Connect with us

OPINII

Ei cu ei şi noi cu nimeni!

Publicat

pe

Hai că s-a întors America cu faţa spre noi! După ce ani de zile în România s-au săvârşit abuzuri grosolane, de neînchipuit, pornite parcă din rărunchii stalinismului, iar unii merg şi acum după acelaşi calapod al făcăturii la comandă, reprezentanţi de marcă americani iau poziţie şi spun că aşa ceva nu se mai poate! Gata! Trebuie pus punct statului poliţienesc!

Rudolph Giuliani a dat semnalul intrării României în matca firească a statului de drept. Politicianul american, într-o scrisoare trimisă primului bărbat al ţării noastre – Klaus Iohannis, care până acum a tăcut şi a tolerat abuzul, cere în mod clar să se renunţe la tot soiul de protocoale, de înţelegeri ascunse între instituţile de forţă.

Solicită Giuliani ca investigaţiile şi judecarea corupţiei să se realizeze în mod cinstit, transparent şi în concordanţă cu legea. Până acum, cine trebuia scos pe tuşă, era făcut rapid!

Cu siguranţă, gestul avocatului apropiat al preşedindelui Donald Trump nu îi bucură pe cei obişnuiţi deja cu puterea, cu abuzul, pe cei care simt o poftă nebună să-şi bată joc de semeni, să hărţuiască, să timoreze, să aplice legea bunului plac, să execute comenzile unor şefi frustraţi, ahtiaţi după funcţii.

Vinovaţi de întronarea abuzului în România de după 2004 nu îi găsesc decât pe politicieni. Ei au tolerat, au tăcut, au închis ochii, au făcut concesii, au cohabitat cu reprezentanţii statului paralel. Ei au dat apă la moară sistemului opresiv, prin legi înjgebate pe picior, în care drepturile şi libertăţile cetăţeanului au fost trecute la diverse.

Sperăm să îşi revină aleşii, să facă ceea ce trebuie pentru ţară, să nu se mai gândească doar la liniştea şi la confortul lor şi al apropiaţilor lor, să vadă dincolo de ograda de partid. Să ne vadă şi pe noi, poporul! Să mai lase mofturile organizării de nunţi, botezuri şi alte tipuri de petreceri sau întâlniri cu aşa-zis caracter politic, pline de fast, prin palate istorice sau în locuri exclusiviste, la munte ori la mare.

Normalitatea trebuie să vină din toate direcţiile şi pe toate planurile. Prin astfel de manifestări, ne cântă muzica doar nouă, clasa politică se izolează de ţară, de încrederea românilor, de menirea pe care o are.

Rudolf Giuliani a dat un semnal bun, benefic pentru speranţele noastre, pentru normalitate, pentru viitorul ţării, dar nu este suficient. Politicienii noştri, din păcate, trăiesc la vile, nu ştiu să meargă pe bicicletă, cu trenul sau cu autobuzul, iar prin cămine culturale intră, de obicei, doar în campanii electorale. În rest, sunt ei cu ei. Şi noi cu nimeni!

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. moshu49

    28 august 2018 at 5:39

    totul este atît de străveziu încît mă întreb dacă avocatul Giuliani – ajuns un ren, Rudolph, al lui Trump din erou al americanilor în 2001 – a semnat și scrisoarea în varianta românească?
    acesta este celebrul avocat american pentru care nu există un singur adevăr, ci „adevăruri”?
    OK!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Vântul prosperității vine și din Qatar! Când?

Publicat

pe

Ajuns în Qatar, premierul Marcel Ciolacu, cu o țâră de populism ieftin, s-a adresat, apelând la puterea sa de convingere care, fie vorba între noi, după o analiză sumară, nu este una de top, românilor plecați în pribegie după un trai mai bun în acest stat arab. A încercat să le spună Ciolacu românașilor că este mai bine acasă. Că ne dezvoltăm și noi. Cu PNRR, cu una, cu alta. E bine. A mai scăzut un pic inflația. E ceva secetă, da’ trece.

Sunt sigur că nu a dat rezultate sistemul său persuasiv. Și poate că nici nu voia. Era vorba doar de un exercițiu politic, un joc de imagine vechi de când lumea și care mai ține. Păi, de ce să vină acasă românii din Qatar? Să vadă cum crește prețul la benzină? Că laptele este mai scump decât în Orientul Mijlociu, pâinea la fel? Că în spitalele noastre se moare pe capete și nimeni nu răspunde, se caută doar scuze? Că se trăiește bine tot la stat, că în privat faci foamea și te înăbușă taxele și impozitele? Că pensiile speciale sunt în floare?

Și au mai remarcat cu siguranță ceva românii stabiliți prin Qatar, dar și noi, uitându-ne la televizor. Premierul Ciolacu a fost însoțit de aproape tot Cabinetul, bașca câțiva șefi de agenții, plus nesuferitul de Zgonea și șeful de la Agenția Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. De ce s-o fi dus și dumnealui? O fi ceva stricat pe acolo?

Nici un om de afaceri, vreun manager al vreunei firme serioase. Nimic. La ce bun să ducem antreprenorii în bogata țară arabă? Ajung politicienii. Barbu de la Agricultură care, uneori, nu știe pe ce lume trăiește, și alții tari în teorii. Mă mir că nu au fost și ministrele de la Justiție și Cultură, să știm o treabă!

A spus Marcel Ciolacu că vrea să atragă în România investiții de peste 15 miliarde de euro. Când? Cum? Se vor înghesui în România șeicii din Qatar să deschidă la afaceri? Până acum arabii nu au fost interesați decât de ovinele de pe la noi și de cumpărarea de terenuri mănoase. Mii de hectare! Atât.

Poate premierul Marcel Ciolacu are mână mai bună. Cine știe! Se întâmplă atâtea minuni în vremurile astea… De la zi la zi.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

Rutina planetară…

Publicat

pe

Se mișcă lumea. Rău de tot. Și, totuși, este atâta nepăsare în jur. O acalmie prevestitoare de furtuni. Ceva ce parcă nu definește construcția umană. Suntem cu toții plafonați. Privim spre viitorul incert, așteptând sigur un eveniment groaznic. Dar nu facem nimic. Este ca o proorocire divină. Ne supunem în tăcere. Ne amăgim sedați de disperare și pseudotihnă.

În Orientul Apropiat, lucrurile se agită. Americanii își retrag diplomații din Israel. Iranul, din ce în ce mai nervos, pare că deschide trapele silozurilor cu rachete. China rânjește din ce în ce mai cald la Taiwan. În Mediterană, francezii își duc mândria, cel mai tare portavion. O avea vreo legătură cu dorința lui Macron? În Ucraina, dronele și rachetele rusești cad continuu, precum ploile. Războiul s-a așezat la masa obișnuinței. Fiecare este pregătit să-și primească rația de moarte.

Spun unii că rușii se pregătesc ca, la toamnă, să ia din nou în vizor Kievul. Iar un convoi? Demonstrațiile de forță trebuie să fie vizibile și crâncene.

Gripa aviară, cel puțin la nivel informațional, devine periculoasă. Privim spre găină, ca spre o posibilă bombă. Se pregătește o altă pandemie. Cineva pare să se ocupe de treaba asta. Este în precampanie acum.

Primăvara este deja vară, iar la vară nu știm ce mai avem. Trăim într-un ciudat imprevizibil. Gândim pentru azi, iar pentru mâine șovăim. Ni se epuizează răbdarea.

La noi se face politică. Pe toate șanțurile. În fânețe și grădini. Ritm intensiv. Mașinal. Candidați, de serie. Adică, nu spun mare lucru. Bibelouri prinse în niște bule. Mesajele de campanie sunt din ce în ce mai scurte. Reduse la un cuvânt, două, maxim trei. Contează ce rămâne pe retină, nu ce se spune. Nu mai este timp nici să promiți, nici să te amăgești că se întâmplă. Probabil, în anii care vin, o să vedem doar poze și un pic de gestică sculpturală. Uitați-vă la mâini! Au început să spună mai mult decât buzele și ochii. Atenție la degete! De multe ori, conțin mesaje mai tari decât șapte poezii electorale. Ne desconsideră discret…

Ne întoarcem la lumea mare. Ați văzut pe undeva vreun miting în favoarea păcii? Paris, Londra, Bruxelles? Doar tractoare și bălegar. Se mai cere pe undeva, așa, în piețele publice, dreptul la viață, la liniște, la tihnă mondială, la viitor pentru copii? Nu. Omenirea trăiește dur. Se pliază la destin. Părem obosiți cu toții…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite