Conectați-vă cu noi

SOCIAL

„Școală pentru o meserie, școală pentru viață!“, proiect pentru tinerii din sistemul de protecţie

Publicat

pe

70 de tineri, cu vârste între 18 şi 24 de ani, din comunităţi dezavantajate, beneficiază, prin proiectul „Școală pentru o meserie, școală pentru viață!“, de cursuri de pregătire în diferite meserii, cum ar fi cea de brutar, bucătar, ospătar, tâmplar și lucrător în cultura plantelor. Acestea se vor desfăşura la Ploieşti, în cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA, până în luna august 2019.

„Tinerii care părăsesc sistemul de protecție specială după vârsta de 18 ani reprezintă o categorie puternic vulnerabilă, expusă riscului de excluziune socială. Lipsiți de sprijinul familiei și fără deprinderile pentru integrare socio–profesională, acești tineri se confruntă și cu probleme legate de analfabetism funcțional și retard educațional, dizabilități, inechitate, lipsa competențelor, inclusiv a cunoștiințelor de bază de limbi străine și a competențelor digitale. Proiectul răspunde nevoilor de integrare socială și dezvoltare a abilităților de viață independentă ale acestor tineri”, spune Ramona Vasiloae Năstăsache – coordonator Programe Educaționale Școala de Meserii CONCORDIA.

Iniţiativa este susţinută de Fundaţia Vodafone România prin programul ”Fondul pentru Fapte Bune”. Cursanţilor le este asigurată cazarea, masa și transportul pe durata desfășurării proiectului. Ulterior, tinerii sunt sprijiniți să-și găsească un loc de muncă la una dintre firmele care au semnat acorduri de parteneriat cu Organizația Umanitară CONCORDIA. În prezent, se colaborează cu 8 companii din București și din județul Prahova.

Beneficiarii participă, de asemenea, la ore de educație civică, matematică aplicată, engleză, cursuri IT, creativitate și la seminarii practice de educație globală și cetățenie activă, care au rolul de a crește nivelul de responsabilitate socială al tinerilor, implicarea în procesele sociale și de luare a deciziilor, cunoașterea subiectelor actuale legate de mediul înconjurător și viață durabilă.

Proiectul se adresează în principal tinerilor din județele Prahova, Tulcea, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Cluj, Vaslui, Dolj, Giurgiu și Ialomița, fără a se limita la acestea. Cursurile sunt structurate în proporție de 75% pe pregătirea practică și 25% pe teorie.

SOCIAL

8.404 persoane se luptă să ocupe unul din cele 290 de posturi disponibile în poliţie!

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: stiripesurse)

8.404 persoane vor candida pentru cele 290 de posturi de ofiţeri, agenţi şi personal contractual, scoase la concurs de Poliţia Română pentru încadrare din sursă externă. Dolj este județul unde se înregistrează cea mai mare concurență, fiind depuse 427 de astfel de cereri, pentru cele 12 posturi scoase la concurs – informează IPJ Ialomiţa.

Candidații au manifestat un interes sporit cu precădere pentru posturile de ofițer și agent de poliție (8.314 cereri pentru cele 238 de posturi de ofițer și agent, comparativ cu 90 de cereri pentru cele 52 de posturi de personal contractual).

Viitorii polițiști își vor desfășura activitatea în domenii precum criminalistică, investigații criminale, economic, combaterea criminalității organizate, comunicare și relații publice, resurse umane, intervenții și acțiuni speciale, cazier judiciar, statistică și evidență operativă, poliție rutieră, etc.

Citește în continuare

INFO UTIL

Informare privind vignetele auto electronice pentru Bulgaria

Publicat

pe

de

Foto: www.bgtoll.bg

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar Giurgiu-Ruse, cu privire la faptul că, în anul 2019, se pot achiziţiona din punctele de frontieră vignete electronice pentru teritoriul statului vecin, pentru toate categoriile de autovehicule, preţurile acestora rămânând neschimbate.

Mai multe detalii privind modurile de cumpărare a vignetelor electronice, modurile de plată și locurile de cumpărare pot fi obținute de pe site-ul public al Agenției pentru Drumurile Naționale a Republicii Bulgaria – www.bgtoll.bg, acest site având și meniu în limba română.

Sursa: ITPF Giurgiu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!