Liviu Dragnea, liderul PSD, aflat la Reșița, unde a participat la Conferință Județeană a social-democraților din Caraș-Severin, a avut câteva declarații deosebit de dure, bune din punct de vedere politic, infuzii de exaltare, dacă nu ar fi populiste și ușor demagogice.
Sa spui, după câte s-au întâmplat în ultimele luni în PSD, că politica trebuie făcută pentru oameni, ci nu pentru găști, denotă ca nu știi ce se întâmplă în propriul partid, că nu vrei să vezi cum sunt conduse, de fapt, organizațiile sau poate ca, de acum încolo, nu dorești să mai primeze spiritul de gașcă în formațiunea ta. Schimbi macazul!
Adevarul este că, în PSD, mai abitir ca în alte partide, găștile au înflorit, s-au întărit, fiindu-i greu unui membru de rând să penetreze astfel de structuri ale interesului. Găștile te pun în funcții şi tot ele te dau jos dacă nu mai corespunzi!
Și a mai spus Dragnea, în fata poporului PSD-ist de la Reșița, că Pro România este partid de securiști. Pai, domnule Dragnea, acum văzuși acest lucru? Sunt membri în acest partid condus de Ponta o grămadă de foști social-democrați cu funcții. Doi premieri, mai mulți miniștri, parlamentari, secretari de stat. Înseamnă că PSD a fost plin cu securiști?! Și, dacă or să mai plece alții, pe care probabil acum se contează, sunt oameni buni, de bază, tot securiști vor fi catalogați ulterior? ucruri care se bat cap în cap, spuse de Liviu Dragnea prea ușor la Reșița!
Nu a scăpat de acuze nici statul paralel, pe care și noi îl urâm de moarte. Replica bine ticluită, care a ridicat sala în picioare, a fost „e cineva aici în sală care are curaj să vorbească la telefon despre orice, cu oricine?”. Bine, frate, dar când te întâlneau cu Codlea, cu Kovesi, prin casele sub consemn ale structurilor respective, la un șorici, un tenis, cum era? Cine știe. Poate că Dragnea și-a dat seama că a greșit atunci. Poate.
Dar a zbârcit-o cu replica „de astăzi, o să ne ocupam de ei”, care i-a avut ca țintă pe foștii PSD-iști, care au plecat la Pro România. Are clar o conotație de stat paralel, de Poliție Politică! Dacă nu este așa, și bine ar fi să nu fie, pentru plăpânda noastră democrație, atunci este doar vorba de o simplă măsură a unui discurs politicianist, încărcătură, balast verbal introdus cu scopul de a excita emoțional audiența. Politicienii românii practică din plin acest tip de mesaj cu mult conținut patriotard, dar fără substanță și finalitate în concret.
Și, ca să fie complet tacâmul discursului confuz la conferința de la Reșița, Liviu Dragnea a mai creat o scena hilară, cerându-le social-democraților din sală să îl aplaude pe Klaus Iohannis, lucru pe care unii nu l-au apreciat întocmai. Bineînțeles, nu s-a aplaudat. Ar fi fost culmea! A fost așa, pentru amuzamentul lui Liviu Dragnea, care a spus, vesel, „nu-mi iese, nu”?