Connect with us

ACTUALITATE

Judecătorii de la Curtea de Apel Oradea nu voiau să mai judece dosarele de la DNA!

Publicat

pe

Sursa foto: www.puterea.ro

Abuzurile pe care le-au săvârşit, în ultimii ani, reprezentanţii unor instituţii de forţă, recte binomul DNA-SRI, vor măcina şi provoca convulsii încă multă vreme de aici înainte în societatea românească.

Dacă PSD şi ALDE, jurnaliştii curajoşi, nu ar fi luat poziţe, nu ar fi intervenit prin mijloace legale, democratice, constituţionale pentru a stopa acest flagel de factură stalinistă, situaţia ar fi scăpat de sub control, existând riscul ca fiecare dintre noi, prin măsluiri şi interceptări prefabricate în laboratoarele sistemului represiv sau cu sprijinul unor delatori de formaţie, să devenim ţinte, să fim şterşi, printr-o bătaie de ciocănel al unui complet specializat, din rândul normalităţii şi aruncaţi în derizoriu şi incertitudine.

Scandalul declanşat la Oradea de înregistrările audio în care procurori DNA puneau la cale modul în care pot acţiona pentru timorarea unor judecători a provocat reacţii de indignare în rândul opiniei publice, care a văzut că s-a depăşit chiar şi limita absurdului. Magistraţii judecători de la Curtea de Apel Oradea au găsit o formă de protest împotriva acestor abuzuri comise de inchizitorii de la DNA.

Doi judecători au făcut cerere de abţinere de la judecarea unor dosare instrumentate de DNA. Chiar dacă se pare că cererea nu le-a fost aprobată, s-a creat un precedent deosebit de periculos care arată neîncredere în cei care se ocupă de anchetarea unor cauze, în veridicitatea şi modul în care au fost adunate probele de la dosar.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Șefii instituțiilor publice din Dâmbovița au fost puși față-n față cu primarii din județ

Publicat

pe

Prefectul de Dâmbovița, Marian Tănase, i-a invitat pe primarii din județ să participe la ședința Colegiului Prefectural de astăzi, 29 aprilie 2025, cu scopul de a îmbunătăți dialogul și cooperarea între autoritățile administrației publice locale, serviciile publice deconcentrate și reprezentanții unor companii naționale. Reprezentantul Guvernului în județul Dâmbovița își dorește să fie identificate cele mai eficiente și rapide soluții pentru problemele concrete cu care se confruntă administrațiile locale.

Edilii prezenți au semnalat dificultăți frecvente în implementarea proiectelor locale, precum:
– Durata excesivă a procedurilor de avizare și autorizare;
– Birocrația ridicată și lipsa de predictibilitate în fluxurile administrative;
– Lacune legislative în gestionarea situațiilor generate de atacurile animalelor sălbatice sau prezența câinilor fără stăpân;
– Nevoia de modernizare a infrastructurii de transport a energiei electrice, corelată cu dinamica de dezvoltare a comunităților.

„Prefectul a solicitat membrilor Colegiului Prefectural să analizeze punctual problemele ridicate și să formuleze propuneri de soluționare care să fie prezentate în perioada următoare. Dialogul deschis, susținut prin asemenea întâlniri, va continua să fie o prioritate pentru Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

CJAS Dâmbovița: Farmaciile nu au plafoane pentru medicamente în regim compensat și gratuit

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, medicamentele în regim compensat și gratuit se eliberează prin intermediul celor 155 de farmacii aflate în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. 85 dintre acestea sunt localizate în mediul urban și 75 la sate. De reținut faptul că nu sunt prevăzute plafoane în limita cărora se pot elibera medicamente în regim compensat și gratuit – ne informează CJAS Dâmbovița.

„Farmaciile au obligația să facă demersurile necesare pentru acoperirea cererii de produse comerciale ale aceleiași DCI, cu prioritate la prețurile cele mai mici din lista cu denumirile comerciale ale medicamentelor, să se aprovizioneze, în maximum 24 de ore pentru bolile acute și subacute și în 48 de ore pentru bolile cronice, cu medicamentul / medicamentele din lista cu denumiri comerciale ale medicamentelor, dacă acesta / acestea nu există la momentul solicitării în farmacie”, precizează Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite