Dâmboviţa participă, din nou, la ediţia de primăvară a Târgului de Turism desfăşurat la Pavilionul Expoziţional Romexpo de la Bucureşti, reprezentat de Consiliul Judeţean şi Complexul Muzeal „Curtea Domnească”.
Evenimentul deschis astăzi se va întinde pe parcursul a patru zile şi are rolul important de a promova obiectivele turistive din România. Un târg la care au putut participa unităţii economice de profil, agenţii de turism, interne şi internaţionale, dar şi Consilii Judeţene şi unităţi administrativ-teritoriale care dispun de un potenţial turistic încă nepus în valoare, dar care merită a fi cunoscut şi exploatat.
Dâmboviţa este printre puţinele judeţe din ţară care, de câţiva ani, este prezent de fiecare dată la Târgul de Turism. La fel şi Primăria Târgovişte. Ca noutate, anul acesta, la Bucureşti a venit să-şi promoveze valoarea şi potenţialul şi Complexul Balnear „Ceres” din Pucioasa.

„Acțiunea are ca scop prezentarea, la nivel național, a tuturor elementelor de identificare ale județului Dâmbovița, dar și de a face cunoscut publicului interesat potențialul turistic și istoric al județului.
Nu în ultimul rând, este un prilej de a promova atât părți din istoria românilor, cât și municipiul Târgoviște – reședința județului și fosta Cetate de Scaun a Țării Românești, un simbol reprezentativ pentru trecutul și evoluția statului român”, a precizat Luciana Cristea – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
Turnul Chindia, prezentat sub forma unei replici de 2 m înălțime, a reprezentat atracţia standului turistic dâmboviţean. De asemenea, vizitatorii au putut realiza fotografii de divertisment la două panouri având ca reprezentare înfăţişării de domnitori, dar cu chipul persoanei care a vizitat standul.
Au mai fost expuse armuri și duplicate ale unor arme de secol XV-XVI, scopul fiind acela de a evidenția rolul de cetate istorică pe care l-a avut Târgoviștea, ca fostă capitală a Ţării Româneşti.

Sâmbătă, 23 februarie 2019, Orchestra Populară „Chindia” va susţine, alături de Ansamblul Flocloric „Junii Valahi”, un minispectacol artistic în incinta pavilionului expoziţional.
O bilă neagră putem da primăriilor dâmboviţene care dispun de potenţial, de tradiţii, de elemente unicat, dar nu s-au sinchisit să participe la acest târg, pentru a aduce plus valoare judeţului.
De apreciat valoarea standurilor de promovare turistică ale judeţelor Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Ialomiţa, care i-au încântat pe cei care au trecut pe la Târgul de la Bucureşti prin numărul mare de exponate, modul de etalare şi farmecul tradiţional.




