Connect with us

POLITIC

Liviu Dragnea sau despre flacăra care se aprinde iute şi se stinge uşor!

Publicat

pe

Foto: Digi24

Liviu Dragnea, liderul PSD, aflat la Reșița, unde a participat la Conferință Județeană a social-democraților din Caraș-Severin, a avut câteva declarații deosebit de dure, bune din punct de vedere politic, infuzii de exaltare, dacă nu ar fi populiste și ușor demagogice.

Sa spui, după câte s-au întâmplat în ultimele luni în PSD, că politica trebuie făcută pentru oameni, ci nu pentru găști, denotă ca nu știi ce se întâmplă în propriul partid, că nu vrei să vezi cum sunt conduse, de fapt, organizațiile sau poate ca, de acum încolo, nu dorești să mai primeze spiritul de gașcă în formațiunea ta. Schimbi macazul!

Adevarul este că, în PSD, mai abitir ca în alte partide, găștile au înflorit, s-au întărit, fiindu-i greu unui membru de rând să penetreze astfel de structuri ale interesului. Găștile te pun în funcții şi tot ele te dau jos dacă nu mai corespunzi!

Și a mai spus Dragnea, în fata poporului PSD-ist de la Reșița, că Pro România este partid de securiști. Pai, domnule Dragnea, acum văzuși acest lucru? Sunt membri în acest partid condus de Ponta o grămadă de foști social-democrați cu funcții. Doi premieri, mai mulți miniștri, parlamentari, secretari de stat. Înseamnă că PSD a fost plin cu securiști?! Și, dacă or să mai plece alții, pe care probabil acum se contează, sunt oameni buni, de bază, tot securiști vor fi catalogați ulterior? ucruri care se bat cap în cap, spuse de Liviu Dragnea prea ușor la Reșița!

Nu a scăpat de acuze nici statul paralel, pe care și noi îl urâm de moarte. Replica bine ticluită, care a ridicat sala în picioare, a fost „e cineva aici în sală care are curaj să vorbească la telefon despre orice, cu oricine?”. Bine, frate, dar când te întâlneau cu Codlea, cu Kovesi, prin casele sub consemn ale structurilor respective, la un șorici, un tenis, cum era? Cine știe. Poate că Dragnea și-a dat seama că a greșit atunci. Poate.

Dar a zbârcit-o cu replica „de astăzi, o să ne ocupam de ei”, care i-a avut ca țintă pe foștii PSD-iști, care au plecat la Pro România. Are clar o conotație de stat paralel, de Poliție Politică! Dacă nu este așa, și bine ar fi să nu fie, pentru plăpânda noastră democrație, atunci este doar vorba de o simplă măsură a unui discurs politicianist, încărcătură, balast verbal introdus cu scopul de a excita emoțional audiența. Politicienii românii practică din plin acest tip de mesaj cu mult conținut patriotard, dar fără substanță și finalitate în concret.

Și, ca să fie complet tacâmul discursului confuz la conferința de la Reșița, Liviu Dragnea a mai creat o scena hilară, cerându-le social-democraților din sală să îl aplaude pe Klaus Iohannis, lucru pe care unii nu l-au apreciat întocmai. Bineînțeles, nu s-a aplaudat. Ar fi fost culmea! A fost așa, pentru amuzamentul lui Liviu Dragnea, care a spus, vesel, „nu-mi iese, nu”?

POLITIC

Titus Corlățean, întâlniri la nivel înalt la Forumul de Securitate de la Washington DC

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, participă zilele acestea, alături de alți parlamentari români, la Forumul de Securitate desfășurat la Washington DC, la sediul Congresului American. Fostul ministru de Externe al României a avut o serie de dialoguri cu reprezentanți de seamă ai Înaltului For Legislativ american.

Titus Corlățean a primit din partea Amiralului în retragere James Foggo, senior Fellow CNAS și Decan al Centrului pentru Strategie Maritimă, ca semn de prețuire și prietenie, efigia „Navy League of the United States”.

A precizat senatorul român că s-a simțit extrem de onorat de gestul făcut de demnitarul american. James Foggo i-a vorbit senatorului Corlățean și despre colaborarea excelentă pe care a avut-o anterior cu militarii români și cu generalul Nicolae Ciucă, actualul premier al României.

Titus Corlățean a abordat, în intervenția sa la Forumul de Securitate, două teme deosebit de importante pentru securitatea și politica europeană.

„Rolul și contribuția României, alături de SUA și Aliați, în gestionarea crizei din regiunea noastră generată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei” și „Problema răspunderii în relațiile internaționale pentru crima de agresiune comisă de Rusia” care, așa după cum a subliniat senatorul PSD, „creează un precedent periculos pentru întreaga Umanitate. A mai spus Titus Corlățean că este necesară înființarea unei curți penale internaționale ad-hoc, care să sancționeze crima de agresiune.

„Conferința cu „think tank”-urile americane, „laboratoarele” neguvernamentale de analiză și elaborare de strategii pentru instituțiile și decidenții politici și din administrația americană a fost o provocare și, în același timp, o reușită. În calitate de „keynote speaker”, alături de alți colegi din delegația României deplasată la Washington, am putut transmite direct evaluările și interesele României în regiunea Mării Negre și în relația bilaterală cu SUA, iar reacțiile, comentariile și întrebările americane au fost numeroase și extrem de interesante. Ca dovadă a interesului american pentru ceea ce reprezintă țară noastră și pentru rolul său în regiune”, a mai adăugat Titus Corlățean – președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Rolul unor lideri este să îndrume, prin comportament și poziționare, mersul corect, etic și moral al societății

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa a scris, pe pagina sa de Facebook, un text foarte inspirat despre ceea ce se întâmplă acum în România, despre corupția care și-a întins tentaculele peste instituțiile de bază ale statului român, despre joaca unora, pentru bani mulți, cu sănătatea românilor. Mai înfierează deputatul Popa extremismul care înmugurește tolerat și susținut tocmai de bubele din societate. Extremism care, spune parlamentarul, încearcă să se ascundă sub mantia unui fals patriotism. A mai vorbit Radu Popa și despre indiferența manifestată de unii de la vârf, pentru care problematica națională și subiectele care ard sunt vax. Sunt interesați mai mult de propriul confort. Nu sunt deranjați și nu deranjează!

„În ultimele zile, România a traversat câteva situații cu impact major asupra societății: corupția mascată de la Romarm și apariția unei liste publice a așa-zișilor filoruși, unde apar nume importante din spațiul public, personalități marcante ale vieții publice, lideri de opinie, parlamentari etc. În primul caz, detonarea încrederii în sistemul sanitar prin sabotarea echipării cu materiale medicale în plină criză sanitară este extrem de grav. Dăunează grav sănătății publice, dacă îmi permiteți.

În al doilea caz, asistăm la escaladarea discursului extremist pentru că apariția unei astfel de liste oferă prilej de amplificare și de exacerbare a discursului extremist și naționalist. Patriotismul nu e naționalist. E o pânză făcută din gloria trecutului peste care se sudează mătasea ideilor prezentului și este apanajul omului inteligent. Mătasea nu e un element contodent, ci poate să fie un bun pretext de bună-dispoziție psihică. La noi, însă mulți tac. Putem bănui de ce.

Am făcut un tur de orizont printre personalitățile publice care populează viața noastră județeană și am văzut cum pentru mulți, subiectele de mai sus pur și simplu nu există! Probabil, sub greutatea funcțiilor și sub asediul mai multor idei luminoase ei au fost acaparați de alte realități. Dar rolul unor lideri tocmai acesta este: să îndrume-prin comportament și poziționare-mersul corect, etic și moral al sociețății care le-a dat prima scenă. Altfel, unii semeni pot cădea ușor în capcana de a confunda civilizația cu confortul și, în final, asta să ducă la construirea și promovarea unor modele false. Însă, o astfel de eroare ar avea ca rezultat promovarea unor oameni care nu numai că nu știu ce să facă cu propria lor existență dar au tendința să impună-prin acceptare tacită-alte modele greșite.

Sociologul francez Bourdieu a studiat aceste comportamente și a construit un tipar. El a denumit acest comportament ”violența simbolică” și reprezintă un cadru în care cetățenii dintr-o anume categorie sunt dominați de alții dintr-o categorie dominantă. Puterea celor care domină ”se exercită cu consimțământul inconștient al persoanei care o suferă și care ascunde relațiile de putere care stau la baza relației în care este configurată” după cum spune Bourdieu.

Pe baza cercetării, el apreciază că ”strâns legate de violența simbolică sunt, prin urmare, conceptele de habitus, procesul prin care are loc reproducerea culturală și naturalizarea anumitor comportamente și valori, și de încorporare, procesul prin care relațiile simbolice au efecte directe asupra corpului subiecților sociali”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats