obligatorie.
Elevii de clasa a VIII-a primesc subiecte tip broșură și au posibilitatea să solicite pagini suplimentare, care sunt capsate de către profesorii asistenți la predarea lucrării. Fiind subiect tip broșură, pe care elevii scriu rezolvările, acestea nu pot fi luate de elevi la încheierea probei.
Conform Procedurii MEC, după finalizarea probei, asistenții scanează lucrarea, verifică dacă numărul paginilor scanate corespunde cu numărul paginilor lucrării în format fizic și cu numărul de pagini trecut în procesul-verbal de predare-primire al acesteia, precum și gradul de lizibilitate al lucrării scanate, o încarcă și o marchează în platforma destinată evaluării digitalizate. Anul acesta sunt implicați peste 340 de profesori scanatori în centrele organizate la nivelul județului.
Evaluarea lucrărilor este realizată exclusiv în format digital, fără acces direct la documentele fizice, fiind selectați peste 300 de profesori evaluatori pentru cele două discipline de examen. Rezultatele obținute de elevi la simularea EN VIII 2025 nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii Ministerului Educației și Cercetării, comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților”, se precizează într-un comunicat transmis de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.
Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Doliu la Spitalul Județean din Târgoviște. A trecut în neființă medicul pediatru Mihaela Pohoață. Dumnezeu să o odihnească în pace!
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Informare Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița
-
Giurgiuacum 22 de ore
Un tânăr de 19 ani a decedat și alți doi au fost răniți într-un accident rutier pe DN5D
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Jandarm, împușcat în cap din greșeală în timpul unui exercițiu de noapte la Centrul de la Ochiuri
-
ADMINISTRAŢIEacum 6 zile
Malu cu Flori: Proiectele pentru dezvoltarea comunei se bazează pe finanțările nerambursabile
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Filozoful George Bondor a pășit dincolo brusc și violent. Dumnezeu să-l odihnească!
-
Argeșacum 4 zile
Accident cu cinci victime în Dârmănești, la intersecția cu Drumul Morii
-
Prahovaacum 5 zile
Comisar șef de poliție și-a luat viața la 43 de ani, înfigându-și un cuțit în piept