Connect with us

ACTUALITATE

Gardul electric, o investiție durabilă și eficientă. Iată ce trebuie să știe fermierii!

Publicat

pe

O fermă sau o gospodărie, oricât de mică sau extinsă, are nevoie de soluții optime pentru a funcționa cum se cuvine. Datorită invențiilor moderne, a resurselor de generație modernă și în mediul rural se pot instala tot felul de aplicații, sisteme și dispozitive pentru a eficientiza munca. Multe dintre atribuțiile unui fermier erau puse în seama muncii fizice, ceea ce înseamnă că acum o parte din energia dedicată unor lucruri poate fi îndreptată spre alte sarcini de gestionare de resurse, spre a mări producția spre exemplu.

Pierderile sunt de asemenea o problemă. Nu din cauze medicale, ci pentru că animale sălbatice sau rău voitori dau târcoale în căutare de pradă animală înseamnă pierdere și implicit nevoie de siguranță. Un gard electric ar putea fi suficient pentru a descuraja astfel de fapte. Nu este o invenție nouă, ci mai degrabă actualizată. Se poate instala foarte ușor și asigura un perimetru sigur pentru animale.

Un aparat gard electric stă la baza funcționarii unui astfel de sistem. Se referă la acel dispozitiv ce permite transformarea energie electrice furnizată de o rețea, baterie sau acumulator, ce o restituie sub formă de impuls. Cu o putere cuprinsă între 5000 și 15000 Volți aceste impulsuri sunt și diferența între tipurile de garduri electrice.

Trebuie specificat însă că aceste impulsuri sunt doar neplăcute, dar nu afectează sănătatea animalelor. În plus, se vor alege ținând cont de tipul de animale pentru care se decide instalarea acestui tip de protecție. Impulsul este scurt, o parte din șoc este preluată de blană – acolo unde este cazul – deci șocul nu este periculos, ci mai degrabă un semnal de alarmă, o avertizare.

Avantaje de folosire ale gardului electric
Atunci când se decide instalarea unui gard electric se au în vedere în mod deosebit avantajele. Atât din punct de vedere al limitării animalelor spre a pătrunde pe teritoriu nepermis, cât și când vine vorba de împrejmuirea parcelei deținute, un gard electric este avantajos.

 Implică costuri reduse
Față de alte metode de protecție, față de un sistem de pază spre exemplu, un gard electric este mai avantajos. Costurile sunt notabile o singură dată, la achiziția acelor elemente ce fac parte din sistem. Sunt utilizate resurse limitate.
Când vine vorba de întreținere se are în vedere o verificare pentru a depista dacă tensiunea pe fir este corectă. Din nou, costuri reduse ce nu împiedică o anumită clasă de persoane să facă o astfel de achiziție.

 Montaj facil
În momentul achiziției sunt puse la dispoziție și îndrumările privind modul de instalare. Acest lucru este facil și se poate realiza pe cont propriu. Spre exemplu achiziția din cadrul magazinului specializat superfarmland.com aduce și consilierea ca avantaj, motiv pentru care tabloul este complet: se găsesc produse de calitate, pentru care se oferă garanție de 3 ani, consiliere inclusă, montaj ușor și în același loc posibil de găsit toate componentele gardului electric, de la fir la generator, bandă etc.

 Investiție durabilă
Față de un gard classic, cel electric este cu o durată de viață mai mare. Animalele nu se ating de acesta, nu se împing, nu exercită forță asupra lui, fiind descurajate de impulsurile generate. În egală măsură, acest tip de gard cunoaște flexibilitatea mutării, conform cu nevoile. Fermierii pot constata că pășunatul se va desfășura în siguranță și că indiferent de zonă se poate instala gardul electric pentru a proteja animalele.

 Se poate opta pentru o astfel de dotare indiferent despre ce animale este vorba
Particularitatea fiecărui caz va fi dată de tipul de animale deținute. Dacă au sau nu blană, cât sunt de înalte și deci în fapt categoria din care fac parte este reperul ce determină tipul de gard electric, din punct de vedere al puterii de impuls pe care o oferă, precum și la ce înălțime trebuie montat. Se poate folosi un astfel de gard atât pentru animale mici, cât și pentru cele mari, de la câini și până la cai spre exemplu.

Ținând cont de toate acestea gardul electric demonstrează o variantă practică și accesibilă de a proteja ferma, animalele și de fapt suprafața de teren deținută împreună cu toate bunurile aferente. Gardul electric a devenit tot mai popular pe piața de profil, dar se recomandă achiziția acestuia din cadrul acelor magazine specializate, ce dețin toate resursele necesare pentru o instalare corespunzătoare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A murit Ghiorghi Zotic, patronul Ziarului Dâmbovița. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

Am aflat cu durere că astăzi, cu doar câteva ore în urmă, a încetat din viață într-un spital din Capitală cunoscutul om de afaceri Gheorghi Zotic, patronul Ziarului „Dâmbovița”. Avea doar 68 de ani, dar se lupta de mai multă vreme cu o boală cruntă…

Gheorghi Zotic a investit masiv și în sportul rege, fotbalul, ținând în viață, într-o perioadă dură din punct de vedete economic, Fotbal Club Municipal Târgoviște. La Șotânga, comuna sa natală, înființase Academia de Fotbal, unde încuraja și pregătea tinerele talente.

Gheorghi Zotic a cochetat și cu politica, dar s-a retras din această zonă. În ultimii ani, afaceristul s-a detașat și de viața publică, preferând să-și vadă de sănătate, să stea mai mult în preajma familiei.

L-am cunoscut foarte bine pe Gheorghi Zotic în perioada în care am lucrat ca reporter de investigații la Ziarul Dâmbovița. Tipul șefului care ținea la oameni, îi prețuia și dojenea părintește atunci când greșeau. Avea mereu pregătite sfaturi pentru fiecare om din echipa sa. Prin trecerea la cele veșnice a domnului Gheorghi Zotic, „șefu”, cum îi ziceam cu toții, golul rămas în peisajul public dâmbovițean, în sufletele noastre, s-a adâncit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trooper a făcut senzație la Festivalul Peștera-Padina

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat, în acest sfârșit de săptămână, Festivalul „Peștera – Padina”, eveniment desfășurat în Munții Bucegi, zona „Telecabina Peștera”.

„Fiecare dintre cele trei zile ale festivalului (23 – 25 iulie) a promovat câte un gen muzical, cu sprijinul talentului unor mari artiști români, în mijlocul naturii și al atracțiilor turistice oferite de zona Masivului Bucegi.


Astfel, în prima zi a festivalului, în cadrul spectacolului folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, publicul s-a putut bucura de cântecul popular prin invitații săi, artiști de seamă ai folclorului românesc: Ionuț Dolănescu, Florentina Mîinea, Simona Dinescu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu și Nicoleta Vasile.


În a doua zi a festivalului, în zona Telecabina Peștera au răsunat ritmuri de rock simfonic. Orchestra Simfonică Muntenia, condusă de apreciatul dirijor Daniel Jinga, a susținut un concert extraordinar, urmat de un al doilea concert al serii, oferit de tenorul Florin Georgescu, solistul Alin Dincă și formația Trooper.

Ultima zi a Festivalului „Peștera-Padina” va fi dedicată muzicii ușoare și de petrecere, atmosfera de bunăvoie și distracție din inima munților Bucegi fiind asigurată de cunoscutul solist Nelu Vlad și formația Azur”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Sâmbătă – 24 iulie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost prezent în mijlocul turiștilor.

„Mă bucur că, în acest an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, a readus în atenția publicului iubitor de muzică Festivalul „Peștera – Padina”, un eveniment care își propune pe lângă actul cultural să promoveze Munții Bucegi și turismul la mare altitudine.

Zona montană a județului Dâmbovița este una deosebită, cu peisaje absolut fascinante, fiind o alternativă excepțională pentru petrecerea timpului liber sau a concediilor.

Așa cum am mai spus, voi susține toate demersurile menite să aducă popularitatea binemeritată acesei zone și voi promova la nivelul aparatului Consiliului Județean Dâmbovița, acele proiecte care să pună în valoare potențialul acesteia”, ne-a declarat președintele CJ Dâmboviţa  – Corneliu Ștefan. 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT