SOCIAL
Peste 460.000 de saci cu deşeuri, colectaţi într-o singură zi!
338.038 de voluntari au participat, sâmbătă – 15 septembrie 2018, la campania de curăţenie naţională „Let`s Do It, Romania!” şi au colectat 467.453 de saci cu deşeuri. S-au implicat în această acţiune peste 1.200 de primării, şcoli, instituții județene, alături de companii, ong-uri și centre de plasament. De asemenea, sute de soldați ai Armatei Române, angajați ai Poliției, Pompierilor, Jandarmeriei Române au luat parte la Ziua de Curățenie Națională, dar și angajați ai penitenciarelor și deținuți.
„Am reușit cea mai mare mobilizare de până acum. Chiar dacă, aparent, vorbim despre o singură zi de curățenie pe an, efectele ei se văd mult după, în mentalitatea oamenilor despre deșeuri și despre puterea de a schimba în bine România. În urma ei rămân conștiința civică și respectul față de natură. Mulțumim tuturor celor care au dat câteva ore din timpul lor de week-end pentru Let`s Do It, Romania!”, a declarat Ionuț Iordăchescu – Project Manager.
În topul județelor cu cei mai mulți voluntari se regăsesc: Maramureș (32.142 de voluntari – 21.008 de saci), Botoșani (25.600 de voluntari – 21.000 de saci), Bihor (23.000 de voluntari – 30.000 de saci), Gorj (21.540 de voluntari – 55.000 de saci), Suceava (21.256 de voluntari – 23.381 de saci), Dolj (20.000 de voluntari – 38.500 de saci), Vaslui (14.040 de voluntari – 18.750 de saci), Cluj (12.000 de voluntari – 13.000 de saci), Mureș (11.453 de voluntari – 18.730 de saci) şi Giurgiu (10.115 voluntari – 14.000 de saci).
La nivel internațional, 13 milioane de voluntari din 155 de țări au luat parte la cea mai mare mișcare civică de curățare a deșeurilor organizată vreodată – World Cleanup Day.
Giurgiu
Mare atenție la jucăriile pe care le oferiți copiilor!
E vremea cadourilor! În acest context, pompierii ne sfătuiesc să acordăm o mare atenție jucăriilor pe care le oferim copiilor. Înainte de orice, acestea trebuie să fie potrivite fiecărei vârste. Cele care conțin piese de mici dimensiuni pot fi înghițite sau introduse în nas, fără ca micuții să-și dea seama că, din joacă, se pot asfixia – ne informează ISU Giurgiu. Pentru a preveni astfel de accidente, părinții trebuie să citească recomandările cu privire la vârstă și avertizările pe care producătorii le menționează pe ambalajul fiecărui produs. Verificarea tuturor jucăriilor din casă și identificarea celor care pot fi dezmembrate este, de asemenea, o măsură de precauție.
La fel de importantă este și supravegherea permanentă a copiilor mici atunci când aceștia se joacă. Trebuie să se țină cont și de faptul ei sunt atrași de toate obiectele mici, motiv pentru care se impune respectarea următoarele recomandări:
– țineți departe de copii produse precum boabele de fasole, porumb, mazare, orice fel de semințe, mărgele, polistiren, nasturi, plastilina, fragmente de jucării, țigări, tutun, monede, baterii mici, magneți etc.;
– nu lăsați poșeta la îndemâna copiilor! Aceștia ar putea să găsească în interior obiecte mici precum monede, accesorii de păr, arcuri de pix etc.;
– nu lăsați niciodată medicamente în locurile în care copiii pot avea acces și nu le spuneți acestora că pastilele sunt „bomboane” sau că medicamentul sub formă de sirop este „dulceață” pentru că, într-un moment de neatenție, aceștia le pot consuma ca și când ar fi dulciuri;
– nu depozitați produse de curățenie sau substanțe chimice în apropierea hranei. Păstrați-le doar în ambalajele originale și asigurați-vă că cel mic nu are acces la acestea;
– excludeți din alimentația copilului orice produs care prezintă risc de sufocare la vârstă mică: bucăți de legume sau fructe tari, bomboane, acadele, guma de mestecat;
– învățați-i să mănânce încet pentru a nu se îneca!
Dâmboviţa
Locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmbovița
AJOFM Dâmbovița ne informează că, astăzi – 10 decembrie 2024, are înregistrate în baza de date 206 locuri de muncă vacante.
Dintre acestea menționăm: Operator calitate flux, agent poștal, vulcanizator de produse industriale din cauciuc, crescător păsări, croitor-confecționer îmbrăcăminte după comandă, agent de securitate, lucrator comercial, instalator-instalații tehnico-sanitare și de gaze, operator mașini unelte semiautomate și automatestivuitorist, macaragiu, lăcătuș mecanic, mecanic auto, consilier orientare privind carieraanalist credite, manipulant mărfuri, bucătar, funcționar administrativ, femeie de serviciu, lucrător comercial, șofer autoturisme și camionete, vânzător, electrician în construcții, strungar universal, patiser.
Persoanele cu studii superioare au la dispoziție următoarele oferte: inginer zootehnist, inginer/subinginer tehnolog prelucrări mecanice, inginer tehnolog metalurg, administrator financiar, manager, inginer electrotehnist, inginer geolog..
Muncitorii necalificati se pot angaja în domeniul agricol, construcții și confecții textile.
Detalii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0245.620.635 sau pe site-ul https://mediere.anofm.ro/app/module/mediere/jobs
-
Dâmboviţaacum 22 de ore
Accident mortal în Târgoviște. A intrat cu mașina într-un TIR parcat
-
ALEGERIacum o săptămână
Află aici senatorii și deputații care vor reprezenta județul Dâmbovița în legislatura 2024-2028!
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Contabilul Primăriei Vișina a fost găsit spânzurat în podul casei
-
ALEGERIacum o săptămână
Primar comuna Voinești: Românii s-au săturat de aroganța și miștocăreala lui Tudose
-
SOCIALacum 13 ore
Copilă de 12 ani, lovită de un autoturism pe trecerea de pietoni
-
POLITICacum 3 zile
COMUNICAT. Vrem alegeri libere! AUR sesizează Comisia de la Veneția, OSCE și GRECO
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Participă și tu la aprinderea bradului de Crăciun la Târgoviște! Va fi și spectacol cu drone, artificii și lasere
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Târgoviște: Sute de oameni au participat la aprinderea Bradului de Crăciun în Piața Tricolorului