Connect with us

ACTUALITATE

Gardul electric, o investiție durabilă și eficientă. Iată ce trebuie să știe fermierii!

Publicat

pe

O fermă sau o gospodărie, oricât de mică sau extinsă, are nevoie de soluții optime pentru a funcționa cum se cuvine. Datorită invențiilor moderne, a resurselor de generație modernă și în mediul rural se pot instala tot felul de aplicații, sisteme și dispozitive pentru a eficientiza munca. Multe dintre atribuțiile unui fermier erau puse în seama muncii fizice, ceea ce înseamnă că acum o parte din energia dedicată unor lucruri poate fi îndreptată spre alte sarcini de gestionare de resurse, spre a mări producția spre exemplu.

Pierderile sunt de asemenea o problemă. Nu din cauze medicale, ci pentru că animale sălbatice sau rău voitori dau târcoale în căutare de pradă animală înseamnă pierdere și implicit nevoie de siguranță. Un gard electric ar putea fi suficient pentru a descuraja astfel de fapte. Nu este o invenție nouă, ci mai degrabă actualizată. Se poate instala foarte ușor și asigura un perimetru sigur pentru animale.

Un aparat gard electric stă la baza funcționarii unui astfel de sistem. Se referă la acel dispozitiv ce permite transformarea energie electrice furnizată de o rețea, baterie sau acumulator, ce o restituie sub formă de impuls. Cu o putere cuprinsă între 5000 și 15000 Volți aceste impulsuri sunt și diferența între tipurile de garduri electrice.

Trebuie specificat însă că aceste impulsuri sunt doar neplăcute, dar nu afectează sănătatea animalelor. În plus, se vor alege ținând cont de tipul de animale pentru care se decide instalarea acestui tip de protecție. Impulsul este scurt, o parte din șoc este preluată de blană – acolo unde este cazul – deci șocul nu este periculos, ci mai degrabă un semnal de alarmă, o avertizare.

Avantaje de folosire ale gardului electric
Atunci când se decide instalarea unui gard electric se au în vedere în mod deosebit avantajele. Atât din punct de vedere al limitării animalelor spre a pătrunde pe teritoriu nepermis, cât și când vine vorba de împrejmuirea parcelei deținute, un gard electric este avantajos.

 Implică costuri reduse
Față de alte metode de protecție, față de un sistem de pază spre exemplu, un gard electric este mai avantajos. Costurile sunt notabile o singură dată, la achiziția acelor elemente ce fac parte din sistem. Sunt utilizate resurse limitate.
Când vine vorba de întreținere se are în vedere o verificare pentru a depista dacă tensiunea pe fir este corectă. Din nou, costuri reduse ce nu împiedică o anumită clasă de persoane să facă o astfel de achiziție.

 Montaj facil
În momentul achiziției sunt puse la dispoziție și îndrumările privind modul de instalare. Acest lucru este facil și se poate realiza pe cont propriu. Spre exemplu achiziția din cadrul magazinului specializat superfarmland.com aduce și consilierea ca avantaj, motiv pentru care tabloul este complet: se găsesc produse de calitate, pentru care se oferă garanție de 3 ani, consiliere inclusă, montaj ușor și în același loc posibil de găsit toate componentele gardului electric, de la fir la generator, bandă etc.

 Investiție durabilă
Față de un gard classic, cel electric este cu o durată de viață mai mare. Animalele nu se ating de acesta, nu se împing, nu exercită forță asupra lui, fiind descurajate de impulsurile generate. În egală măsură, acest tip de gard cunoaște flexibilitatea mutării, conform cu nevoile. Fermierii pot constata că pășunatul se va desfășura în siguranță și că indiferent de zonă se poate instala gardul electric pentru a proteja animalele.

 Se poate opta pentru o astfel de dotare indiferent despre ce animale este vorba
Particularitatea fiecărui caz va fi dată de tipul de animale deținute. Dacă au sau nu blană, cât sunt de înalte și deci în fapt categoria din care fac parte este reperul ce determină tipul de gard electric, din punct de vedere al puterii de impuls pe care o oferă, precum și la ce înălțime trebuie montat. Se poate folosi un astfel de gard atât pentru animale mici, cât și pentru cele mari, de la câini și până la cai spre exemplu.

Ținând cont de toate acestea gardul electric demonstrează o variantă practică și accesibilă de a proteja ferma, animalele și de fapt suprafața de teren deținută împreună cu toate bunurile aferente. Gardul electric a devenit tot mai popular pe piața de profil, dar se recomandă achiziția acestuia din cadrul acelor magazine specializate, ce dețin toate resursele necesare pentru o instalare corespunzătoare.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CNAIR: Nu se fac exproprieri pentru DN71, Târgoviște – Sinaia, în baza notificărilor trimise

Publicat

pe

Foto arhivă

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, s-a implicat pentru lămurirea situației cauzată de comunicarea defectuoasă a celor din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu privire la proiectul de modernizare a DN71, tronsonul Târgoviște – Sinaia, și exproprierile care se preconizează.

„De câteva zile le solicităm celor implicați să ne dea explicații pentru adresele seci și imperative, trimise în teritoriu, iar astăzi cei de la CNAIR au venit cu o postare oficială, care are rolul de a liniști cetățenii alarmați de eventuale exproprieri, comunicate brutal și fără explicații de cei de la Direcția Generală Implementare Proiecte.

Tot astăzi am stabilit cu dl secretar de stat Ionuț Săvoiu, să avem un dialog mult mai strâns pe acest subiect, cu scopul clar de a asigura locuitorilor din Pucioasa, și nu numai, acces permanent și în timp real la toate informațiile utile în legătură cu această investiție, pentru că terenurile afectate vor fi mult mai puține decât cele stabilite inițial și fără implicații majore, cel puțin la nivelul orașului nostru”, este mesajul primarului Constantin Ana.

Cât privește anunțul oficial, de astăzi – 20 ianuarie 2025, al CNAIR, la care face referire edilul, îl publicăm integral.

În urma reverificării anexelor Hotărârii de Guvern nr. 1588/2024 privind expropierile aferente modernizării DN71 pe sectorul Târgoviște – Sinaia s-au identificat o serie de aspecte care nu țin cont de realitatea din teren.

În baza prevederilor legale și contractuale, am solicitat antreprenorului și proiectantului urgentarea finalizării Proiectului Tehnic adaptat situației din teren, în vederea modificării documentației de expropiere astfel încât să poată fi elaborat în cel mai scurt timp un nou proiect de act normativ pentru modificarea Hotărârii de Guvern nr. 1588/2024.

Această revizuire a proiectului va avea ca efect modificarea limitei de expropiere și a anexelor Hotărârii de Guvern nr. 1588/2024. Situația vizează imobile identificate în zona intravilană a Unităților Administrativ – Teritoriale Pucioasa, Moțăieni, Fieni, Buciumeni, Pietroșița și Moroeni, unde există imobile sau arii protejate de legislația din domeniul conservării patrimoniului cultural național.

Ca atare, o serie de imobile din mai multe localități aflate pe traseu nu vor mai fi expropriate, iar proiectantul trebuie să găsească soluții de modernizare a DN71 pe sectorul Târgoviște – Sinaia fără afectarea acestor imobile.

Nu se va interveni asupra imobilelor în cauză, ca urmare a notificărilor transmise în baza HG1588/2024, iar prin noua HG aceste imobile de patrimoniu vor fi excluse de pe lista de exproprieri.

Pentru mai multe amănunte:
SDN Târgoviște
Inginer Topliceanu Georgiana
Tel: ‪0723.890.660‬
Email:topliceanu_andreea@yahoo.com

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Falși angajați la bancă îi păcălesc pe români! Nu-ți transfera banii în contul indicat ca fiind sigur!

Publicat

pe

De

Foto cu caracter ilustrativ

Polițiștii îi avertizează pe români că, în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri de înșelăciune prin tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de telefon din rețeaua națională de telefonie (pot fi numere de telefon compromise care aparțin unor instituții bancare), contactează cetățenii, pretinzându-se angajați ai băncilor – se precizează într-un comunicat de presă transmis către mass-media.

„În cadrul apelurilor, aceștia afirmă că victimele ar fi solicitat un împrumut și le cer să dezvăluie informații personale sensibile. Ulterior, apelul este redirecționat către o altă persoană care se recomandă ca fiind din partea Poliției și le solicită victimelor să transfere bani într-un „cont sigur”, pentru a proteja fondurile. Această metodă a dus la pierderea unor sume mari de bani de către cetățenii de bună credință.

La nivelul României, au fost înregistrate dosare penale ca urmare a faptului că persoanele vătămate au dat curs și ultimei solicitări de transfer al banilor în contul „sigur”, iar din acel moment au pierdut controlul asupra fondurilor personale.

Aceasta este o formă de fraudă bazată pe tehnica de „spoofing”, prin care autorii falsifică informațiile de identificare pentru a se da drept o sursă de încredere (bănci, autorități), cu scopul de a înșela victimele (cetățenii de bună credință)”, ne informează polițiștii.

Recomandări pentru protecția cetățenilor:
• Nu răspundeți apelurilor telefonice nesolicitate, care vă cer informații sensibile sau transferuri de bani.
• Verificați orice informație primită prin canale oficiale, contactând direct instituțiile implicate.
• Nu transferați bani în conturi neoficiale sau suspecte!
• Dacă aveți suspiciuni, contactați imediat autoritățile competente (poliție, bancă etc.).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite