Conectați-vă cu noi

Prahova

8.000 de pasionaţi de echitaţie s-au întâlnit la „Karpatia Pony Show”, în Prahova

Publicat

pe

Călăreți din România, 8 țări europene și din Statele Unite ale Americii, cascadori și acrobați, 70 de cai și 30 ponei și-au dat întâlnire la cea de-a două ediție a Karpatia Pony Show, eveniment ce s-a desfășurat între 1-3 iunie, pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti, Prahova.

Cu un program dinamic și spectaculos, ce s-a desfășurat concomitent pe două arene (în care au alternat competiții naționale și internaționale de călărie cai și ponei, working equitation, show-uri de dresaj natural, djighit, demonstrații cu cai de film, parade cu ponei, acrobații ecvestre), Karpatia Pony Show a reunit 8.000 de spectatori, copii și adulți pasionați de echitație și dornici de numeroase activități în aer liber, agrement cu cai și ponei).

Programul sportiv al competiției a cuprins mai multe competiții ecvestre, noutatea absolută a ediției din acest an fiind Concursul Hipic Internațional Universitar „Cupa Națiunilor”, organizat împreună cu Forul de Profil Internațional Universitar AIEC. Concursul, ce face parte dintr-un circuit internațional, a adus cele mai multe medalii echipei Germaniei. Marea câștigătoare a probelor de dresaj, sărituri peste obstacole și proba combinată a fost anul acesta călăreață Alexandra von der Leyen. Medalii și trofee au mai revenit călăreţilor și echipelor din Spania, Belgia, Elveția, Irlanda și Marea Britanie. Călăreții participanți au concurat pe cai românești și au avut la dispoziție 5 minute înainte de fiecare proba pentru a se acomoda cu caii trași la sorți.

Concursul pentru Ponei a adus laolaltă călăreţi adulți, adolescenți și copii, ce au participat cu 30 de ponei de diferite dimensiuni, rase şi vârste la probele de dresaj, obstacole și atelaje. Reprezentanții raselor de ponei Connemara, Apaloosa, Welsh, Hafflingen, Brittish Spotted, Shetland, ponei olandez, cu nume “exotice” (Puppy, Polbay de Liberty, Little Snow, Bolero, Frodo, Caliope, Dodo Busuioc, Anoushka van de Wanberg) au făcut deliciul publicului în cele trei zile de concurs, la marea paradă a raselor de ponei, la concursul de împletit coame și cozi.

Publicul a descoperit cu această ocazie și o disciplină mai puțin cunoscută în România, Working Equitation cu probele dresaj, stil și viteză, căreia i s-a acordat o atenție specială la Karpatia Pony Show. Cei prezenți au fost încântați de concursul de atelaje pentru ponei cu probele maraton, conuri și dresaj la care au participat ponei din diferite rase și driveri pricepuți, dar și de atelierele susținute de potcovari.

Concursul Naţional de Probă Completă (CCN), pentru călăreţi intro, novici şi pre-novici a inclus probele de dresaj, sărituri peste obstacole și proba de cross-country (sărituri peste obstacole naturale), ce a funcţionat ca stagiu de pregătire pentru evenimentul internaţional Karpatia Horse Show, ce va avea loc între 28-30 septembrie tot pe Domeniul Cantacuzino, Prahova. Cele mai multe medalii i-au revenit lui Călin Nemeș de la Universitatea Cluj. Alte medalii de aur le-au revenit călăreţilor Florian Haida Sofia, Voropaeva Kseniia din Rusia, Sandra Takacs, Vasile Teanc, Catalin Ferencz. În cadrul evenimentului Karpatia Pony Show, un premiu special dedicat debutanților a fost acordat unui concurent în vârstă de 61 de ani care a călărit pe un cal în vârstă de 20 de ani.

În paralel cu spectacolul ecvestru, spectatorii au participat la ateliere creative și de reciclare, s-au distrat într-un Aventura Park, unde au descoperit un labirint uriaș, un amplu spațiu senzorial pentru a percepe domeniul și varietatea de texturi prezente, tir cu arcul, tir cu pușcă airsoft, bungee, traversare cu tiroliana și au explorat o zona de relaxare cu suveniruri, produse handmade.

Cei mici au descoperit călăria, într-o zona dedicată agrementului cu cai și ponei, dar și show-urile de djighit (acrobații inspirate din tehnici de calorie mongole).

