Connect with us

POLITIC

Liviu Dragnea sau despre flacăra care se aprinde iute şi se stinge uşor!

Publicat

pe

Foto: Digi24

Liviu Dragnea, liderul PSD, aflat la Reșița, unde a participat la Conferință Județeană a social-democraților din Caraș-Severin, a avut câteva declarații deosebit de dure, bune din punct de vedere politic, infuzii de exaltare, dacă nu ar fi populiste și ușor demagogice.

Sa spui, după câte s-au întâmplat în ultimele luni în PSD, că politica trebuie făcută pentru oameni, ci nu pentru găști, denotă ca nu știi ce se întâmplă în propriul partid, că nu vrei să vezi cum sunt conduse, de fapt, organizațiile sau poate ca, de acum încolo, nu dorești să mai primeze spiritul de gașcă în formațiunea ta. Schimbi macazul!

Adevarul este că, în PSD, mai abitir ca în alte partide, găștile au înflorit, s-au întărit, fiindu-i greu unui membru de rând să penetreze astfel de structuri ale interesului. Găștile te pun în funcții şi tot ele te dau jos dacă nu mai corespunzi!

Și a mai spus Dragnea, în fata poporului PSD-ist de la Reșița, că Pro România este partid de securiști. Pai, domnule Dragnea, acum văzuși acest lucru? Sunt membri în acest partid condus de Ponta o grămadă de foști social-democrați cu funcții. Doi premieri, mai mulți miniștri, parlamentari, secretari de stat. Înseamnă că PSD a fost plin cu securiști?! Și, dacă or să mai plece alții, pe care probabil acum se contează, sunt oameni buni, de bază, tot securiști vor fi catalogați ulterior? ucruri care se bat cap în cap, spuse de Liviu Dragnea prea ușor la Reșița!

Nu a scăpat de acuze nici statul paralel, pe care și noi îl urâm de moarte. Replica bine ticluită, care a ridicat sala în picioare, a fost „e cineva aici în sală care are curaj să vorbească la telefon despre orice, cu oricine?”. Bine, frate, dar când te întâlneau cu Codlea, cu Kovesi, prin casele sub consemn ale structurilor respective, la un șorici, un tenis, cum era? Cine știe. Poate că Dragnea și-a dat seama că a greșit atunci. Poate.

Dar a zbârcit-o cu replica „de astăzi, o să ne ocupam de ei”, care i-a avut ca țintă pe foștii PSD-iști, care au plecat la Pro România. Are clar o conotație de stat paralel, de Poliție Politică! Dacă nu este așa, și bine ar fi să nu fie, pentru plăpânda noastră democrație, atunci este doar vorba de o simplă măsură a unui discurs politicianist, încărcătură, balast verbal introdus cu scopul de a excita emoțional audiența. Politicienii românii practică din plin acest tip de mesaj cu mult conținut patriotard, dar fără substanță și finalitate în concret.

Și, ca să fie complet tacâmul discursului confuz la conferința de la Reșița, Liviu Dragnea a mai creat o scena hilară, cerându-le social-democraților din sală să îl aplaude pe Klaus Iohannis, lucru pe care unii nu l-au apreciat întocmai. Bineînțeles, nu s-a aplaudat. Ar fi fost culmea! A fost așa, pentru amuzamentul lui Liviu Dragnea, care a spus, vesel, „nu-mi iese, nu”?

POLITIC

Senatorul Corlățean a solicitat noului ministru de Externe să se implice personal în cazul familiei Furdui din Germania

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, a condus, în calitate de președinte al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, audierile ministrului desemnat al Externelor – Bogdan Aurescu. Parlamentarul a dovedit încă o dată că este ancorat în realitate, în problematica cu care se confruntă țara, dar nu uită și nu trece pe un plan secund anumite lucruri nerezolvate care vin din istorie.

„Am introdus ca obiectiv important reluarea demersurilor României legate de Tezaurul țării noastre de la Moscova. Retrocedarea sa națiunii române este un obiectiv legitim, de prim rang.

Am cerut ministrului Aurescu ca Guvernul și MAE să acționeze pentru a relansa negocierile cu autoritățile de la Budapesta legate de Patrimoniul Gojdu. Este un alt obiectiv legitim al statului român”, a precizat Titus Corlățean.

De asemenea, senatorul PSD de Dâmbovița a lansat propunerea, care a fost îmbrățișată, privind „crearea, în premieră, a unei structuri integrate interinstituționale (relații consulare, Drepturile omului, tratate internaționale, dreptul familiei și jurisprudența instantelor românești în aceasta materie, autoritatea națională pentru protecția copilului ș.a.), în coordonarea MAE, care să intervină și să gestioneze situațiile grave, care, din păcate, s-au înmulțit în ultimii ani, de preluare de către autoritățile altor state, adesea abuzivă, a copiilor de la părinții cetăteni români, care locuiesc în alte țări.

Am cerut ca această structură să fie operaționalizată urgent, pentru a oferi decidenților politici propuneri de acțiune și soluții, pentru a susține reunificarea acestor familii. Situații dramatice de genul celei cunoscute anterior privind familia Bodnariu din Norvegia s-au multiplicat îngrijorător în ultimii ani”, a spus demnitarul social-democrat.

Titus Corlățean i-a solicitat ministrului Aurescu să se implice personal pentru rezolvarea cazului soților Furdui din Germania, cărora autoritățile din Jungendamt, de lângă Hanovra, le-a preluat cu forța și abuziv cei 7 copii.

Citește în continuare

POLITIC

Cinematografia românească este într-o situație dezastruoasă și are nevoie de sprijin

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, atrage atenția asupra situației dezastruoase în care se află cinematografia românească. De foarte mulți ani, spune demnitarul, nu a mai existat din partea guvernanților interes și implicare pentru acest domeniu cultural.

Creatorii care slujesc cea de-a șaptea artă sunt renumiți în Europa și în întreaga lume pentru producțiile lor artistice. Obțin premii la marile festivaluri de film, dar în țară nu se simte deloc sprijinul pentru ei.

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, vorbește despre ce măsuri iau alții pentru revigorarea cinematografiei, a celor care creează în acest domeniu.

„În urmă cu puțin timp, în Franța era promulgată o lege menită să reglementeze vânzarea producțiilor cinematografice, în special a celor finanțate preponderent de la bugetul de stat. O lege care, dincolo de mecanismul de control pe care îl impune vânzărilor din industria cinematografică, „trădează” și o implicare activă a Ministerului Culturii francez în activitatea subdomeniilor din sectorul cultural”, a scris Ionuț Vulpescu.

Din păcate, spune social-democratul, din agenda responsabililor Culturii din România lipsește aproape ostentativ o astfel de preocupare.

„Așa-zisa implicare ministerială de la noi se face prin sustragere – din fața responsabilității și a finanțării sectorului cultural. Se închid cinematografe din țară, sub pretextul nerentabilității (vezi cazul Cinematografului Arta din Târgu Mureș), se subfinanțează festivaluri importante de film, precum TIFF și Astra de la Sibiu, și se falimentează încet, dar sigur, RADEF România Film”, a mai precizat fostul ministru al Culturii.

În Cabinetul Nicolae Ciucă, învestit ieri – 25 noiembrie 2021, Ministerul Culturii a revenit PSD. Social-democrații au venit în programul de guvernare cu o schemă de ajutor de stat în valoare de 250 de milioane de euro și stimularea investițiilor străine în cinematografie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT