Connect with us

POLITIC

Liviu Dragnea sau despre flacăra care se aprinde iute şi se stinge uşor!

Publicat

pe

Foto: Digi24

Liviu Dragnea, liderul PSD, aflat la Reșița, unde a participat la Conferință Județeană a social-democraților din Caraș-Severin, a avut câteva declarații deosebit de dure, bune din punct de vedere politic, infuzii de exaltare, dacă nu ar fi populiste și ușor demagogice.

Sa spui, după câte s-au întâmplat în ultimele luni în PSD, că politica trebuie făcută pentru oameni, ci nu pentru găști, denotă ca nu știi ce se întâmplă în propriul partid, că nu vrei să vezi cum sunt conduse, de fapt, organizațiile sau poate ca, de acum încolo, nu dorești să mai primeze spiritul de gașcă în formațiunea ta. Schimbi macazul!

Adevarul este că, în PSD, mai abitir ca în alte partide, găștile au înflorit, s-au întărit, fiindu-i greu unui membru de rând să penetreze astfel de structuri ale interesului. Găștile te pun în funcții şi tot ele te dau jos dacă nu mai corespunzi!

Și a mai spus Dragnea, în fata poporului PSD-ist de la Reșița, că Pro România este partid de securiști. Pai, domnule Dragnea, acum văzuși acest lucru? Sunt membri în acest partid condus de Ponta o grămadă de foști social-democrați cu funcții. Doi premieri, mai mulți miniștri, parlamentari, secretari de stat. Înseamnă că PSD a fost plin cu securiști?! Și, dacă or să mai plece alții, pe care probabil acum se contează, sunt oameni buni, de bază, tot securiști vor fi catalogați ulterior? ucruri care se bat cap în cap, spuse de Liviu Dragnea prea ușor la Reșița!

Nu a scăpat de acuze nici statul paralel, pe care și noi îl urâm de moarte. Replica bine ticluită, care a ridicat sala în picioare, a fost „e cineva aici în sală care are curaj să vorbească la telefon despre orice, cu oricine?”. Bine, frate, dar când te întâlneau cu Codlea, cu Kovesi, prin casele sub consemn ale structurilor respective, la un șorici, un tenis, cum era? Cine știe. Poate că Dragnea și-a dat seama că a greșit atunci. Poate.

Dar a zbârcit-o cu replica „de astăzi, o să ne ocupam de ei”, care i-a avut ca țintă pe foștii PSD-iști, care au plecat la Pro România. Are clar o conotație de stat paralel, de Poliție Politică! Dacă nu este așa, și bine ar fi să nu fie, pentru plăpânda noastră democrație, atunci este doar vorba de o simplă măsură a unui discurs politicianist, încărcătură, balast verbal introdus cu scopul de a excita emoțional audiența. Politicienii românii practică din plin acest tip de mesaj cu mult conținut patriotard, dar fără substanță și finalitate în concret.

Și, ca să fie complet tacâmul discursului confuz la conferința de la Reșița, Liviu Dragnea a mai creat o scena hilară, cerându-le social-democraților din sală să îl aplaude pe Klaus Iohannis, lucru pe care unii nu l-au apreciat întocmai. Bineînțeles, nu s-a aplaudat. Ar fi fost culmea! A fost așa, pentru amuzamentul lui Liviu Dragnea, care a spus, vesel, „nu-mi iese, nu”?

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Virgil Guran nu este interesat să candideze pentru șefia CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Pe anumite canale a circulat informația că senatorul Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ar candida la alegerile locale din 2024 pentru funcția de președinte Consiliului Județean. Guran a precizat că nu are de gând să se arunce într-o astfel de bătălie. A spus că își face bine treaba, pentru partid și pentru județ, acolo, la București.

„O să căutăm variante în județ. Oameni care să obțină un rezultat bun”, a spus Guran.

Senatorul a mai mărturisit că, din punctul său de vedere, un președinte de Consiliu Județean nu are mai multă putere decât un parlamentar. Poate să fie tare în județ, dar „acolo, la București, le rezolvi mult mai repede dacă ești tot timpul lângă Guvern, lângă miniștri, dacă ai o anumită deschidere. Dacă mai ai și o funcție în Parlament, ajuți mai mult județul”, a mai adăugat liderul PNL Dâmbovița – Virgil Guran.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT