Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Realizarea cadastrului trebuie să fie prioritate zero pentru autorităţile locale!

Publicat

pe

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 înaintează încă în ritm lent, nesatisfăcător pentru multe unităţi administrativ-teritoriale. Există multe necunoscute şi sincope în implementarea acestui program deosebit de important, pe care Uniunea Europeană îl doreşte realizat la termen în ţara noastră.

Tocmai de aceea sunt organizate întâlniri de lucru între conducerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi reprezentanţii autorităţilor locale. La inţiativa lui Adrian Ţuţuianu – vicepreşedintele Senatului României, o asemenea dezbatere a fost organizată, joi – 27 septembrie, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Tema discuţiilor a constituit-o Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară procedura şi modalitatea de alocare a sumelor de bani destinate cofinanţării lucrărilor de înregistrare sistematică demarate de unităţile administrativ-teritoriale, care tocmai a fost publicată pe site-ul ANCPI.

Lămuriri despre modul de implementare au fost date de Radu Codrin Ştefănescu -preşedintele director general ANCPI, Ileana Spiroiu – director general adjunct, Roxana Florentina David – director al OPCPI Dâmboviţa şi, evident, organizatorii – senatorul Adrian Ţuţuianu şi Daniel Comănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

În sală s-au aflat reprezentanţii a 14 Oficii de Cadastru şi Publicitate mobiliară din ţară şi primari din judeţul Dâmboviţa.

Celor interesaţi li s-a spus că nu există probleme de eligibilitate pentru beneficiari, dar şefii ANCPI atrag atenţia că trebuie să fie respectate anumite prevederi, respectiv: analizarea şi aprobarea bugetului de venituri proprii în vederea demarării lucrărilor, realizarea demersurilor în vederea procedurii de achiziţie şi semnarea contractului de achiziţie publică cu persoanele autorizate de ANCPI, derularea şi recepţia lucrărilor de înregistrare sistematică şi efectuarea plăţii către UAT de către ANCPI.

Totodată, cei prezenţi au fost informaţi că, prin intermediul procedurii de cofinanţare, pot fi obţinuţi bani pentru lucrările de înregistrare sistematică realizate în intravilan.

Senatorul Adrian Ţuţuianu consideră că realizarea cadastrării gratuite ar trebui să reprezinte o prioritate la nivel local şi naţional. Programul soluţionează o serie de aspecte juridice ale proprietăţilor şi contribuie totodată la susţinerea sistemului de taxe şi impozite.

A mai spus senatorul PSD că este absolut necesar să fie creat un registru agricol unitar la nivelul judeţului Dâmboviţa, care să permită circuitul de date din plan local în cel naţional.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Noul parc din orașul Titu a prins contur. Punctul forte: amfiteatrul

Publicat

pe

În această perioadă, se derulează în orașul Titu, din județul Dâmbovița, ample lucrări de extindere a spațiilor verzi, mai precis un parc. Proiectul, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, este implementat cu fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale.

Investiția vizează o suprafață de 30.235 mp și cuprinde: gradene, gazon, arbori și arbuști, flori, pergole, plante agățătoare, garduri vii, mobilier urban, alei, sisteme de iluminat public, parcare și instalații de irigare.

Principala atracție a parcului va fi amfiteatrul a cărui scenă este proiectată pentru a găzdui spectacole și diverse activități formale și informale pe timp de vară, iar în timpul iernii va fi transformată în patinoar în aer liber.

De asemenea, va fi construită o fântână arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și vor fi montate jardiniere cu locuri de ședere ce vor fi plantate cu exemplare de arbore de mătase, ale cărui flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 18 august 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 18.08.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordurilor de colaborare încheiate între A.J.V.P.S. Dâmbovița – gestionar Fond Cinegetic și Consiliul Local Voinești, cu privire la fondul cinegetic aflat pe proprietatea UAT Voinești;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea suspendării activității școlare, pentru anul 2022 – 2023, în unitățile de învățământ: Școala Gimnazială Gemenea Brătulești, str. Principală nr. 356, Școala Primară Izvoarele, Școala Gimnazială Suduleni;
3. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare întocmit de expert evaluator ec. Balan Cristina Iuliana, pentru proprietățile imobiliare teren aferent Bloc 1 și teren situat între Blocul 1 și blocul 2 domeniu privat al UAT Voinești;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării unor imobile – cota parte teren aferent Bloc 1 și teren situat între Blocul 1 și blocul 2 domeniu privat al UAT Voinești;
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexei emise de ADI Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița cu nr. 15690 / 26.07.2022, pentru luna august 2022;
6. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT