POLITIC
Rovana Plumb, prima pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 2019!

Ministra Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi preşedintă interimară a organizaţiei PSD Dâmboviţa va fi cap de listă la alegerile europarlamentare din mai 2019 pentru social-democraţilor
Rovana Plumb se bucură de încredere sporită în partid, fiind considerată şi unul dintre reprezentanţii loiali lui Liviu Dragnea. Corina Creţu, actual comisar european, se pare că dispare cu totul din preferinţele conducerii PSD pentu Parlamentul European.
Alte nume vehiculate, dar fără a se ştii clar ordinea pe listă, sunt: Dan Nica, Victor Boştinaru, Ioan Mircea Pascu, Niculae Bădălău, Ecaterina Andronescu şi Lia Olguţa Vasilescu.
ALEGERI
George Simion: Candidez pentru a asigura revenirea la democrație! La nivel internațional, nu mai suntem considerați a fi o democrație, ci un regim hibrid

Revenirea la democrație, reformă administrativă, susținerea tinerei generații și mai mult respect pentru români! Sunt doar câteva dintre prioritățile despre care George Simion, candidatul suveranist la alegerile prezidențiale, a vorbit în cadrul dezbaterii organizate de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Potrivit acestuia, imaginea României în plan internațional s-a degradat în ultimul an, pe fondul anulării alegerilor prezidențiale.
„Trăim o perioadă extraordinară, avem de-a face cu crize suprapuse și, din acest punct de vedere, eu candidez pentru a asigura revenirea la democrație, revenirea la voința liber exprimată de către cetățenii români, care, în opinia mea și a unui majorități din societatea românească au fost privați de dreptul de alege. Avem crize suprapuse. Criza constituțională, criza demografică internă, ne-a dus la un rating de țară conform agențiilor internaționale de BBB minus din punct de vedere economic. În indexul democrației, la nivel internațional, nu mai suntem considerați a fi o democrație, ci un regim hibrid. Relațiile cu principalul nostru partener strategic și cu cea mai puternică țară din lume, Statele Unite ale Americii, sunt în cel mai complicat, cel mai dificil punct din ultimii 30 de ani. Avem de lucrat cu toții, indiferent de locurile unde suntem, pentru a reface prestigiul internațional al țării, pentru a reface relațiile cu Statele Unite și pentru a recâștiga încrederea cetățenilor români în democrație”, a declarat George Simion, în fața studenților și profesorilor prezenți la dezbatere.
Candidatul suveranist la alegerile prezidențiale a afirmat că nu își dorește ieșirea din UE și NATO, însă ar vrea un tratament egal și respect pentru români.
„George Simion și Alianța pentru Unirea Românilor nu vor ca România să părăsească Uniunea Europeană sau NATO. Din contră, eu cred că trebuie să întărim alianțele din care facem parte. Eu văd Uniunea Europeană la fel cum au văzut-o și părinții fondatori ca un spațiu economic comun. (…) Europenismul nostru este dat și de istorie, și de poziția geografică, și desigur de apartenența la un set de valori comune. Asta nu înseamnă că trebuie să transformăm proiectul comun european și trebuie să transformăm Uniunea Europeană într-un suprastat federal. Noi nu vedem mutarea deciziilor la Bruxelles, ci le vrem în cele 27 de state suverane ale Uniunii Europene”, a afirmat Simion, în cadrul dezbaterii.
Din punct de vedere legislativ, George Simion susține că își va asuma rolul de mediator pentru ca partidele aflate la putere să vină cu o reformă administrativă, pentru ca statul să devină mai suplu și eficient. În opinia sa, România are mult prea puțini profesori și medici, în timp de numărul angajaților pe pile în administrația publică a crescut semnificativ.
„Avem mult prea mulți angajați în sectorul public și aici nu mă refer la profesori, nu mă refer la polițiști, nu mă refer în niciun caz la militari sau la cadre medicale, mă refer la administrația publică, locală și centrală, care este înțesată, din păcate, cu membrii, care nu fac decât să îngreuneze funcționarea normală a instituțiilor statului român și care îngreunează românilor care în momentul în care apelează la o instituție a statului, efectiv trec printr-un coșmar. (…) Funcționarii capabili și în alții funcționari, profesioniștii din administrația locală și centrală, sunt blocați”, a afirmat candidatul la prezidențiale.
Un alt obiectiv declarat a fost sprijinirea tinerilor, inclusiv prin accesul mai ușor la locuințe. De asemenea, Simion a pus accent pe necesitatea unei finanțări corespunzătoare a sistemului de învățământ: „Toate discuțiile despre sistemul de învățământ trebuie să înceapă de la subfinanțarea cronică, atât timp cât avem 2,1% din PIB alocați spre acest sector, când media europeană este de 4,7%.”
George Simion a fost primul candidat care a acceptat participarea la dezbaterile individuale organizate de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.
Dâmboviţa
Senator Ciprian Iacob: Fiecare zi în care Ministerul Muncii tergiversează deciziile înseamnă întârzieri în aplicarea reformelor

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au depus la Senat o moţiune simplă care o vizează pe ministrul Simona Bucura Oprescu. Luni – 28 aprilie 2025, ministrul Muncii este aşteptat să se prezinte în plenul Parlamentului, pentru a explica ce se întâmplă în sistemul public de pensii, unde se constată un haos generalizat. Consideră inițiatorii moțiunii că seniorii României sunt, din nou, victime ale unei politici lipsite de viziune, de respect şi de echitate.
Ne-a spus senatorul Ciprian Iacob că demersul de a chem ministrul Muncii în fața parlamentarilor reprezintă un gest de responsabilitate democratică. De asemenea, ne-a precizat că, din cauza celor de la Ministerul Muncii condus de Simona Bucura Oprescu, se pierde timp prețios în implementarea reformelor asumate prin PNRR. Spre exemplu, proiectul de la Mănăstirea Dealu din Târgoviște, ce aparține Asociației Veteranilor, este blocat la acest minister.
„În loc să avem o coordonare eficientă și un dialog real cu partenerii sociali, asistăm la amânări, incoerență și lipsă de transparență. Fiecare zi în care Ministerul Muncii tergiversează deciziile înseamnă întârzieri în aplicarea reformelor, blocaje administrative și risc crescut de a rata termenele impuse de Comisia Europeană. Dacă nu se schimbă nimic, nu pierdem doar timp, ci și bani care ar trebui să ajungă la români, în special la persoanele vulnerabile”, spune senatorul Ciprian Iacob.
Reprezentanții AUR în Parlamentul României propun revenirea la normalitate pentru pensionarii sistemului contributiv de asigurări sociale de stat. Respectarea legii, prin aplicarea corectă a formulei de indexare, rata inflaţiei + 50% din creşterea câştigului salarial mediu brut.
„Corectarea inechităţilor din sistemul pensiilor militare, printr-o lege făcută pentru a dăinui şi nu pentru a fi respinsă la Curtea Constituţională, astfel încât criteriul echităţii şi al echilibrului intern să fie respectat, nu doar invocat în campanii. Normalizarea pensiilor speciale, prin introducerea unui plafon de maximum 5.000 de lei pentru partea necontributivă a pensiei şi a unui impozit de 95% pentru partea necontributivă care depăşeşte salariul net al preşedintelui Republicii”, mai solicită inițiatorii moțiunii simple.
-
Argeșacum 3 zile
Adolescentă de 15 ani a decedat după ce a căzut de pe o trotinetă electrică
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Găești: 50 de persoane evacuate după un accident rutier pe DN72
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Accident cu o victimă încarcerată, în Racovița, județul Dâmbovița
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Urs reperat bântuind prin Valea Voievozilor, lângă Târgoviște
-
Argeșacum 5 zile
Incendiul de pădure de la Cetățeni s-a extins. 150 de oameni sunt mobilizați la fața locului
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Un bărbat de 35 de ani a decedat într-un accident în Pitaru, comuna Potlogi
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Tânără de 19 ani din Voinești arestată preventiv pentru agresarea fostei neveste a iubitului său
-
Argeșacum 6 zile
Arde pădurea la Cetățeni, județul Argeș! S-a intervenit inclusiv cu elicopterul