Conectați-vă cu noi

SOCIAL

„Școală pentru o meserie, școală pentru viață!“, proiect pentru tinerii din sistemul de protecţie

Publicat

pe

70 de tineri, cu vârste între 18 şi 24 de ani, din comunităţi dezavantajate, beneficiază, prin proiectul „Școală pentru o meserie, școală pentru viață!“, de cursuri de pregătire în diferite meserii, cum ar fi cea de brutar, bucătar, ospătar, tâmplar și lucrător în cultura plantelor. Acestea se vor desfăşura la Ploieşti, în cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA, până în luna august 2019.

„Tinerii care părăsesc sistemul de protecție specială după vârsta de 18 ani reprezintă o categorie puternic vulnerabilă, expusă riscului de excluziune socială. Lipsiți de sprijinul familiei și fără deprinderile pentru integrare socio–profesională, acești tineri se confruntă și cu probleme legate de analfabetism funcțional și retard educațional, dizabilități, inechitate, lipsa competențelor, inclusiv a cunoștiințelor de bază de limbi străine și a competențelor digitale. Proiectul răspunde nevoilor de integrare socială și dezvoltare a abilităților de viață independentă ale acestor tineri”, spune Ramona Vasiloae Năstăsache – coordonator Programe Educaționale Școala de Meserii CONCORDIA.

Iniţiativa este susţinută de Fundaţia Vodafone România prin programul ”Fondul pentru Fapte Bune”. Cursanţilor le este asigurată cazarea, masa și transportul pe durata desfășurării proiectului. Ulterior, tinerii sunt sprijiniți să-și găsească un loc de muncă la una dintre firmele care au semnat acorduri de parteneriat cu Organizația Umanitară CONCORDIA. În prezent, se colaborează cu 8 companii din București și din județul Prahova.

Beneficiarii participă, de asemenea, la ore de educație civică, matematică aplicată, engleză, cursuri IT, creativitate și la seminarii practice de educație globală și cetățenie activă, care au rolul de a crește nivelul de responsabilitate socială al tinerilor, implicarea în procesele sociale și de luare a deciziilor, cunoașterea subiectelor actuale legate de mediul înconjurător și viață durabilă.

Proiectul se adresează în principal tinerilor din județele Prahova, Tulcea, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Cluj, Vaslui, Dolj, Giurgiu și Ialomița, fără a se limita la acestea. Cursurile sunt structurate în proporție de 75% pe pregătirea practică și 25% pe teorie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Coliziune între trei maşini la Picior de Munte

Publicat

pe

Trei autovehicule au fost implicate într-un accident de circulație petrecut în această seară pe DN 72, Targoviste-Găeşti, în satul Picior de Munte, comuna Dragodana.

Două persoane, soț și soție, ambii aflați într-un autoturism Logan, au fost transportați la spital. Se pare că, în urma impactului, a fost rănit destul de grav și șoferul unei autoutilitare.

Din primele cercetări reiese că evenimentul rutier s-a produs din cauza nepăstrării distanţei regulamentare în timpul deplasării.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Câţiva dâmboviţeni au vândut peste două tone de droguri în Bucureşti şi judeţele din jur!

Publicat

pe

de

Procurorii DIICOT din cadrul structurii centrale şi poliţiştii de la BCCO Bucureşti au efectuat nouă percheziţii domiciliare simultate în judeţul Dâmboviţa, la persoane care produceau şi vindeau cannabis în Capitală.

Anchetatorii au descoperit trei culturi indoor, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreținere a culturii indoor de cannabis, aproximativ 4 kilograme de cannabis (inflorescență, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare și ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim și un cântar electronic de mare precizie.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că membrii reţelei, formată din 7 persoane, au investit sume foarte mari mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, cumpărând imobile și terenuri, în mediul rural, pe raza judeţului Dâmbovița, locații unde au înființat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției. Inculpaţii au cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viață aparent normală.

De îngrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii rețelei, prin rotație, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locații fiind atent supravegheată și verificată.

În urma evaluării realizate a rezultat faptul, că în ultimii trei ani, această rețea a produs și distribuit în capitală și în județele limitrofe peste două tone de produse cannabice.

Pentru a-și spori veniturile, inculpaţii au înființat în zona de interes o hală cu instalații complexe prin care se produc criptomonede (RIG- uri de minat).

Având în vedere că toate aceste activități presupuneau un consum crescut de energie electrică, membrii rețelei au înființat și folosit instalații complexe ilegale prin care s-au branșat improvizat la rețeaua de joasă tensiune, sustrăgând energie.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de inculpaţii OSTAFI MARCEL OVIDIU, IONIŢĂ ANDREESCU IONEL MIHĂIŢĂ, KELP JOHANN şi MUSTOCEA VIOREL, procurorii DIICOT– Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!