Evenimentul ecvestru a fost întregit și de un show de cascadorie cu cai de film, organizat de Vali Vasilescu, unul dintre cei mai apreciați cascadori ai momentului, care a adus în atenția publicului spectacolele “Basme cu cai”. Acesta ne-a propus și o demonstrație cu păsări de pradă, iar Asociația Județeană de Sport Columbofil Prahova a avut o expoziție de porumbei premiați la diferite show-uri. Unul dintre cele mai appreciate show-uri a fost cel susținut de Leonard Sumlea care i-a fascinat pe cei prezenți cu demonstrații de Mondioring cu câini din rasele ciobănesc Belgian, Malinois, foxterier cu par neted. Acesta a prezentat exerciții cu sărituri, comenzi la distanță și atacuri controlate cu atentatori specializați de ring. În paralel au mai avut loc demonstrații de arte marțiale de contact, kick boxing, arte marțiale mixte, K1.

Concursul Karpatia Pony Show a fost organizat împreună cu Federația Ecvestră Română și Fundaţia Cantacuzino Floreşti.

Foto: Stefan Stoica şi Radu Bogdan

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PLOIEŞTI: Omagiu lui Caragiale, la 106 ani de la trecerea în eternitate

Publicat

pe

Sursa foto: www.raduciobanu.ro

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti (str. Kutuzov nr.1) organizează, vineri – 22 iunie 2018, de la ora 10:00, un eveniment omagial dedicat genialului dramaturg român care ne-a dăruit o operă cu caracter profund moralizator, în care a surprins cu acuratețe tipologii umane actuale și astăzi.

Vor participa membrii trupelor de teatru laureate la cea de-a XXI-a ediție a Concursului interjudețean de interpretare artistică a personajelor caragialiene „Caragiale, contemporanul nostru”.

Micii actori vor porni într-o paradă a costumelor de epocă spre bustul scriitorului de pe Bulevardul Independenței, unde vor pune în scenă câteva dintre operele dramaturgului. De asemenea, elevi de la Palatul Copiilor Ploiești – clasa de chitară clasică și cei de la „Zonta Club Ploiești” vor susține un scurt moment artistic.

În semn de respect pentru prozatorul considerat de George Călinescu cel mai mare dramaturg român, se vor depune flori la statuile lui Ion Luca Caragiale din curtea muzeului care îi poartă numele și de pe Bulevardul Independenței din Ploiești, orașul copilăriei sale.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din Prahova celebrează „Ziua universală a iei”. Vezi programul!

Publicat

pe

Vineri – 22 iunie 2018, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova organizează, de la ora 11:00, spectacolul de canto şi dansuri populare „Ce frumoasă ești, măreață cămașă, mândrIA Prahovei!”, dedicat „Zilei universale a iei” (24 iunie). Invitaţi speciali: Grupul Folcloric „Trandafirul” – coordonator prof. Cristina Nicoleta Stănescu şi Ansamblul „Rapsodia Prahovei” – coordonator prof. Sorin Petre.

Evenimentul, ajuns la cea de-a IV-a ediţie, cuprinde o pledoarie pentru IE, o microexpoziție de cămăși și costume tradiționale românești datând de la începutul secolului al XX-lea şi o prezentare a portului prahovean.

Vizitatorii care vor veni la muzeu îmbrăcați în cămașă populară au acces gratuit în expozițiile tematice.

„Ziua universală a iei” va fi celebrată şi în cadrul altor muzee din judeţul Prahova, după următorul program:

22 iunie 2018
♦ Muzeul „Casa Domnească” Brebu, ora 11:00 – Expoziţie temporară: „Portul Iei de la Brebu – Sava Henţia 1901”,
– participă elevi ai Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Brebu.
♦ Muzeul de Etnografie a Văii Teleajenului, Vălenii de Munte, ora 11:00 – „Mândră ie românească”,
– moment artistic susţinut de elevi ai Liceului Tehnologic Mâneciu

23 iunie 2018
♦ Muzeul „Conacul Pană Filipescu”, Filipeștii de Târg, ora 11:00 – „Ecoul tricolor al portului şi datinilor străvechi”, ediţia a II-a
– în colaborare cu Primăria Filipeştii de Târg

24 iunie 2018
♦ Muzeul „Conacul Bellu” Urlați, ora 10:00 – Matineu muzeal „Baronul Alexandru Bellu – iubitor al iei româneşti”
– în colaborare cu prof. Anamaria Grigoraş – Şcoala „Cănuţă Ionescu” Urlaţi
♦ Muzeul „Crama 1777”, Valea Călugărească, ora 17:00 – „Sânziene, cununa soarelui, cicoarea cerului”,
– în colaborare cu Ansamblul folcloric „Strugurelul” Valea Călugărească.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!