Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Realizarea cadastrului trebuie să fie prioritate zero pentru autorităţile locale!

Publicat

pe

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 înaintează încă în ritm lent, nesatisfăcător pentru multe unităţi administrativ-teritoriale. Există multe necunoscute şi sincope în implementarea acestui program deosebit de important, pe care Uniunea Europeană îl doreşte realizat la termen în ţara noastră.

Tocmai de aceea sunt organizate întâlniri de lucru între conducerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi reprezentanţii autorităţilor locale. La inţiativa lui Adrian Ţuţuianu – vicepreşedintele Senatului României, o asemenea dezbatere a fost organizată, joi – 27 septembrie, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Tema discuţiilor a constituit-o Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară procedura şi modalitatea de alocare a sumelor de bani destinate cofinanţării lucrărilor de înregistrare sistematică demarate de unităţile administrativ-teritoriale, care tocmai a fost publicată pe site-ul ANCPI.

Lămuriri despre modul de implementare au fost date de Radu Codrin Ştefănescu -preşedintele director general ANCPI, Ileana Spiroiu – director general adjunct, Roxana Florentina David – director al OPCPI Dâmboviţa şi, evident, organizatorii – senatorul Adrian Ţuţuianu şi Daniel Comănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

În sală s-au aflat reprezentanţii a 14 Oficii de Cadastru şi Publicitate mobiliară din ţară şi primari din judeţul Dâmboviţa.

Celor interesaţi li s-a spus că nu există probleme de eligibilitate pentru beneficiari, dar şefii ANCPI atrag atenţia că trebuie să fie respectate anumite prevederi, respectiv: analizarea şi aprobarea bugetului de venituri proprii în vederea demarării lucrărilor, realizarea demersurilor în vederea procedurii de achiziţie şi semnarea contractului de achiziţie publică cu persoanele autorizate de ANCPI, derularea şi recepţia lucrărilor de înregistrare sistematică şi efectuarea plăţii către UAT de către ANCPI.

Totodată, cei prezenţi au fost informaţi că, prin intermediul procedurii de cofinanţare, pot fi obţinuţi bani pentru lucrările de înregistrare sistematică realizate în intravilan.

Senatorul Adrian Ţuţuianu consideră că realizarea cadastrării gratuite ar trebui să reprezinte o prioritate la nivel local şi naţional. Programul soluţionează o serie de aspecte juridice ale proprietăţilor şi contribuie totodată la susţinerea sistemului de taxe şi impozite.

A mai spus senatorul PSD că este absolut necesar să fie creat un registru agricol unitar la nivelul judeţului Dâmboviţa, care să permită circuitul de date din plan local în cel naţional.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT