Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Judecătorii de la Curtea de Apel Oradea nu voiau să mai judece dosarele de la DNA!

Publicat

pe

Sursa foto: www.puterea.ro

Abuzurile pe care le-au săvârşit, în ultimii ani, reprezentanţii unor instituţii de forţă, recte binomul DNA-SRI, vor măcina şi provoca convulsii încă multă vreme de aici înainte în societatea românească.

Dacă PSD şi ALDE, jurnaliştii curajoşi, nu ar fi luat poziţe, nu ar fi intervenit prin mijloace legale, democratice, constituţionale pentru a stopa acest flagel de factură stalinistă, situaţia ar fi scăpat de sub control, existând riscul ca fiecare dintre noi, prin măsluiri şi interceptări prefabricate în laboratoarele sistemului represiv sau cu sprijinul unor delatori de formaţie, să devenim ţinte, să fim şterşi, printr-o bătaie de ciocănel al unui complet specializat, din rândul normalităţii şi aruncaţi în derizoriu şi incertitudine.

Scandalul declanşat la Oradea de înregistrările audio în care procurori DNA puneau la cale modul în care pot acţiona pentru timorarea unor judecători a provocat reacţii de indignare în rândul opiniei publice, care a văzut că s-a depăşit chiar şi limita absurdului. Magistraţii judecători de la Curtea de Apel Oradea au găsit o formă de protest împotriva acestor abuzuri comise de inchizitorii de la DNA.

Doi judecători au făcut cerere de abţinere de la judecarea unor dosare instrumentate de DNA. Chiar dacă se pare că cererea nu le-a fost aprobată, s-a creat un precedent deosebit de periculos care arată neîncredere în cei care se ocupă de anchetarea unor cauze, în veridicitatea şi modul în care au fost adunate probele de la dosar.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT