Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Judeţul Dâmboviţa, 50 de ani de la reînfiinţare. Mesajul mitropolitului Nifon

Publicat

pe

Aniversarea celor 50 de ani de la reînființarea județului Dâmbovița, ca și a celor 650 de ani de la prima sa atestare documentară, reprezintă un eveniment important pentru noi toți, locuitorii acestui binecuvântat pământ, căci ne oferă posibilitatea de a aprecia oameni, instituții, evenimente și momente legate de comunitatea noastră locală.

Județul Dâmbovița este o parte a țării noastre unde spiritualitatea și cultura au rodit cu generozitate, numeroase personalități ale istoriei noastre naționale s-au străduit pentru binele neamului nostru, și importante instituții au luat ființă și au contribuit la aprofundarea identității și a unității noastre românești.

Ierarhi înțelepți, responsabili și demni, ori voievozi, plini de credință și eroism, au trăit și au contribuit, de aici, la mai binele neamului, credinței și al țării noastre. La baza aprofundării unității noastre de credință și a celei naționale stă generoasa strădanie a Bisericii de a tipări multă și folositoare carte, ce a circulat în toate provinciile locuite de români și a ctitorit ideea unității de neam, credință și limbă.

De la Sf. Voievod Neagoe Basarab, Mircea cel Bătrân, Matei Basarab și Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, până la Ieromonahul Macarie, Diaconul Coresi, Sf. Martir Ianache Văcărescu, ori Grigore Alexandrescu, Ioan Alexandru Brătescu-Voinești, I.L. Caragiale, Vasile Cârlova și Ienăchiță Văcărescu, spiritualitatea și cultura de aici s-a manifestat cu o deosebită strălucire, făcând larg cunoscută gloria acestor locuri.

În ultimele decenii s-au realizat numeroase, ample, frumoase și minunate proiecte în Arhiepiscopia Târgoviștei, cu sprijinul disponibil și generos al Consiliului Județean, fiindcă, toți președinții acestui înalt for administrativ au înțeles că orice colaborare cu Biserica noastră străbună este un prilej de afirmare, de promovare a educației, culturii și spiritualității, în cel mai eficace mod posibil.

Astăzi, mai mult decât oricând, județul nostru are nevoie de o dezvoltare rapidă, amplă, constantă și consistentă, pentru a fi cu toții vrednici urmași ai înaintașilor noștri și a cinsti prin fapte concrete gloria de odionioară a acestui spațiu voievodal.

De aceea, binecuvântăm, încurajăm și apreciem pe toți aceia care, cu bună credință, entuziasm și nobilă disponibilitate doresc să se implice spre mai binele județului nostru!

Cine vede aceste locuri, nu poate să nu mai revină și să povestească și altora despre frumusețea și istoria lor, de aceea promovarea județului nostru constituie pentru noi toți o datorie patriotică și sufletească.

Suntem foarte aproape de sărbătorirea Zilei Naționale a României, la un veac de la înfăptuirea Marii Uniri și, cu tristețe și mâhnire, observăm că și în județul nostru există încă dezbinare și neunire, pentru aceasta, ne dorim, din tot sufletul pace, armonie și intensă dezvoltare a acestui binecuvântat spațiu, spre mai binele nostru, al tuturor!

Cu părintească apreciere, binecuvântăm pe toți aceia care înțeleg aceste lucruri și fac eforturi pentru a sprijini aspirațiile, nevoile și dorința noastră de dezvoltare prin cooperare si buna înțelegere.

†NIFON,
ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT