Connect with us

Prahova

8.000 de pasionaţi de echitaţie s-au întâlnit la „Karpatia Pony Show”, în Prahova

Publicat

pe

Călăreți din România, 8 țări europene și din Statele Unite ale Americii, cascadori și acrobați, 70 de cai și 30 ponei și-au dat întâlnire la cea de-a două ediție a Karpatia Pony Show, eveniment ce s-a desfășurat între 1-3 iunie, pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti, Prahova.

Cu un program dinamic și spectaculos, ce s-a desfășurat concomitent pe două arene (în care au alternat competiții naționale și internaționale de călărie cai și ponei, working equitation, show-uri de dresaj natural, djighit, demonstrații cu cai de film, parade cu ponei, acrobații ecvestre), Karpatia Pony Show a reunit 8.000 de spectatori, copii și adulți pasionați de echitație și dornici de numeroase activități în aer liber, agrement cu cai și ponei).

Programul sportiv al competiției a cuprins mai multe competiții ecvestre, noutatea absolută a ediției din acest an fiind Concursul Hipic Internațional Universitar „Cupa Națiunilor”, organizat împreună cu Forul de Profil Internațional Universitar AIEC. Concursul, ce face parte dintr-un circuit internațional, a adus cele mai multe medalii echipei Germaniei. Marea câștigătoare a probelor de dresaj, sărituri peste obstacole și proba combinată a fost anul acesta călăreață Alexandra von der Leyen. Medalii și trofee au mai revenit călăreţilor și echipelor din Spania, Belgia, Elveția, Irlanda și Marea Britanie. Călăreții participanți au concurat pe cai românești și au avut la dispoziție 5 minute înainte de fiecare proba pentru a se acomoda cu caii trași la sorți.

Concursul pentru Ponei a adus laolaltă călăreţi adulți, adolescenți și copii, ce au participat cu 30 de ponei de diferite dimensiuni, rase şi vârste la probele de dresaj, obstacole și atelaje. Reprezentanții raselor de ponei Connemara, Apaloosa, Welsh, Hafflingen, Brittish Spotted, Shetland, ponei olandez, cu nume “exotice” (Puppy, Polbay de Liberty, Little Snow, Bolero, Frodo, Caliope, Dodo Busuioc, Anoushka van de Wanberg) au făcut deliciul publicului în cele trei zile de concurs, la marea paradă a raselor de ponei, la concursul de împletit coame și cozi.

Publicul a descoperit cu această ocazie și o disciplină mai puțin cunoscută în România, Working Equitation cu probele dresaj, stil și viteză, căreia i s-a acordat o atenție specială la Karpatia Pony Show. Cei prezenți au fost încântați de concursul de atelaje pentru ponei cu probele maraton, conuri și dresaj la care au participat ponei din diferite rase și driveri pricepuți, dar și de atelierele susținute de potcovari.

Concursul Naţional de Probă Completă (CCN), pentru călăreţi intro, novici şi pre-novici a inclus probele de dresaj, sărituri peste obstacole și proba de cross-country (sărituri peste obstacole naturale), ce a funcţionat ca stagiu de pregătire pentru evenimentul internaţional Karpatia Horse Show, ce va avea loc între 28-30 septembrie tot pe Domeniul Cantacuzino, Prahova. Cele mai multe medalii i-au revenit lui Călin Nemeș de la Universitatea Cluj. Alte medalii de aur le-au revenit călăreţilor Florian Haida Sofia, Voropaeva Kseniia din Rusia, Sandra Takacs, Vasile Teanc, Catalin Ferencz. În cadrul evenimentului Karpatia Pony Show, un premiu special dedicat debutanților a fost acordat unui concurent în vârstă de 61 de ani care a călărit pe un cal în vârstă de 20 de ani.

În paralel cu spectacolul ecvestru, spectatorii au participat la ateliere creative și de reciclare, s-au distrat într-un Aventura Park, unde au descoperit un labirint uriaș, un amplu spațiu senzorial pentru a percepe domeniul și varietatea de texturi prezente, tir cu arcul, tir cu pușcă airsoft, bungee, traversare cu tiroliana și au explorat o zona de relaxare cu suveniruri, produse handmade.

Cei mici au descoperit călăria, într-o zona dedicată agrementului cu cai și ponei, dar și show-urile de djighit (acrobații inspirate din tehnici de calorie mongole).

Evenimentul ecvestru a fost întregit și de un show de cascadorie cu cai de film, organizat de Vali Vasilescu, unul dintre cei mai apreciați cascadori ai momentului, care a adus în atenția publicului spectacolele “Basme cu cai”. Acesta ne-a propus și o demonstrație cu păsări de pradă, iar Asociația Județeană de Sport Columbofil Prahova a avut o expoziție de porumbei premiați la diferite show-uri. Unul dintre cele mai appreciate show-uri a fost cel susținut de Leonard Sumlea care i-a fascinat pe cei prezenți cu demonstrații de Mondioring cu câini din rasele ciobănesc Belgian, Malinois, foxterier cu par neted. Acesta a prezentat exerciții cu sărituri, comenzi la distanță și atacuri controlate cu atentatori specializați de ring. În paralel au mai avut loc demonstrații de arte marțiale de contact, kick boxing, arte marțiale mixte, K1.

Concursul Karpatia Pony Show a fost organizat împreună cu Federația Ecvestră Română și Fundaţia Cantacuzino Floreşti.

Foto: Stefan Stoica şi Radu Bogdan

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Consilierii de la Ploiești au respins eșalonarea datoriei pe care Chindia Târgoviște o are către Stadionul „Ilie Oană”

Publicat

pe

Sursa foto: observatorulph.ro

Chindia Târgoviște are ceva probleme cu datoriile. Misiunea lui Gabriel Boriga, deocamdată, și nu se știe cât va rezista, nu este aceea de a face performanță, ci de a corecta greșelile altora care și-au luat picioarele la spinare, și să plătească la datorii.

La Ploiești, aleșii municipali au avut în lucru, la ultima ședință de Consiliu Local, un Proiect de Hotărâre introdus suplimentar ce viza încheierea unui protocol de eșalonare la plată a datoriei pe care Chindia Târgoviște o are de plătit pentru închirierea Stadionului Ilie Oană pentru disputarea meciurilor și pentru antrenamente în perioada în care stadionul Eugen Popescu din Târgoviște s-a afla în lucrări de modernizare.

În proiect se prevedea eșalonarea sumei de 188.914 lei privind debitul principal până la data de 13.06 2023, plus majorările aferente în sumă de 28.040,86 de lei. Eșalonarea conform proiectului ar fi trebuit să se facă pe o perioadă de 4 luni, începând cu aprilie 2024, în patru rate lunare. Primele trei rate de câte 54.238 lei fiecare, iar ultima în sumă de 54.240,86 lei.

Reprezentanții CSM Ploiești prezenți la ședință i-au informat pe aleși că la instanțele de judecată s-a aflat un proces privind recuperarea datoriilor. Le-au mai comunicat consilierilor și faptul că AFC Chindia Târgoviște a achitat, deja, o primă rată. Din păcate, Proiectul de hotărâre privind protocolul de eșalonare a datoriei Chindiei a fost respins, cu un vot pentru, 13 abțineri și două voturi împotrivă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

O importantă companie din Turcia va investi la Ploiești

Publicat

pe

Sursa foto: Borusan Boru

Municipiul Ploiești, aflat la câțiva pași de județul Dâmbovița, se dezvoltă economic într-un ritm alert. Avantaj mare au prahovenii cu rețeaua de drumuri și căi ferate care străbat județul, bine puse la punct și care fac legătura rapid, în condiții de trafic bun, cu zone importante ale țării: Moldova, Transilvania, prin Brașov, Galați, Brăila, și, nu în ultimul rând, cu Bucureștiul. Sistemul de autostrăzi care duce spre Capitală se află într-o continuă dezvoltare. De aici și atracția pentru o serie de investitori puternici.

Mai nou, la Ploiești, va construi capacități de producție cel mai mare fabricant de țevi din Turcia – Borusan Tube Products SA. Pentru început, am aflat că vor fi create 57 de locuri de muncă. Firma turcă a cumpărat deja o suprafață de 23.000 mp teren în apropiere de Ploiești, pe care va demara construcția fabricii de țevi.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite