Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Realizarea cadastrului trebuie să fie prioritate zero pentru autorităţile locale!

Publicat

pe

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 înaintează încă în ritm lent, nesatisfăcător pentru multe unităţi administrativ-teritoriale. Există multe necunoscute şi sincope în implementarea acestui program deosebit de important, pe care Uniunea Europeană îl doreşte realizat la termen în ţara noastră.

Tocmai de aceea sunt organizate întâlniri de lucru între conducerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi reprezentanţii autorităţilor locale. La inţiativa lui Adrian Ţuţuianu – vicepreşedintele Senatului României, o asemenea dezbatere a fost organizată, joi – 27 septembrie, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Tema discuţiilor a constituit-o Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară procedura şi modalitatea de alocare a sumelor de bani destinate cofinanţării lucrărilor de înregistrare sistematică demarate de unităţile administrativ-teritoriale, care tocmai a fost publicată pe site-ul ANCPI.

Lămuriri despre modul de implementare au fost date de Radu Codrin Ştefănescu -preşedintele director general ANCPI, Ileana Spiroiu – director general adjunct, Roxana Florentina David – director al OPCPI Dâmboviţa şi, evident, organizatorii – senatorul Adrian Ţuţuianu şi Daniel Comănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

În sală s-au aflat reprezentanţii a 14 Oficii de Cadastru şi Publicitate mobiliară din ţară şi primari din judeţul Dâmboviţa.

Celor interesaţi li s-a spus că nu există probleme de eligibilitate pentru beneficiari, dar şefii ANCPI atrag atenţia că trebuie să fie respectate anumite prevederi, respectiv: analizarea şi aprobarea bugetului de venituri proprii în vederea demarării lucrărilor, realizarea demersurilor în vederea procedurii de achiziţie şi semnarea contractului de achiziţie publică cu persoanele autorizate de ANCPI, derularea şi recepţia lucrărilor de înregistrare sistematică şi efectuarea plăţii către UAT de către ANCPI.

Totodată, cei prezenţi au fost informaţi că, prin intermediul procedurii de cofinanţare, pot fi obţinuţi bani pentru lucrările de înregistrare sistematică realizate în intravilan.

Senatorul Adrian Ţuţuianu consideră că realizarea cadastrării gratuite ar trebui să reprezinte o prioritate la nivel local şi naţional. Programul soluţionează o serie de aspecte juridice ale proprietăţilor şi contribuie totodată la susţinerea sistemului de taxe şi impozite.

A mai spus senatorul PSD că este absolut necesar să fie creat un registru agricol unitar la nivelul judeţului Dâmboviţa, care să permită circuitul de date din plan local în cel naţional.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats