Connect with us

ACTUALITATE

Gardul electric, o investiție durabilă și eficientă. Iată ce trebuie să știe fermierii!

Publicat

pe

O fermă sau o gospodărie, oricât de mică sau extinsă, are nevoie de soluții optime pentru a funcționa cum se cuvine. Datorită invențiilor moderne, a resurselor de generație modernă și în mediul rural se pot instala tot felul de aplicații, sisteme și dispozitive pentru a eficientiza munca. Multe dintre atribuțiile unui fermier erau puse în seama muncii fizice, ceea ce înseamnă că acum o parte din energia dedicată unor lucruri poate fi îndreptată spre alte sarcini de gestionare de resurse, spre a mări producția spre exemplu.

Pierderile sunt de asemenea o problemă. Nu din cauze medicale, ci pentru că animale sălbatice sau rău voitori dau târcoale în căutare de pradă animală înseamnă pierdere și implicit nevoie de siguranță. Un gard electric ar putea fi suficient pentru a descuraja astfel de fapte. Nu este o invenție nouă, ci mai degrabă actualizată. Se poate instala foarte ușor și asigura un perimetru sigur pentru animale.

Un aparat gard electric stă la baza funcționarii unui astfel de sistem. Se referă la acel dispozitiv ce permite transformarea energie electrice furnizată de o rețea, baterie sau acumulator, ce o restituie sub formă de impuls. Cu o putere cuprinsă între 5000 și 15000 Volți aceste impulsuri sunt și diferența între tipurile de garduri electrice.

Trebuie specificat însă că aceste impulsuri sunt doar neplăcute, dar nu afectează sănătatea animalelor. În plus, se vor alege ținând cont de tipul de animale pentru care se decide instalarea acestui tip de protecție. Impulsul este scurt, o parte din șoc este preluată de blană – acolo unde este cazul – deci șocul nu este periculos, ci mai degrabă un semnal de alarmă, o avertizare.

Avantaje de folosire ale gardului electric
Atunci când se decide instalarea unui gard electric se au în vedere în mod deosebit avantajele. Atât din punct de vedere al limitării animalelor spre a pătrunde pe teritoriu nepermis, cât și când vine vorba de împrejmuirea parcelei deținute, un gard electric este avantajos.

 Implică costuri reduse
Față de alte metode de protecție, față de un sistem de pază spre exemplu, un gard electric este mai avantajos. Costurile sunt notabile o singură dată, la achiziția acelor elemente ce fac parte din sistem. Sunt utilizate resurse limitate.
Când vine vorba de întreținere se are în vedere o verificare pentru a depista dacă tensiunea pe fir este corectă. Din nou, costuri reduse ce nu împiedică o anumită clasă de persoane să facă o astfel de achiziție.

 Montaj facil
În momentul achiziției sunt puse la dispoziție și îndrumările privind modul de instalare. Acest lucru este facil și se poate realiza pe cont propriu. Spre exemplu achiziția din cadrul magazinului specializat superfarmland.com aduce și consilierea ca avantaj, motiv pentru care tabloul este complet: se găsesc produse de calitate, pentru care se oferă garanție de 3 ani, consiliere inclusă, montaj ușor și în același loc posibil de găsit toate componentele gardului electric, de la fir la generator, bandă etc.

 Investiție durabilă
Față de un gard classic, cel electric este cu o durată de viață mai mare. Animalele nu se ating de acesta, nu se împing, nu exercită forță asupra lui, fiind descurajate de impulsurile generate. În egală măsură, acest tip de gard cunoaște flexibilitatea mutării, conform cu nevoile. Fermierii pot constata că pășunatul se va desfășura în siguranță și că indiferent de zonă se poate instala gardul electric pentru a proteja animalele.

 Se poate opta pentru o astfel de dotare indiferent despre ce animale este vorba
Particularitatea fiecărui caz va fi dată de tipul de animale deținute. Dacă au sau nu blană, cât sunt de înalte și deci în fapt categoria din care fac parte este reperul ce determină tipul de gard electric, din punct de vedere al puterii de impuls pe care o oferă, precum și la ce înălțime trebuie montat. Se poate folosi un astfel de gard atât pentru animale mici, cât și pentru cele mari, de la câini și până la cai spre exemplu.

Ținând cont de toate acestea gardul electric demonstrează o variantă practică și accesibilă de a proteja ferma, animalele și de fapt suprafața de teren deținută împreună cu toate bunurile aferente. Gardul electric a devenit tot mai popular pe piața de profil, dar se recomandă achiziția acestuia din cadrul acelor magazine specializate, ce dețin toate resursele necesare pentru o instalare corespunzătoare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au crescut suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui

Publicat

pe

Culturile agricole din județul Dâmbovița se află în parametrii normali de vegetație. Cel puțin așa ne-a anunțat directorul executiv adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu. Deocamdată, suprafețele însămânțate cu cereale, rapiță și floarea soarelui nu au fost afectate de intemperii, iar apa din sol a acoperit necesarul pentru dezvoltarea plantelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

Se remarcă o creștere importantă a suprafețelor însămânțate cu floarea soarelui. În Dâmbovița, au fost înființate asemenea culturi pe aproximativ 18.500 hectare.

Dâmbovița stă bine, deocamdată, și la cartofi. 9.000 de hectare sunt cultivate în bazinul Lungulețu-Poiana-Brezoaele, dar și în alte zone ale județului.

„Avem cultivate 4.315 de hectare cu cartofi timpurii și semitimpurii, 3.075 hectare cu cartofi de vară și 1.641 hectare însămânțate cu cartofi de toamnă”, ne-a precizat directorul Adrian Bercu.

Legumicultura practicată de fermierii dâmbovițeni în spații protejate, dar și în câmp deschis a devenit un sector de interes, cu toate că au crescut costurile de înființare și întreținere a culturilor legumicole protejate. În Dâmbovița, ne-a informat directorul Direcției Agricole, o suprafață de circa 8.500 de hectare a fost cultivată cu legume în sere, solarii sau în câmp deschis.

De asemenea, 33 de hectare au fost cultivate cu usturoi. Agricultorii care au optat pentru această plantă au primit și un sprijin de până la 3.000 de euro pentru înființarea unei culturi de 1 hectar. 16 mai a fost ultima zi de înscriere în acest program.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA a început plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a inceput de astăzi, 16 mai 2022, autorizarea la plata pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal.

În județul Dâmbovița, au solicitat sprijin cuplat în sectorul vegetal 282 de fermieri, împărțiți pe următoarele culturi: cartof– 12 fermieri / 174,27 ha, fructe – 22 fermieri / 191,45 ha, leguminoase – 4 fermieri / 99,26 ha, legume în sere și solarii – 112 fermieri / 39,97 ha, tomate – 1 fermier / 1 ha, lucernă – 129 fermieri / 883,61 ha și soia – 2 fermieri / 13,63 ha.

Cuantumul pentru fiecare măsura a fost stabilit de APIA prin raportarea plafoanelor financiare prevăzute în legislație la suprafețele eligibile pentru anul 2021, după cum urmează:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT