Connect with us

AGRICULTURĂ

Vor interzice autorităţile creşterea porcilor în gospodării?

Publicat

pe

Pesta porcină africană poate duce la pierderea tradiţiei de a creşte porci în gospodărie. Se pare că autorităţile au pregătit un plan de măsuri dure pentru zonele afectate de temutul virus.

Porcinele din gospodăriile populaţiei vor fi sacrificate sub control veterinar şi, ulterior, nu se va mai permite repopularea. Practic, ţăranii vor primi despăgubiri pentru animalele sacrificate, dar nu vor mai avea voie să-şi cumpere alţi porci.

Scrie publicaţia „Agrointeligenţa” că documentul care prevede astfel de măsuri a fost adoptat pe 29 august, dar prevederile au fost ţinute la secret, nefiind popularizate din cauza impactului social puternic asupra fermierilor.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. moshu49

    12 septembrie 2018 at 6:02

    🙂 haida’de! s’o văz și p’asta! 😀 )))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Informare CCIA Dâmboviţa în atenția producătorilor agricoli

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița îi informează pe producătorii agricoli că misterul de resort a lansat în dezbatere publică patru scheme de ajutor, ce urmează să fie aplicate anul acesta, respectiv:

Schema de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum

Beneficiarii pot fi din următoarele categorii: producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli societăţi agricole și producători agricoli persoane juridice.

Schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol

Beneficiarii pot fi: apicultori, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil la data depunerii cererii;

Schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate

Beneficiarii pot fi întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale.

Schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de usturoi înființată în toamna anului 2023 – primăvara anului 2024

Cererile de înscriere în program trebuie depuse începând cu data intrării în vigoare a actului normativ și până la cel târziu data de 20 mai a anului de cerere inclusiv.

Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii / propuneri / sugestii în termen de 10 zile de la data publicării (8 februarie 2024), pe adresa de e-mail: politici.agricole@madr.ro

De reținut! Specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița vă pot ajuta să întocmiți documentația necesară. Persoană de contact: Alexandra Ioana Pîrlea – expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene în cadrul CCIA Dâmboviţa. Telefon: 0751.153.703 sau 0769.617.752.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Colaborare România, Germania, Bulgaria și Polonia, în sprijinul lucrătorilor din agricultură și industria alimentară

Publicat

pe

Florin Istrate, consultant în cadrul Cooperativei „Valea Râului” din județul Dâmbovița și președinte al Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra”, a fost prezent, luna aceasta, la evenimentul de factură internațională „Săptămâna Verde” care s-a desfășurat la Berlin. Invitația a venit de la Federația Europeană a Sindicatelor din Agricultură. Pe lângă faptul că românii au avut posibilitatea să vadă cum se organizează o astfel de manifestare mamut, cu expoziții de utilaje, mașini, animale, produse agricole, au semnat, împreună cu omologii germani, bulgari și polonezi, un acord ce prevede constituirea unei structuri de sprijinire a lucrătorilor agricoli din cele patru state. Practic, se va crea un organism care să răspundă nevoilor de informare a celor care caută un loc de muncă în țările din Vest în domeniul agricol și al industriei alimentare. Urmează acum ca partea germană să elaboreze un proiect pe care îl va depune la Bruxelles pentru obținerea de finanțare pentru crearea rețelei de informare.

„Este un lucru excepțional. Practic, românii, bulgarii și polonezii care vor să plece la muncă în Germania, în agricultură, în abatoare sau în diferite alte tipuri de structuri economice ce țin de industria alimentară, vor avea posibilitatea, înainte de a face acest pas, să se informeze cu privire la locurile de muncă existente, contracte, condiții de salarizare, transport, masă, cazare și alte aspecte care țin de integrarea lor în acel sistem de lucru”, ne-a precizat Florin Istrate.

Președintele Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra” ne-a mai spus că a fost profund impresionat de amploarea evenimentului „Săptămâna Verde” de la Berlin, de numărul mare de participanți, de exponatele aduse acolo – tractoare, diferite tipuri de utilaje, produse agroalimentare, standuri foarte bine puse la punct.

„Am mai văzut ceva deosebit care, din păcate, la noi, când sunt astfel de evenimente, de târguri, nu se întâmplă. Expozițiile au fost vizitate de foarte mulți copii de diferite vârste. De la grădiniță până la liceu. Practic, erau introduși în această lume a agriculturii, a activităților specifice. Erau curioși să vadă tractoare, animalele aduse acolo, diferitele procese de obținere a produselor alimentare”, a adugat consultantul agricol Florin Istrate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite