Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Realizarea cadastrului trebuie să fie prioritate zero pentru autorităţile locale!

Publicat

pe

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 înaintează încă în ritm lent, nesatisfăcător pentru multe unităţi administrativ-teritoriale. Există multe necunoscute şi sincope în implementarea acestui program deosebit de important, pe care Uniunea Europeană îl doreşte realizat la termen în ţara noastră.

Tocmai de aceea sunt organizate întâlniri de lucru între conducerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi reprezentanţii autorităţilor locale. La inţiativa lui Adrian Ţuţuianu – vicepreşedintele Senatului României, o asemenea dezbatere a fost organizată, joi – 27 septembrie, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Tema discuţiilor a constituit-o Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară procedura şi modalitatea de alocare a sumelor de bani destinate cofinanţării lucrărilor de înregistrare sistematică demarate de unităţile administrativ-teritoriale, care tocmai a fost publicată pe site-ul ANCPI.

Lămuriri despre modul de implementare au fost date de Radu Codrin Ştefănescu -preşedintele director general ANCPI, Ileana Spiroiu – director general adjunct, Roxana Florentina David – director al OPCPI Dâmboviţa şi, evident, organizatorii – senatorul Adrian Ţuţuianu şi Daniel Comănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

În sală s-au aflat reprezentanţii a 14 Oficii de Cadastru şi Publicitate mobiliară din ţară şi primari din judeţul Dâmboviţa.

Celor interesaţi li s-a spus că nu există probleme de eligibilitate pentru beneficiari, dar şefii ANCPI atrag atenţia că trebuie să fie respectate anumite prevederi, respectiv: analizarea şi aprobarea bugetului de venituri proprii în vederea demarării lucrărilor, realizarea demersurilor în vederea procedurii de achiziţie şi semnarea contractului de achiziţie publică cu persoanele autorizate de ANCPI, derularea şi recepţia lucrărilor de înregistrare sistematică şi efectuarea plăţii către UAT de către ANCPI.

Totodată, cei prezenţi au fost informaţi că, prin intermediul procedurii de cofinanţare, pot fi obţinuţi bani pentru lucrările de înregistrare sistematică realizate în intravilan.

Senatorul Adrian Ţuţuianu consideră că realizarea cadastrării gratuite ar trebui să reprezinte o prioritate la nivel local şi naţional. Programul soluţionează o serie de aspecte juridice ale proprietăţilor şi contribuie totodată la susţinerea sistemului de taxe şi impozite.

A mai spus senatorul PSD că este absolut necesar să fie creat un registru agricol unitar la nivelul judeţului Dâmboviţa, care să permită circuitul de date din plan local în cel naţional.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

href=”https://news.google.com/publications/CAAqLAgKIiZDQklTRmdnTWFoSUtFR2x1WTI5dGIyUXRiV1ZrYVdFdWNtOG9BQVAB?ceid=RO:ro&oc=3&hl=ro&gl=RO” target=”_blank” rel=”noopener”> Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite