ACTUALITATE
Anarhiştii sunt terorişti (II)
Ţinând cont de importanţa acestui caz, de gravitatea sa, de emoţia puternică, absolut legitimă stârnită în rândul populaţiei – formată în cvasi-unanimitate din oameni întregi la minte – precum şi de implicaţiile sale directe şi cele potenţiale extrem de îngrijorătoare, trebuie să analizăm în mod simetric, cu o luciditate chirurgicală, punctele de vedere ale celor mulţi care consideră, dimpotrivă, că măsura controlului judiciar formal, edulcorat, zis „preventiv” dispus faţă de numitul Ovidiu GROSU este absolut insuficient şi nu conferă nicidecum garanţia de eficacitate ambivalentă suficientă sub aspectul protejării drepturilor fundamentale – la sănătate, la viaţă – ale poporului.
CITEŞTE ŞI: Anarhiştii sunt terorişti (I)
Mulţi s-au declarat de-a dreptul scandalizaţi de faptul că autoproclamatului „organizator” al mitingului din 10 august 2018, instigatorului la violenţă, celui care a invocat chiar şi un „drept la crimă”, i s-a dat „dreptul la cuvânt” în mass-media şi a fost lăsat să se dedea unui prozelitism făţiş, întrebându-se totodată dacă atotputernicul rating aducător de bani poate fi mai presus decât îndatoririle morale izvorâte din respectul deontologiei profesiei, decât simţul cetăţenesc elementar, din datoria de om.
În această a doua opinie, se consideră că respectivul este un individ deosebit de periculos, un terorist, un anarhist de sumbră sorginte, izvorâtă din tenebrele sângeroaselor evenimente ce au precedat primul război mondial şi revoluţia bolşevică – perioadă pe care o speram definitiv eradicată odată cu evenimentele sângeroase din Decembrie ’89 care ar fi trebuit să constituie sfârşitul teoretic al statului totalitar de pe aceste plaiuri mioritice, cândva bucolic de semănătoriste – şi că trebuie împiedicat, prin utilizarea ansamblului mijloacelor apropriate, să facă şi/sau să instige la rău.
Suntem în drept să ne punem întrebarea legitimă de a şti DACĂ acest individ a fost supus ori nu, înainte de toate, unui control medical complet, cu examene de laborator, dar şi psihiatric, pentru a se determina, de către specialişti, starea sa reală – dacă se află ori nu, punctual, conjunctural ori structural, în deplinătatea facultăţilor sale mintale ori dacă s-a aflat cumva sub influenţa unor substanţe care i-ar fi putut afecta, respectiv altera luciditatea şi comportamentul, şi în ce măsură.
Dacă este cazul, el trebuie tratat şi redat deplin sănătos societăţii pe care acum vrea să o distrugă în mod sângeros. Organelor de urmărire penală si Justiţiei le revine îndatorirea formală de a-l împiedica să mai constituie un pericol. Trebuie să se investigheze şi să se determine, în ce condiţii, de către cine şi în slujba cui a fost efectuată radicalizarea acestui individ – faptul că el este un „teren fertil” nu explică totul.
Numai astfel ne vom putea apăra de hidoşenia hienelor din umbră, de adevăraţii duşmani ai independentei şi democraţiei în formare din această Ţară minunată, dar atotbătută de soartă, râvnită încontinuu de toate imperiile apuse ori recente pentru bogăţiile, poziţia sa geografico-strategică, prezentul şi mai ales potenţialul său de care cred că nici nu ne dăm încă seama. Poporul român a spus cu înţelepciune: Apăra-mă, Doamne, de prieteni, căci de duşmani mă apăr singur! În democraţie, dreptul fiecăruia la libera exprimare este sacru. Pentru el a fost vărsat sângele eroilor, în Decembrie ’89. Anarhia este opusul Libertăţii, este Haosul dinaintea Dictaturii. Să ne exprimăm prin vot, să manifestăm când dorim, dar paşnic! Fără violenţă! Anarhiştii sunt Terorişti!
Avocat Vladimir Ţunţi ŞTEFĂNESCU
ACTUALITATE
Târgoviște: 251 de elevi de la Colegiul Economic vor fi implicați într-un proiect al Inspectoratului Școlar
Unitățile de învățământ din 85 de localități din cele 89 din județul Dâmbovița vor beneficia de dotări cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale prin Planul Național de Redresare și Reziliență – a anunțat inspectorul școlar general Valentin Stancu. Proiectul cel mai mare este derulat de Consiliul Județean Dâmboviţa, în parteneriat cu 52 de unități administrativ-teritoriale.
De asemenea, Primăria Târgoviște implementează un proiect de 35 de milioane de lei care vizează echiparea instituțiilor de învățământ din municipiu. Asta înseamnă, spune șeful peste învățământul din județul Dâmbovița, că nu mai există probleme în ceea ce privește baza materială, dacă ne raportăm și la faptul că, în ultimii ani, s-a investit mult și pentru modernizarea clădirilor, cam în toate localitățile.
A amintit inspectorul școlar Valentin Stancu și despre Proiectul ,,ACT4LEARN: Angajare, Colaborare și Training pentru elevi și eesurse în nivel școlar” care a debutat, astăzi – 1 noiembrie 2024 și va fi implementat până în data de 31 octombrie 2027, în parteneriat cu Liceul Economic”Ion Ghica” din Târgoviște. În cadrul acestuia, 251 de elevi de la Colegiul Economic vor participa la workshop-uri și stagii de practică în vederea dobândirii de competențe și abilități solicitate pe piața muncii, facilitându-le astfel tranziția de la educație spre obținerea unui loc de muncă.
De altfel, strategia de dezvoltare a sistemului de învățământ din județul Dâmbovița urmărește atingerea a cinci ținte, după cum ne-a informat inspectorul școlar general Valentin Stancu, respectiv:
– Creşterea calităţii procesului de învățământ prin modernizarea abordării procesului de predare-învăţare-evaluare la nivelul unităților de învățământ;
– Îmbunătățirea managementului la nivel de instituție și la nivelul clasei de elevi (decizional, informațional, organizatoric, metodologic), prin transparență decizională, creșterea capacității instituționale, eficientizare, în scopul creșterii calității în educație;
– Compatibilizarea sistemului național de educație cu sistemele europene, prin sporirea accesului la educaţia de calitate, prin asigurarea politicilor de echitate socială şi a egalităţii şanselor în vederea îmbunătățirii rezultatelor elevilor;
– Dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic, racordarea acestuia la piața muncii prin consultarea / implicarea factorilor interesați de educație;
– Digitalizarea procesului educațional prin dotarea cu clase inteligente /echipamente IT și utilizarea de mijloace de predare, învățare și evaluare digitale.
ACTUALITATE
Workshop medical în premieră în județul Prahova
Spitalul Privat SanConfind din Poiana Câmpina a găzduit, săptămâna aceasta, un workshop medical în premieră în județul Prahova, dedicat tratamentului incontinenței urinare de stres la femei, utilizând o metodă modernă și minim invazivă – injectarea cu implant bioresorbabil UROLON.
Evenimentul a atras medici de diverse specialități, care au avut oportunitatea să urmărească în timp real întreaga procedură, să discute cazurile și să adreseze întrebări echipei medicale. A fost prezent la acest workshop profesorul urolog Andelo Mojsovic din Croația – membru al Societății Internaționale de Continență.
„Două paciente selectate au beneficiat gratuit de tratamentul cu UROLON, un implant bioresorbabil oferit de compania Pharma Telnet, în cadrul workshopului. Echipa medicală care a realizat procedurile a fost coordonată de dr. Silviu Sandu, medic specialist urolog la SanConfind, cu o vastă experiență în tratarea afecțiunilor urologice”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.
După finalizarea intervențiilor medicale, dr. Silviu Sandu a primit certificarea oficială ca trainer pentru injectările transuretrale cu UROLON, confirmând astfel expertiza și competențele sale în utilizarea acestui tratament inovator.
Spitalul SanConfind Poiana Câmpina și-a deschis porțile pentru pacienți în 2015 și a crescut etapizat până la 22 de specialități medicale.
-
ACTUALITATEacum 7 zile
Zilele Fundației „Renașterea Pietroșiței – Ruralia”, un regal cultural cum puține se întâmplă în Dâmbovița!
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Administrator de balastieră, 60 de zile sub control judiciar. Vezi de la ce i s-a tras!
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Centrul de Arte „Carmina Burana” Târgoviște a devenit Școala de Arte „Profesor Ana-Maria Gheorghe”
-
SOCIALacum o săptămână
S-a îmbătat bine, apoi și-a bătut nevasta cu un obiect metalic!
-
ADMINISTRAŢIEacum 6 zile
VIDEO: Schimbări multe și importante în comuna Tătărani, din județul Dâmbovița.
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Zilele Fundației „Renașterea Pietroșiței Ruralia”. In Memoriam prof. dr. Radu Negoescu
-
ACTUALITATEacum 2 zile
Succesul tău profesional poate începe la Târgul de cariere organizat la Târgoviște
-
Ialomiţaacum o săptămână
Doi morți și trei răniți într-un accident rutier pe DN2