Connect with us

ACTUALITATE

Judecătorii de la Curtea de Apel Oradea nu voiau să mai judece dosarele de la DNA!

Publicat

pe

Sursa foto: www.puterea.ro

Abuzurile pe care le-au săvârşit, în ultimii ani, reprezentanţii unor instituţii de forţă, recte binomul DNA-SRI, vor măcina şi provoca convulsii încă multă vreme de aici înainte în societatea românească.

Dacă PSD şi ALDE, jurnaliştii curajoşi, nu ar fi luat poziţe, nu ar fi intervenit prin mijloace legale, democratice, constituţionale pentru a stopa acest flagel de factură stalinistă, situaţia ar fi scăpat de sub control, existând riscul ca fiecare dintre noi, prin măsluiri şi interceptări prefabricate în laboratoarele sistemului represiv sau cu sprijinul unor delatori de formaţie, să devenim ţinte, să fim şterşi, printr-o bătaie de ciocănel al unui complet specializat, din rândul normalităţii şi aruncaţi în derizoriu şi incertitudine.

Scandalul declanşat la Oradea de înregistrările audio în care procurori DNA puneau la cale modul în care pot acţiona pentru timorarea unor judecători a provocat reacţii de indignare în rândul opiniei publice, care a văzut că s-a depăşit chiar şi limita absurdului. Magistraţii judecători de la Curtea de Apel Oradea au găsit o formă de protest împotriva acestor abuzuri comise de inchizitorii de la DNA.

Doi judecători au făcut cerere de abţinere de la judecarea unor dosare instrumentate de DNA. Chiar dacă se pare că cererea nu le-a fost aprobată, s-a creat un precedent deosebit de periculos care arată neîncredere în cei care se ocupă de anchetarea unor cauze, în veridicitatea şi modul în care au fost adunate probele de la dosar.

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 77 de copii și 27 de angajați din învățământ sunt confirmați cu COVID

Publicat

pe

de

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că, începând cu data de 17 ianuarie 2022 (semestrul al doilea), toate unitățile de învățământ din județ vor funcționa cu prezență fizică, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase / grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei / grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Măsura suspendării la nivelul clasei / grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.

Preșcolarii / elevii carantinați și cei din grupele / clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar / conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online”.

Evoluția situației epidemiologice din unitățile de învătământ preuniversitar în săptămâna 10 – 14 ianuarie 2022:
– clase cu prezență fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 49 (1.289 preșcolari / elevi);
– preșcolari / elevi confirmați Covid-19: 77
– personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 27

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Citește în continuare

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște a depășit 3 cazuri COVID la mia de locuitori

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște înregistrează, astăzi – 16 ianuarie 2022, o rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori. Aceeași situație și în alte șapte localități din județul Dâmbovița.

Totodată, în 14 comunități, incidența cazurilor de infectare cu coronavirus se situează între 2 și 3 la mia de locuitori. La polul opus, au mai rămas doar opt comune unde nu a fost raportat niciun caz COVID în ultimele 14 zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT