Connect with us

ACTUALITATE

Gardul electric, o investiție durabilă și eficientă. Iată ce trebuie să știe fermierii!

Publicat

pe

O fermă sau o gospodărie, oricât de mică sau extinsă, are nevoie de soluții optime pentru a funcționa cum se cuvine. Datorită invențiilor moderne, a resurselor de generație modernă și în mediul rural se pot instala tot felul de aplicații, sisteme și dispozitive pentru a eficientiza munca. Multe dintre atribuțiile unui fermier erau puse în seama muncii fizice, ceea ce înseamnă că acum o parte din energia dedicată unor lucruri poate fi îndreptată spre alte sarcini de gestionare de resurse, spre a mări producția spre exemplu.

Pierderile sunt de asemenea o problemă. Nu din cauze medicale, ci pentru că animale sălbatice sau rău voitori dau târcoale în căutare de pradă animală înseamnă pierdere și implicit nevoie de siguranță. Un gard electric ar putea fi suficient pentru a descuraja astfel de fapte. Nu este o invenție nouă, ci mai degrabă actualizată. Se poate instala foarte ușor și asigura un perimetru sigur pentru animale.

Un aparat gard electric stă la baza funcționarii unui astfel de sistem. Se referă la acel dispozitiv ce permite transformarea energie electrice furnizată de o rețea, baterie sau acumulator, ce o restituie sub formă de impuls. Cu o putere cuprinsă între 5000 și 15000 Volți aceste impulsuri sunt și diferența între tipurile de garduri electrice.

Trebuie specificat însă că aceste impulsuri sunt doar neplăcute, dar nu afectează sănătatea animalelor. În plus, se vor alege ținând cont de tipul de animale pentru care se decide instalarea acestui tip de protecție. Impulsul este scurt, o parte din șoc este preluată de blană – acolo unde este cazul – deci șocul nu este periculos, ci mai degrabă un semnal de alarmă, o avertizare.

Avantaje de folosire ale gardului electric
Atunci când se decide instalarea unui gard electric se au în vedere în mod deosebit avantajele. Atât din punct de vedere al limitării animalelor spre a pătrunde pe teritoriu nepermis, cât și când vine vorba de împrejmuirea parcelei deținute, un gard electric este avantajos.

 Implică costuri reduse
Față de alte metode de protecție, față de un sistem de pază spre exemplu, un gard electric este mai avantajos. Costurile sunt notabile o singură dată, la achiziția acelor elemente ce fac parte din sistem. Sunt utilizate resurse limitate.
Când vine vorba de întreținere se are în vedere o verificare pentru a depista dacă tensiunea pe fir este corectă. Din nou, costuri reduse ce nu împiedică o anumită clasă de persoane să facă o astfel de achiziție.

 Montaj facil
În momentul achiziției sunt puse la dispoziție și îndrumările privind modul de instalare. Acest lucru este facil și se poate realiza pe cont propriu. Spre exemplu achiziția din cadrul magazinului specializat superfarmland.com aduce și consilierea ca avantaj, motiv pentru care tabloul este complet: se găsesc produse de calitate, pentru care se oferă garanție de 3 ani, consiliere inclusă, montaj ușor și în același loc posibil de găsit toate componentele gardului electric, de la fir la generator, bandă etc.

 Investiție durabilă
Față de un gard classic, cel electric este cu o durată de viață mai mare. Animalele nu se ating de acesta, nu se împing, nu exercită forță asupra lui, fiind descurajate de impulsurile generate. În egală măsură, acest tip de gard cunoaște flexibilitatea mutării, conform cu nevoile. Fermierii pot constata că pășunatul se va desfășura în siguranță și că indiferent de zonă se poate instala gardul electric pentru a proteja animalele.

 Se poate opta pentru o astfel de dotare indiferent despre ce animale este vorba
Particularitatea fiecărui caz va fi dată de tipul de animale deținute. Dacă au sau nu blană, cât sunt de înalte și deci în fapt categoria din care fac parte este reperul ce determină tipul de gard electric, din punct de vedere al puterii de impuls pe care o oferă, precum și la ce înălțime trebuie montat. Se poate folosi un astfel de gard atât pentru animale mici, cât și pentru cele mari, de la câini și până la cai spre exemplu.

Ținând cont de toate acestea gardul electric demonstrează o variantă practică și accesibilă de a proteja ferma, animalele și de fapt suprafața de teren deținută împreună cu toate bunurile aferente. Gardul electric a devenit tot mai popular pe piața de profil, dar se recomandă achiziția acestuia din cadrul acelor magazine specializate, ce dețin toate resursele necesare pentru o instalare corespunzătoare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Marșul luminilor, sâmbătă – 25 martie 2023, în orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu organizează, sâmbătă – 25 martie 2023, de la ora 20:00, evenimentul “Dăruiește Pământului din ENERGIA TA!”. Manifestarea cuprinde un „Marș al luminilor”, cu plecare la ora 20:30, din fața Hotelului Modern către Parcul Orășenesc, unde va fi format un ceas uman. În timpul acestei acțiuni, iluminatul public va fi stins.

PARTENERI:
Biblioteca Orășenească
Casa de Cultură
Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Școala Gimnazială Nr.2 Titu Târg
Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

20.000 de puieți forestieri vor fi plantați la Moreni, în zona Sângeriș-Cazemată

Publicat

pe

La inițiativa primarului municipiului Moreni – Constantin Dinu, Asociația EcoAssist, în parteneriat cu municipalitatea, va desfășura duminică, 26 martie 2023, începând de la ora 09:30, în zona Sângeriș – Cazemată, o acțiune de plantare a 20.000 de puieți forestieri.

Cei care vor să participe la această activitate civică se pot înscrie și pot solicita detalii, accesâd link-ul: https://forms.gle/VtpFrvNYgRLUi8v28

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats