Connect with us

ACTUALITATE

BABEL 2018: „Carmen”, un recital al forţei şi sensibilităţii actorului!

Publicat

pe

Festivalul Babel, care îl are ca rege, anul acesta, pentru şapte zile, pe măria sa Gestul, element de bază, primordial, suflu al artei teatrale, a debutat, aseară, după deschiderea oficială, cu spectacolul „Carmen”, după nuvela scriitorului francez Prosper Merimee, în regia armeanului Suren Shaverdyan, cel care a pus în scenă la Târgovişte şi piesa Othello, primită cu aplauze de publicul din ţară şi din străinătate şi care a cucerit numeroase premii la festivalurile de artă dramatică.

Nici nu se putea da startul mai bine maratonului artistic! Carmen este un excelent spectacol al gestului, al muzici şi luminii, al elementelor sugestive. Cuvântul a contat mai puţin în concepţia regizorului Suren. Replicile uşoare, doar ca elemente de legătură, ca motto-uri traductibile pentru reprizele de cavalcadă artistică.

O poveste de dragoste în care pasiunea a năvălit pe scenă, s-a revărsat asupra publicului, prin forţa expresivităţii artistice, prin coregrafie şi scenografie, prin gest, ca suprem argument, creându-se ceea ce se cheamă limbajul universal de percepţie al unor trăirii, al unor stări sufleteşti, al vieţii.

Un casting pentru distribuirea rolurilor în piesă, repetiţiile şi punerea în scenă au dus la conturarea poveştii de dragoste dintre Carmen şi regizorul Don Jose, interpretat vulcanic de Liviu Cheloiu.

Regizorul Suren Shahverdyan a reuşit, şi de această dată, să îi lase pe actori să se dezlănţuie pe scenă, neabrutizaţi sau înconjuraţi de prea multe elemente de decor care să le umbrească jocul, evoluţia. Aerul lor a fost doar scena.

Publicul nu a urmărit doar un spectacol, o poveste de dragoste sfârşită dramatic, ci şi un recital al forţei şi sensibilităţii actorului.

PROGRAM BABEL – MARŢI, 5 IUNIE 2018
10:00 – Sala Oglinzilor, Mediatronic theatre, workshop de Dimitri Aryupin, blackSKYwhite, Rusia; 3h
11:00 – Foaier, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitați; deschise publicului)
17:45 – Sala Mare, La Magnifica Illusione (Magnifica Iluzie), regia: Andrea Paolucci, Teatro dell’Argine, Italia; 1h
19:15 – Casa Sindicatelor, Regele Lear, regia: Dumitru Acriș, Kurgan Teatr, Rusia; 2h 30min. (cu pauză)
22:00 – Sala Mare, Perhaps, Perhaps… Quizas (Poate… poate), regia: Gabriela Muñoz, Mexic; 1h
22:00 – Piața Mihai Viteazul, Eunika in Circus Land (Eunika în Țara Circului), după Alice în Țara Minunilor, Scena Kalejdoskop, Polonia; 1h

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa prezintă firmelor prima soluție de plată instanță a avansului salarial

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița organizează, miercuri – 22 septembrie 2021, la sediul instituției, de la ora 12:00, o întâlnire în cadrul căreia vor fi prezentate agenților economici din județ Salarium – prima soluție de plată instantă a avansului salarial și de educație financiară din România. Platforma a fost lansată la începutul acestui an

Companiile care optează pentru această soluție vor reduce la zero birocrația asociată avansurilor din salariu – fără cereri, hârtii, aprobări, transferuri individuale – și impactul asupra fluxului de numerar. În cazul angajaților, este nevoie doar de instalarea unei aplicații pe smartphone pentru a putea gestiona propriul salariu, așa cum consideră.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Anunț începere implementare proiect „Înființare Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice Cornești”

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT