Connect with us

Dâmboviţa

DEPUTAT: Urmărim să avem o justiţie independentă, profesionistă!

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, consideră că participarea celor 13.000 de dâmboviţeni la marele miting naţional organizat de PSD împotriva abuzurilor, împotriva statului paralel, în data de 9 iunie, a reprezentat un semn clar de implicare, de curaj. Au arătat că le pasă de ceea ce s-a întâmplat şi se mai întâmplă, din păcate, în societatea românească!

„Mitingul a fost un semnal clar pentru toate instituţiile statului că abuzurile trebuie să înceteze, că legea trebuie să fie egală pentru toţi, că trebuie să fie respectată atât în literea cât şi în spiritul ei. Legea nu se aplică după bunul plac al unora sau altora, în funcţie de interes, aşa cum procedează preşedintele Klaus Iohannis, care nu respectă deciziile Curţii Constituţionale sau le respectă doar atunci când îi convin”, a declarat Claudia Gilia.

Spune parlamentara că PSD a arătat la mitingul desfăşurat la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, are susţinere puternică în rândul populaţiei şi că este interesat să protejeze cetăţenii României în faţa oricăror abuzuri.

„Fac parte din comisia comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei. Obiectivele pe care le urmărim în această comisie sunt de a avea o justiţie independentă, ne dorim o justiţie profesionistă, dar, cel mai important, spun eu, este ca drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor să se afle pe primul loc, să fie respectate. Abuzurile la care am asistat cu toţii, în ultimul timp, să fie stopate”, a precizat Claudia Gilia.

Deputata PSD critică opoziţia liberală, care, în lipsa unor proiecte, a unor soluţii viabile, atacă continuu guvernarea, măsurile implementate de aceasta, ba chiar a iniţiat o moţiune de cenzură bazată pe articole de presă, de opinie, fără cifre credibile, care, în opinia demnitarei social-democrate, va ţine legislativul, ţara, în conflicte şi discuţii sterile.

„Opoziţia nu înţelege că majoritatea populaţiei a ales programul de guvernare al PSD şi nu altul. Nu se va pomeni nicăieri de proiectele de finanţate de guvern prin PNDL 2, proiecte pentru susţinerea comunităţilor, proiecte care sunt în beneficiul cetăţenilor. Sunt proiecte de milioane de euro care vor veni pentru construcţia de drumuri, de şcoli, de dispensare, pentru reţele de apă şi de canalizare, pentru sprijinirea tinerilor în vederea unei calificări profesionale sau pentru găsirea unui loc de muncă”, a mai spus Claudia Gilia.

Parlamentara PSD îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis, care se lăuda în campania electorală că va tace şi va face.

„În ultima vreme, vorbeşte şi nu face. În schimb, PSD se va concentra pe implementarea proiectelor de investiţii, nu va căuta scandal, va fi echilibrat şi va depune toate eforturile pentru a duce la îndeplinire ceea ce a promis oamenilor”.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  iunie 18, 2018 at 9:37 pm

  minciuni peste minciuni la căpătîiul Mitzurei, Dumnezeu s-o ierte!, asta spune profa aici
  iar cînd îmi spui că „majoritatea populației” este reprezentată de cei 18% cu care s-a adjudecat puterea, atenționez că „majoritatea poporului” este alta
  aici nu mai e vorba de „drepturile omului”, ci de niște infractori parlamentari care ne-au „fericit” cu „justiția infractorilor” și un nou „stat de drept original”
  „Blestemul” lui Ernest Maftei să vă ajungă, gloabe! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”, un film-simbol pe care nu ar trebui să-l ratezi!

Publicat

pe

Aseară. Cinematograful Independența din Târgoviște. O premieră cinematografică. „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”. Un film impresionant, în care joacă și actorul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, Liviu Cheloiu. Spectatori mulți, dar nu destui! În vremurile Netflixului, este probabil greu să mai aduci omul în sala de cinema.

Totul pleacă de la o poveste pe care bătrânul comisar Popilian i-o relatează marelui sculptor Constantin Brâncuși, în preajma șantierului unde se înălța printre schele „Coloana Infinitului”. La final, comisarul pleacă alene, ca un vis, spre Poarta Sărutului, pregătindu-se să intre parcă într-o fantă a timpului…

Producătorii au numit pelicula a fi una istorică. Este prin esență, prin momentul dramatic surprins, prin relatarea unui eveniment unic, eroic, cu accente de patriotism. Dar, filmul nu este musai istoric, ci unul care prezintă mai multe ecuații existențiale. Tare de caracter, de nație, mult umor, ironie, moravuri, caracteriologie neaoș românească, tradiție, curajul acelea simplu, naiv. Naturalețea unei comunități care trăiește între arhaic și modern.

Eroismul născut din întâmplare și necesitate, tratat firesc, normal, ca o prelungire apărută brusc în existența de zi cu zi și căreia trebuie să îi faci față cu orice mijloace. Chiar improvizând! Vezi scena când toată suflarea orașului pune mâna pe armele uitate într-un depozit al muzeului orășenesc de vreo 40 de ani, de pe vremea războiului din 1877, și, fără nicio umbră de teamă, pornesc spre pod, pentru a opri intrarea în oraș a trupelor austro-ungare înarmate și echipate ca la carte.

Ba ca să fie complexul identității noastre complet, au luat cu ei și lăutarii. Nu să tragă cu arma, ci să cânte la instrumentele lor. Folclor, bineînțeles! Să audă nemții, printre șuierul gloanțelor, că românii au ieșit la bătălie, veseli, fără teamă, neabandonând firescul vieții, obișnuitul.

Nevoia i-a adunat acolo pe localnici, pe cercetașii în sufletul și trupurile cărora abia mijise adolescența. Eroismul lor este unul întâmplător, curat. A fost adus la pod și un tun. La fel de bătrân ca și puștile! Cu zgomotul lui, i-au speriat pe nemți. Ghiulele, lipsă!

Nu am mai văzut de mult timp un film românesc în care să fie concentrate atâtea forțe umane. Un film cu accente istorice nu poate fi realizat într-un apartament sau pe un colț de stradă sau de parc. Este nevoie de mai multe locații, figurație suficientă, decor adecvat, cazarmamentul necesar scenelor de război.

Filmul nu are un interpret principal. Un erou care duce greul de la început până la sfârșit. Aici, parcă întreaga comunitate se află în prim-plan. De la cercetași, la comisarul Popilian, oamenii din oraș, până la Fane Nebunu’ care se afla mereu cu polițiștii pe urmele sale. În final, și acesta, în mâinile nemților, unde a ajuns prin voia sa, pentru a-i abate pe cotropitori de la planurile lor, afișează o doză de patriotism…

Se poate identifica în film și o poveste de dragoste discretă, naivă, dar pe care nu s-a pedalat prea mult, pentru a nu exista o depărtare de tema centrală.

Un joc actoricesc impresionant l-au avut cei doi frați, Emanuel și Robert Cercelaru. Dezinvolți, netrădând nici un firicel de emoție. Erau din acea lume veche și îmbâcsită de metehne. Spirite libere, deschise, dornice de aventură. Așteptau războiul ca pe o curiozitate, ca pe o formă prin care poți consuma energia tinereții.

După film, în aplauzele publicului, pe scena de la „Independența” au urcat actorul Liviu Cheloiu, regizorul Silviu Tripăduș și frații Emanuel și Robert Cercelaru, care au interpretat, cu o naturalețe și o stăpânire de sine impecabilă, rolurile lui Grigore și Aristică. Băieți simpli, caractere modeste, chiar timizi. Nu afișau deloc dezinvoltura din film. Comportament tipic actoricesc. Când nu sunt acolo, în mediul și în aerul lor, unde se pot manifesta, sunt oameni tăcuți, care se strecoară discret prin viață și atât.

Regizorul Silviu Tripăduș și Liviu Cheloiu au povestit publicului despre „facerea” acestui film. Cum a pornit de la o poveste publicată într-o carte pentru copii din România anilor 70. Au dezvăluit câteva întâmplări inedite, comice, petrecute pe platou sau în locațiile de filmare. Tripăduș a mai spus că seria dedicată cercetașilor nu de oprește aici, vor mai urma altele.

Distribuția filmului
Liviu Cheloiu: Comisarul Popilian
Emanuel Cercelaru: Grigore
Robert Cercelaru: Aristică
Catalina Romanet: Polina
Daniel Nuță: Fane Nebunu’
Mihai Tuca: Crusher of Transylvania
Radu Botar: Dragoș Stroie
Regia: Sergiu Prodan și Silviu Tripăduș.

Urmărește programul pentru luna decembrie 2022 la Cinematograful „Independența” din Târgoviște și nu rata filmul „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats