Connect with us

Dâmboviţa

DEPUTAT: Urmărim să avem o justiţie independentă, profesionistă!

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, consideră că participarea celor 13.000 de dâmboviţeni la marele miting naţional organizat de PSD împotriva abuzurilor, împotriva statului paralel, în data de 9 iunie, a reprezentat un semn clar de implicare, de curaj. Au arătat că le pasă de ceea ce s-a întâmplat şi se mai întâmplă, din păcate, în societatea românească!

„Mitingul a fost un semnal clar pentru toate instituţiile statului că abuzurile trebuie să înceteze, că legea trebuie să fie egală pentru toţi, că trebuie să fie respectată atât în literea cât şi în spiritul ei. Legea nu se aplică după bunul plac al unora sau altora, în funcţie de interes, aşa cum procedează preşedintele Klaus Iohannis, care nu respectă deciziile Curţii Constituţionale sau le respectă doar atunci când îi convin”, a declarat Claudia Gilia.

Spune parlamentara că PSD a arătat la mitingul desfăşurat la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, are susţinere puternică în rândul populaţiei şi că este interesat să protejeze cetăţenii României în faţa oricăror abuzuri.

„Fac parte din comisia comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei. Obiectivele pe care le urmărim în această comisie sunt de a avea o justiţie independentă, ne dorim o justiţie profesionistă, dar, cel mai important, spun eu, este ca drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor să se afle pe primul loc, să fie respectate. Abuzurile la care am asistat cu toţii, în ultimul timp, să fie stopate”, a precizat Claudia Gilia.

Deputata PSD critică opoziţia liberală, care, în lipsa unor proiecte, a unor soluţii viabile, atacă continuu guvernarea, măsurile implementate de aceasta, ba chiar a iniţiat o moţiune de cenzură bazată pe articole de presă, de opinie, fără cifre credibile, care, în opinia demnitarei social-democrate, va ţine legislativul, ţara, în conflicte şi discuţii sterile.

„Opoziţia nu înţelege că majoritatea populaţiei a ales programul de guvernare al PSD şi nu altul. Nu se va pomeni nicăieri de proiectele de finanţate de guvern prin PNDL 2, proiecte pentru susţinerea comunităţilor, proiecte care sunt în beneficiul cetăţenilor. Sunt proiecte de milioane de euro care vor veni pentru construcţia de drumuri, de şcoli, de dispensare, pentru reţele de apă şi de canalizare, pentru sprijinirea tinerilor în vederea unei calificări profesionale sau pentru găsirea unui loc de muncă”, a mai spus Claudia Gilia.

Parlamentara PSD îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis, care se lăuda în campania electorală că va tace şi va face.

„În ultima vreme, vorbeşte şi nu face. În schimb, PSD se va concentra pe implementarea proiectelor de investiţii, nu va căuta scandal, va fi echilibrat şi va depune toate eforturile pentru a duce la îndeplinire ceea ce a promis oamenilor”.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. moshu49

    18 iunie 2018 at 21:37

    minciuni peste minciuni la căpătîiul Mitzurei, Dumnezeu s-o ierte!, asta spune profa aici
    iar cînd îmi spui că „majoritatea populației” este reprezentată de cei 18% cu care s-a adjudecat puterea, atenționez că „majoritatea poporului” este alta
    aici nu mai e vorba de „drepturile omului”, ci de niște infractori parlamentari care ne-au „fericit” cu „justiția infractorilor” și un nou „stat de drept original”
    „Blestemul” lui Ernest Maftei să vă ajungă, gloabe! 🙁

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Penele de curent i-au dus la disperare pe locuitorii din Nucet. Oamenii se întorc frecvent la lumânare

Publicat

pe

De

De mai multă vreme, cetățenii din Nucet se tot plâng de faptul că Electrica Distribuție se joacă cu nervii și cu răbdarea lor. Spun oamenii că, atunci când îți este lumea mai dragă, te trezești, subit, în întuneric. Nimeni nu își explică fenomenul deosebit de deranjant.

Chiar în această dimineață, în jurul orei 6:30, când localnicii s-au trezit și se pregăteau să plece la serviciu sau la școală, s-a întrerupt brusc furnizarea energiei electrice. Satul a rămas în întuneric. Pregătirea pentru plecarea de acasă s-a făcut la lumina unei lampe, lumânări sau lanterne, bineînțeles, cu înjurăturile de rigoare la adresa companiei de distribuție a energiei electrice.

Ne-au spus oamenii că nedoritul fenomen se tot repetă de câțiva ani încoace. Sunt zile când se întrerupe de câteva ori, la intervale de 5 – 10 minute, fapt ce pune în pericol aparatura electrocasnică de prin gospodării. Poate că ar fi bine ca mai marii de la Electrica Distribuție să se gândească bine la aspectele sesizate de oameni și să găsească soluții de rezolvare, altfel, au mai spus cetățenii, s-ar putea să se trezească cu procese în care li se vor cere daune pentru inconfortul produs, defectarea aparaturii electronice și nerespectarea unor clauze contractuale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Casa de Sănătate Dâmbovița, de 25 de ani în slujba cetățeanului și a comunității

Publicat

pe

Cristina Sima, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătatea Dâmbovița, a vrut ca sfârșitul anului 2024 să fie sărbătorit într-un mod deosebit, cu puțin fast, dar cu multă personalitate, antren ponderat și cu mulți oameni de excepție alături. Acest final de an a coincis cu împlinirea a 25 de ani de activitate neîntreruptă pusă, cu seriozitate, har și profesionalism, în slujba cetățeanului și a comunității.

Evenimentul de celebrare a sfertului de secol de existență a CJAS Dâmbovița s-a derulat la Complexul Nova 1, din inima municipiului Târgoviște. Nu vom prezenta întreaga listă de personalități, de oameni importanți care au construit sistemul de sănătate, care lucrează pentru el și care îl sprijină din varii poziții: administrative, politice și asociative. Amfitrionul plin de vervă al acestei seri dedicate sărbătorii celor 25 de ani de existență a CJAS Dâmbovița a fost chiar directorul Cristina Sima. Vizibil copleșită de emoții, dar tare pe poziție și decisă să înfrunte imprevizibilul iscat de această festivitate de forță și cu rang, președinta CJAS a reușit să își ducă până la capăt rolul asumat. Ba chiar a făcut-o foarte bine! Altoindu-și discursul tematic, profesionist, cu picanterii, cu narațiuni ușoare și vesele din sistem, cu amintiri duioase sau hazlii, cu ușoară poezie textuală sau mărturisiri tăioase ale vremurile trecute sau a celor de acum… Totul a fost echilibrat și neplictisitor, amănunt extrem de important când este vorba de o întrunire de durată, fie ea chiar și una de suflet.

A vorbit Cristina Sima de anul 1999, când a luat ființă CJAS Dâmbovița, despre oamenii care au trudit în cadrul acestei instituții, despre eforturile depuse pentru a consolida din punct de vedere profesional Casa de Asigurări de Sănătate.

Un mesaj de binecuvântare și felicitare cu ocazia sărbătorii celor 25 de ani de activitate a transmis cadrelor CJAS Dâmbovița și IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei. „Sănătatea reprezintă starea de normalitate a ființei umane, un dar dumnezeiesc”, a punctat IPS Nifon. S-a mai amintit despre colaborarea pe care Biserica o are cu instituțiile care se îngrijesc de ocrotirea copilului, care se îngrijesc de ocrotirea persoanelor defavorizate. Implicarea Arhiepiscopiei este una majoră în toate proiectele de la acest nivel.

A urmat la cuvânt președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, apreciat de comunitatea medicală din județ, de sistemul de sănătate, de dâmbovițeni, pentru faptul că a avut ca prioritate zero, încă de la preluarea primului său mandat de șef al administrației publice județene, sănătatea dâmbovițenilor, un deziderat pe care l-a împlinit și pe care acum, prin proiectele încheiate și cele aflate în curs de implementare sau în diferite alte faze intermediare, îl consolidează și demonstrează că s-a ținut de cuvânt.

„Vă felicit pentru tot ceea ce faceți. Vă mulțumesc pentru întreaga colaborare pe care o avem. Acest lucru se datorează atât dumneavoastră,dar și colegilor mei din Consiliul Județean Dâmbovița, celor din conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Vreau să continuăm această colaborare deosebit de importantă. Cu toții avem un singur scop. Așa cum am spus-o în prima zi a mandatului meu, prioritatea zero pentru mine a fost și rămâne sănătatea dâmbovițenilor.

Chiar astăzi o să vă dau o veste bună, în ședința Consiliului Local al municipiului Târgoviște s-a aprobat planul urbanistic zonal pentru spitalul de pediatrie. Săptămâna viitoare vom urca pe platformă construirea unui spital nou la Târgoviște, pe POS-ul de sănătate. Sunt convins că vom avea succes. Astăzi, cu acest PUZ, mâine cu autorizația, vom îndeplini ultimele cinci puncte și vom fi eligibili pentru un spital de pediatrie în municipiul Târgoviște. Anul viitor îl vom finanța și vom demara lucrările”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Cristina Sima i-a oferit președintelui Corneliu Ștefan o diplomă de apreciere pentru întreaga colaborare de până acum. Corneliu Ștefan, la rândul său, i-a înmânat directorului general al CJAS Dâmbovița placheta de merit a Consiliului Județean Dâmbovița.

Suprefectul Marian Tănase a fost lăudat de Cristina Sima pentru modul în care se implică în rezolvarea unor probleme ale sistemului sanitar din Dâmbovița, pentru inițiativa de a căuta soluții pentru deschiderea mai multor centre medicale de permanență în județ. După această introducere, Marian Tănase a fost invitat la cuvânt. Discurs în stilul care îl caracterizează: sincer, scurt, concis, tăios. Subprefectul a spus că apariția centrelor de permanență în județ ar fi benefică în primul rând pentru activitatea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, care ar putea scăpa de presiunea care există astăzi asupra Unității de Primiri Urgențe, personalul medical fiind pus nu de puține ori în situația de a nu putea face față numărului de pacienți care sosesc, ducând astfel la creșterea timpilor de așteptare, fapt ce atrage, evident, nemulțumirea cetățenilor. Centrele de permanență ar putea fi o soluție pentru rezolvarea acestei probleme – după cum a susținut subprefectul Marian Tănase.

Deputata Carmen Holban, membră a Comisiei pentru Familie și Sănătate din cadrul Parlamentului României, a felicitat întreaga echipă a CJAS pentru cei 25 de ani de activitate, pentru rezultatele obținute.

„Munca a fost destul de importantă și destul de grea în trecerea timpului. Modificările legislative au fost numeroase, iar greutatea a picat pe umerii celor care au muncit aici, în Casa de Asigurări de Sănătate. Îi felicit și pe reprezentanții celorlalte Case de Asigurări de Sănătate prezenți aici, care s-au confruntat cu numeroase probleme de-a lungul timpului și pe care le-au rezolvat. Iar acum, într-adevăr, CJAS a intrat pe un făgaș bun, normal. Doresc echipei CJAS Dâmbovița să rămână aceeași, unită, cu forță, cu multă putere de muncă”, a transmis deputata Carmen Holban.

Vicepreședintele Casei Naționale de Sănătate, Cristian Georgică Celea, prezent la eveniment, a vorbit despre colaborarea bună pe care a avut-o până în prezent cu CJAS Dâmbovița, cu toate echipele de conducere ale acestei instituții, cu colectivul de aici, fiindcă fără colectiv, a spus Cristian Georgică Celea, nu se poate face nimic. Totul stă în echipă.

După intervenția vicepreședintelui CNSAS a fost prezentat un scurt montaj video despre familia CJAS Dâmbovița. Apoi, întrega echipă a Casei Județene de Sănătate, în aplauzele invitaților, a fost invitată în față spre a primi binemeritatele felicitări.

A mai vorbit la acest moment de celebrare a celor 25 de ani de existență a CJAS și președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Dâmbovița – Valentin Calcan. Atent, critic cu vremurile, cu sistemul, adept al lucrurilor clare, corecte, Valentin Calcan a spus că antreprenorii nu prea ar vrea să fie cofinanțatori ai Casei de Asigurări de Sănătate. Nu vor să dea niște bani fără dobândă.

„Este clar că instituția Casei este extrem de bine păzită. Undeva, probabil și în Parlament. Eu, când am fost parlamentar, nu am reușit să înțeleg de ce avem bugetul național și avem și bugetul Casei separat, care nu se amestecă. Am tot încercat de-a lungul timpului să compensăm ce plătim fiecare antreprenor în parte pentru concedii cu alte datorii la stat și atunci mă gândesc într-un singur fel, dacă la antreprenori oarecum viața antreprenorială este mai scurtă, mai lungă, depinde, cred că la dumneavoastră o să aveți o viață foarte lungă. După cum văd, sănătatea nu merge extraordinar de bine. Cred că cine reușește o să sărbătorească și 250 de ani și 2500 de ani ai Casei. Să fiți sănătoși și până la urmă să reușim să recuperăm concediile”, a terminat discursul, pe un ton vesel, glumeț, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița – Valentin Calcan.

Directorul adjunct al Direcției Finanțelor Publice Dâmbovița, Tiberiu Lixandru, a avut un mesaj scurt, a felicitat echipa Casei de Asigurări de Sănătate pentru întreaga activitate și a spus că se va ocupa să adune și banii necesari pentru Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Doctorul chirurg Jean Popescu, președintele Colegiului Medicilor din Dâmbovița, invitat la cuvânt, a ținut să precizeze că a fost primul președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița. Medicul Jean Popescu a făcut o incursiune în timp, și-a amintit de oamenii cu care a lucrat în urmă cu 25 de ani și, nu în ultimul rând, de șoferul Achimescu, pe care l-a întrebat glumeț, câți directori a schimbat de-a lungul timpului. Jean Popescu a fost aplaudat când a mărturisit că se află acum la cel de-al șaptelea mandat în fruntea Colegiului Medicilor Dâmbovița. A mai vorbit doctorul Jean Popescu despre problemele din sistemul de sănătate, despre progresul evident în infrastructura medicală, cu precizarea că dar tot mai există probleme. Nu neapărat legate de baza tehnico-materială, ci de lipsa de medici, de specialiști. A dezvăluit Jean Popescu că, dacă în spitale problemele se mai rezolvă, în schimb, în medicina de familie este jale. Nu vin doctori! Președintele Colegiului Medicilor se teme că, în următorii ani, există riscul să rămână multe localități fără medici de familie. O altă problemă, a mai precizat Jean Popescu, este că, la noi, se practică o medicină defensivă.

„La presiunea străzii, a mass-media, profesioniștii din sănătate nu își mai asumă riscuri. Nu o să găsiți foarte ușor un chirurg care să se bage la orice intervenție. Riscul nu este acoperit de asigurările de malpraxis. Nu a apărut legea malpraxisului care să fie cu adevărat bună și pentru cetățean și pentru medici” a precizat Jean Popescu.

Șirul discursurilor de felicitare și al premierii a continuat. A adresat câteva cuvinte de mulțumire pentru buna colaborare și felicitări pentru întreaga activitate depusă în cei 25 de ani de existență a CJAS Dâmbovița și managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – ec. Silviana Marin.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite