Eveniment inedit, unic deocamdată la nivelul judeţului Dâmboviţa, astăzi, la Gura Ocniţei! Prima zi de primăvară a coincis, în frumoasa comună dâmboviţeană, cu „Târgul Mărţişorului”. Acţiunea cultural-educativă a fost organizată de Primărie, căminul cultural, biblioteca şi şcoala şi grădiniţa din satul de centru.

Nu se întâmplă în prea multe locuri din ţara noastră să vezi că preşcolarii şi elevii dintr-o aşezare din mediul rural, coordonaţi de cadrele didactice şi sprijiniţi de părinţi, au confecţionat în zilele premergătoare datei de 1 martie felurite şi gingaşe mărţişoare, după care le-au etalat într-o expoziţia cu vânzare în sala căminului cultural. Evenimentul de la Gura Ocniţei a ajuns anul acesta la a doua ediţie.

Interesant este că locuitorii comunei s-au înghesuit să admire creaţiile copiilor dar şi să le achiziţioneze la preţuri modice, dacă ţinem cont de inginiozitatea modelelor expuse şi migala cu care au fost lucrate. Banii strânşi vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unor lucruri şi obiecte necesare în şcoală, după cum va decide comitetul de părinţi.
Cât priveşte produsele hand-made confecţionate în cadrul „Atelierului Veseliei”, înfiinţat în 2017 de inimoasele doamne Steluţa Miţoi, Beatrice Cojocaru şi Elena Gruiu, fondurile obţinute din vânzări vor fi utilizate în scop caritabil, respectiv pentru a cumpăra haine şi încălţăminte pentru un copil din comună care are rezultate bune la învăţătură în ciuda situaţiei nateriale precare de acasă. De asemenea, se vor procura ouă şi cozonaci, pentru a fi date celor ce vor veni la biserică în ziua de Paşte.

„Este o mare bucurie pentru noi, oamenii mari, părinţii, dascălii acestor copii, să îi vezi cum vibrează, cum zumzăie veseli, mulţumiţi, satisfăcuţi pe deplin, pe lângă standurile pe care au expus creaţiile lor. Şi mai mult li se înseninează feţele când văd că roadele muncii lor sunt admirate şi cumpărate de doritori.
Este un mod atât de simplu, cald şi eficient de a-i pregăti pe micuţii noştri pentru viaţă, de a-i responsabiliza, de a vedea şi ei ce înseamnă satisfacţia lucrului bine făcut.
Genul acesta de activităţi le vom permanentiza şi, ne gândim şi la alte alternative prin care spiritul creator al acestor copii, talentul lor să fie antrenat continuu şi dezvoltat”, ne-a declarat Sorin Ioniţă, primarul comunei Gura Ocniţei.

Mărţişoarele şi felicitările care nu vor fi vândute în cadrul târgului deschis la Căminul Cultural vor fi dăruite de copii doamnelor şi domnişoarelor din comună, celor care lucrează în diferite instituţii de pe teritoriul localităţii.
„Este o zi minunată. Este prima zi de primăvară. Am pregătit mărţişoare, am pregătit felicitări şi, mai mult decât atât, gânduri bune pentru toţi. Astăzi, vrem să fie o zi a gândurilor bune, a trezirii noastre la viaţă, la pozitiv, la optimism, la frumos, la tot ceea ce înseamnă primăvară”, ne-a spus Maria Magdalena Cristina Stanciu – director adjunct Şcoala Gura Ocniţei.
