Connect with us

ACTUALITATE

Gardul electric, o investiție durabilă și eficientă. Iată ce trebuie să știe fermierii!

Publicat

pe

O fermă sau o gospodărie, oricât de mică sau extinsă, are nevoie de soluții optime pentru a funcționa cum se cuvine. Datorită invențiilor moderne, a resurselor de generație modernă și în mediul rural se pot instala tot felul de aplicații, sisteme și dispozitive pentru a eficientiza munca. Multe dintre atribuțiile unui fermier erau puse în seama muncii fizice, ceea ce înseamnă că acum o parte din energia dedicată unor lucruri poate fi îndreptată spre alte sarcini de gestionare de resurse, spre a mări producția spre exemplu.

Pierderile sunt de asemenea o problemă. Nu din cauze medicale, ci pentru că animale sălbatice sau rău voitori dau târcoale în căutare de pradă animală înseamnă pierdere și implicit nevoie de siguranță. Un gard electric ar putea fi suficient pentru a descuraja astfel de fapte. Nu este o invenție nouă, ci mai degrabă actualizată. Se poate instala foarte ușor și asigura un perimetru sigur pentru animale.

Un aparat gard electric stă la baza funcționarii unui astfel de sistem. Se referă la acel dispozitiv ce permite transformarea energie electrice furnizată de o rețea, baterie sau acumulator, ce o restituie sub formă de impuls. Cu o putere cuprinsă între 5000 și 15000 Volți aceste impulsuri sunt și diferența între tipurile de garduri electrice.

Trebuie specificat însă că aceste impulsuri sunt doar neplăcute, dar nu afectează sănătatea animalelor. În plus, se vor alege ținând cont de tipul de animale pentru care se decide instalarea acestui tip de protecție. Impulsul este scurt, o parte din șoc este preluată de blană – acolo unde este cazul – deci șocul nu este periculos, ci mai degrabă un semnal de alarmă, o avertizare.

Avantaje de folosire ale gardului electric
Atunci când se decide instalarea unui gard electric se au în vedere în mod deosebit avantajele. Atât din punct de vedere al limitării animalelor spre a pătrunde pe teritoriu nepermis, cât și când vine vorba de împrejmuirea parcelei deținute, un gard electric este avantajos.

 Implică costuri reduse
Față de alte metode de protecție, față de un sistem de pază spre exemplu, un gard electric este mai avantajos. Costurile sunt notabile o singură dată, la achiziția acelor elemente ce fac parte din sistem. Sunt utilizate resurse limitate.
Când vine vorba de întreținere se are în vedere o verificare pentru a depista dacă tensiunea pe fir este corectă. Din nou, costuri reduse ce nu împiedică o anumită clasă de persoane să facă o astfel de achiziție.

 Montaj facil
În momentul achiziției sunt puse la dispoziție și îndrumările privind modul de instalare. Acest lucru este facil și se poate realiza pe cont propriu. Spre exemplu achiziția din cadrul magazinului specializat superfarmland.com aduce și consilierea ca avantaj, motiv pentru care tabloul este complet: se găsesc produse de calitate, pentru care se oferă garanție de 3 ani, consiliere inclusă, montaj ușor și în același loc posibil de găsit toate componentele gardului electric, de la fir la generator, bandă etc.

 Investiție durabilă
Față de un gard classic, cel electric este cu o durată de viață mai mare. Animalele nu se ating de acesta, nu se împing, nu exercită forță asupra lui, fiind descurajate de impulsurile generate. În egală măsură, acest tip de gard cunoaște flexibilitatea mutării, conform cu nevoile. Fermierii pot constata că pășunatul se va desfășura în siguranță și că indiferent de zonă se poate instala gardul electric pentru a proteja animalele.

 Se poate opta pentru o astfel de dotare indiferent despre ce animale este vorba
Particularitatea fiecărui caz va fi dată de tipul de animale deținute. Dacă au sau nu blană, cât sunt de înalte și deci în fapt categoria din care fac parte este reperul ce determină tipul de gard electric, din punct de vedere al puterii de impuls pe care o oferă, precum și la ce înălțime trebuie montat. Se poate folosi un astfel de gard atât pentru animale mici, cât și pentru cele mari, de la câini și până la cai spre exemplu.

Ținând cont de toate acestea gardul electric demonstrează o variantă practică și accesibilă de a proteja ferma, animalele și de fapt suprafața de teren deținută împreună cu toate bunurile aferente. Gardul electric a devenit tot mai popular pe piața de profil, dar se recomandă achiziția acestuia din cadrul acelor magazine specializate, ce dețin toate resursele necesare pentru o instalare corespunzătoare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Oportunitate de afacere! Fabricanții de bere au nevoie de orzoaică!

Publicat

pe

Peste 30 de fermieri dâmbovițeni au fost invitați, prin intermediul reprezentanților Direcției Agricole Dâmbovița, să participe, astăzi – 25 noiembrie 2022, la un simpozion dedicat oportunităților de câștig sigur oferite de cultura orzoaicei folosite în industria fabricării berii.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Berarii României” și Soufflet Malț România. Intenția celor două entități economice, cărora li s-au alăturat și reprezentanții Ministerului Agriculturii, este aceea de a oferi informații valide, sigure, cultivatorilor de cereale, sfaturi de specialitate, sugestii, planuri de afaceri, pentru a trece la cultura orzoaicei, materie primă indispensabilă producției unei beri de calitate.

Au ținut prelegeri de specialitate, convingătoare, cu un aflux de informații, Mihai Sauciuc – directorul Asociației „Berarii României” și Ionuț Oprea – directorul fabricii de malț pentru bere din Buzău.

Agricultorii dâmbovițeni au fost sfătuiți să își reorienteze activitatea, procesul de producție către orzoaică. Câștigurile sunt mari și sigure, în măsura în care se pot încheia contracte avantajoase cu fabricanții de bere.

Despre cultura orzoaicei, tehnologiile folosite pentru obținerea unor producții mari și de calitate a vorbit inginerul agronom Ion Cioroianu. Specialistul a insistat pe faptul că producerea orzoaicei pentru bere nu este o activitate pretențioasă și care să implice costuri de înființare, întreținere, recoltare și depozitare mai mari decât la alte plante de cultură.

De precizat că, în perioada interbelică, în România, se cultiva orzoaică pe suprafețe de peste 1,7 milioane de hectare. Apoi, de la an la an, suprafețele au început să se diminueze. Astfel, în 1990, culturile de orzoaică ocupau 749.000 de hectare, în 2014 suprafața s-a redus la 516.000, iar în 2020 s-a ajuns la numai 287.778 hectare. Tocmai din acest motiv, 50% din cantitatea de orzoaică necesară fabricării berii este importată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Locuitorii din Titu sunt invitați să sărbătorească împreună Ziua Națională a României

Publicat

pe

Primăria Titu, județul Dâmbovița, îi invită pe toți locuitorii orașului să sărbătorească împreună Ziua Națională a României, începând cu ora 10:30.

Cu acest prilej, se vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor văzuți în Primul Război Mondial din Titu-Târg.

Va urma un moment artistic pe platoul din fața Casei de Cultură, susținut de Ansamblul de dansuri populare „Trandafir dâmbovițean”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats